PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   XGI-jevci na drogama? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13027)

ozren 27.09.2004. 23:17

XGI-jevci na drogama?

i to nekim jakim i loshim... taj XGI je fakat sprdachina. inace, poslao sam im mejl i pitao za semplove (kao ozbiljan mejl) jer me zivo zanima kaj ce mi reci - da jos nisu spremni jer da cekaju da Intel izda 915 ili tako nesto bwahahahaha

Paske 28.09.2004. 09:12

Re: XGI-jevci na drogama?

Citiraj:

Originally posted by ozren
i to nekim jakim i loshim... taj XGI je fakat sprdachina. inace, poslao sam im mejl i pitao za semplove (kao ozbiljan mejl) jer me zivo zanima kaj ce mi reci - da jos nisu spremni jer da cekaju da Intel izda 915 ili tako nesto bwahahahaha
Mah ... dečki se našli u birtiji i polu pijani napravili firmu za grafulje.

Našli 3 nezaposlena inižinjera i konstruirali VGA chip na bazi NV TNT 2 :D :beer: :smoke:

Bran 28.09.2004. 09:36

Što je s onim Volari čipom. Govorili su da će ih staviti 2 na jednu grafičku kao što je to napravio Voodoo nekad davno. :)

aurellie 28.09.2004. 16:01

I jesu, doduše nije im pomoglo, grafička je očaj...

ali bar lijepo izgleda :beer:

dr.fiksi 28.09.2004. 17:35

Ah...
izgleda da konkurencja nvidiji i atiju neće doći skoro.S3 je popušio sve pokušaje, s kyrom nitko više ne zna što je, a matrox je
otišao iz klasičnog tržišta.XGI nije ništa.
Jeste li čuli za bitboyse i njihove revolucionarne čipove?Nijedan od njih nisam vidio u trgovinama, kao klasične desktop karte za masovnu publiku.

Beren 28.09.2004. 17:47

Moram spomenuti jedan mali detalj. Koliko vidim ljudi sa ostalih IT stranica pričaju o tome da je XGI odlučio proizvoditi vlastite kartice. To se iz press objave ne kuži, al' dobro...

Ono što je zanimljivo je da su apsolutno svi odustali od proizvodnje vlastitih kartica plus što mi sve više vuče na deja vu efekt. Ako me sjećanje dobro služi i 3dfx je na izdisaju također počeo proizvoditi vlastite kartice.

Nije mi baš jasno kako misle napravit išta na tržištu sa svojim harverom s obzirom na to da se nVidia i ATI praktički nisu jače klali.

LorD ClockaN 28.09.2004. 18:05

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Jeste li čuli za bitboyse i njihove revolucionarne čipove?Nijedan od njih nisam vidio u trgovinama, kao klasične desktop karte za masovnu publiku.
Ako se ne varam bilo je o Bitboysima priče prije skoro 6-7 godina i njihov čip nikad nije zaživio, nego je sve bilo temeljeno na simulacijama kako će sve izgledat ako se proizvede taj njihov čip

dr.fiksi 28.09.2004. 18:23

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
Ako se ne varam bilo je o Bitboysima priče prije skoro 6-7 godina i njihov čip nikad nije zaživio, nego je sve bilo temeljeno na simulacijama kako će sve izgledat ako se proizvede taj njihov čip
Da, tako sam i ja to shvatio.Navodno se uistinu radilo o revolucionarnim čipovima, ali su bili PREKOMPLICIRANI za proizvodnju i yield je bio premalen da bi išta bilo.Ipak, mišljenja sam da je vrijeme da dođe konkurencija SADA.Jer cijene rastu nezadrživo, i 2 igrača su premalo.naravno, uzmimo u obzir da sam papir nikada ne mora biti i stvarnost.Sjetiti se samo matroxa i parhelije te specifikacija na papiru-u stvarnosti je to jako loše završilo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:46.