![]() |
e-520 vs A300 vs 1000d
Moj post zadnji sa saličnom temom je bio u 9 mjesecu i još uvijek proučavam koji fotić uzet ali da ima live view. Proučavam to već dobrih godinu dana i nema reviewa koji nisam vidio i još uvijek neznam koji uzet!!!
Gledam o bavavezno sa dva objektiva uzet, svi su slične cijene. e-520 malo skuplji A300 ima stabilizaciju u tijelu, vanjski gumb za live view, tiliting screen, najbolji live view -ali dojam u ruci je malo jeftin i čudan, najmanji optical viefinder e-520 svi hvale objektive, doba izrada, unapređena vrlo dobra e-510tka -lošiji live view od sony-a, objektivi izvan dobivenih dosta teško za nać i skupi, prokleti four third, mali viefinder 1000d najbolja zrnatost prilikom većeg iso, objektivi se mogu polovni nać gdje hoćeš, dobar dizajn pravog slr-a i veliki optical viefinder, najjeftiniji od trojke - nema stabilizaciju, kopanje do izbornika da se dođe do liveview opcije, najlošiji live view AJde pomozite mi da se odlućim što uzet, stvarno me već ovo jako muči! |
i mene ovo zanima, no meni nekako Canon najbolje leži..
Sony ne mogu uopće primiti u ruku kako spada, prsti mi tuku u tijelo objektiva, dok kod canon s tim enma problema... jesi probao koji uze tu ruku? |
Ma jesam nakratko uzeo ih sve uruke u tehnomaxu ih imaju sve izložene, al se ne sjećam. Al klasični dizajn canona znači da najbolje leži.
Također a300 je teži skoro za 150g od canona tako da kad se stavi objektiv ima kilu! Nisam nikada radio na e-520 al navodno on ima motorizirani manualni fokus a to mi se nekako ne sviđa. |
canon 1000D na akciji za 4200kn sa dva objektiva, 4gb karticom i torbom je super kupnja.
Mislim da nema bolje za te novce. :) samo što ja sad nemam te novce :( |
a ima e-520 sa DZ kitom i 2gb karticom za 4600kn
A ipak ima stabilizaciju i tijelu |
koje god odlučiš ali situacija nije bajna za Canon jer ima najlošiji servis u Hrvatskoj. (potraje bar 2-4mj. ) jedino put ka Sloveniju ili Čečku riješava u roku sat vremena.
Olympus ima finu boju. a servis je najbolji. kod Sonya mi se ne sviđa njihova izrada. jedino je OK A700 i A900. ispod toga nevalja |
Vidiš još jedan razlog zašto da ne uzmem canon, to nisam znao. Ali me kod njega muči što objektiva polovnih ima za kupiti gdje god hoćeš i jedino zato je on ovdje u izboru.
|
Citiraj:
Od ta 3, biraj Oly ili Canon... Ako do sad nisi pogledao, imas testove 1000D, E-520 Live View - i ja sam mislio da ce mi to trebati, al do sada sam ga koristio 2-3x da isprobam sta je to. Do njega se dolazi samo pritiskom na jedan gumb (EOS450D). |
Canon tijelo plus neki rabljeni objektiv za pocetak posto ovi koji dolaze kao kit i nisu bas neko najsretnije rijesenje.
|
Evo da samo javim. Stigla je danas Sony A300 i 18-70
Sretan kao malo dijete.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |