![]() |
snimanje videa nakon pretvaranja iz VHS-a u DVD
Poštovanje. Počeo sam presnimavati stvari sa starih VHS kazeta na DVD ali sada neznam kako da to snimim na DVD da mogu gledati na linijskom kućnom dvd-u. Videa su dosta velika pa kaže da mogu snimit samo u UDF formatu a to ne prepoznaje ovaj linijski DVD. Jel imate neka iskustva? I putem kojeg programa da sve to radim? I drugo, jel ima neki program da ta videa veća od DVD-a režem na manje?
:respekt: |
Allok Video to DVD Burner...odaberes video file koji hoces pretvoriti u dvd format i izaberes kvalitetu.....dobra stvar je sto moze i divx s titlom pretvoriti u dvd :)
|
Ulead video studio. Capture video i onda odeš na create disc. I to je to. Kako si spojio vhs na komp? Ja sam to radio preko tv kartice.
|
I ja sam isto preko tv kartice, Leadtekove PxDTV 2300 H, i sve je super, preko činčeva sam išao, osim tog prženja, al sad ću probat sa ovim nešto što ste rekli. Hvala vam. Inače, kako je tebi uspjevalo? jesi zadovoljan?
|
I ja sam preko neke leadtekove tv kartice, 2000 mislim da je model. A čuj, slika nije bogznakaj, jebga, to je vhs. Al za sačuvat uspomene, dobro je. Još jedna stvar, kad prebacuješ, preporučam ti da ne pustiš cijeli video u komadu nego da ideš u paketima po cca 15 minuta. Jerbo se zna dogodit (ne kažem da se mora) da ti se dogodi desinhronizacija zvuka i slike. Poslije te pakete spojiš u jedan putem nekog softwarea za obradu video (ulead video studio, pinnacle video studio, vegas...) i spržiš na dvd.
|
Citiraj:
Ja presnimavam preko kompozitnog ulaza. I tu nema desinhronizacije (bar se ja nisam susretao sa njom). Za rezanje i autorizaciju koristim Nero Vision. Eh da, presnimavam preko ove TV kartice iz siga u prvoj makini. |
E, tu karticu i ja imam. Al negdje je u ladici pa nisam znao točan model. Može bit to što pričaš. Dok sam prebacivao, video je bio neki lijevi pa sam to radio preko koaksialca. Kasnije sam nabavio stereo video s brdom izlaza otraga al više nije bilo potrebe za tim.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |