![]() |
Iglični printer i adapter USB na paralelni LPT
Ima li tko iskustva s ovim adapterima, radi li to kako treba? Naime, na novim laptopima nema LPT porta, a treba mi zbog printera.
|
iz mog iskustva ne rade dobro ako ćeš printat DOS knjigovodstvo
|
Radi se o DOS programu za carinske deklaracije.
Nekima je preko ovoga proradilo printanje na USB printer: net use lpt1: \\computername\printersharename |
jedino ti ostaje isporbat .-) pa ako radi dobro radi ako ne traži laptop s LPT portom ( dos radi na svemu)
|
Ili stari ThinkPad sa LPT - om ili win software:
http://www.poslovni-software.com/pro...ID=115&PID=645 |
kao i većini korisnika DOS aplikacija bit će im skup prelaz na Windowse ( licencirani OS i plaćanje nove aplikacije ) :-)) iako je DOS odličan za neke primjene ( kafići i sl.)
|
Da, to je istina.
|
DOSPrn
Ako printer radi u Windowsima, raditi ce i u DOS-u s ovim programcicem (osobno sam probao od Win95 pa do Viste). |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
isprobano ali na stolnom kompjuteru unutar windowsa...
radi bez ikakvog podešavanja, kao da je uštekan u paralelni port.. |
Citiraj:
|
ne znam točno proizvođača al mislim da je to bio jedini model kabela tog tipa u Chipoteci..
|
Citiraj:
Meni treba nešto ovakvo da radi? |
imam LPT na usb izgleda mi slično ko ovaj na slici, ali taj kabel mi je na poslu pa tek sutra mogu vidjet točno kako to izgleda..
nisam se puno obazirao jer sam samo u Chipoteci pitao kabel LPT na USB, kupio,uštekao i radi .. |
Citiraj:
|
Riješio sam problem s drugim kabelom. Prepoznao ga Win i instalirao se driver automatski. Instalirao ručno printer i odabrao taj virtualni USB port, uključio printer pooling i odabrao LPT1 port, share-ao printer, napravio .bat file da se pokreće sa aplikacijom (net use lpt1: \\comp_name\printer_name /persistent:yes) i proradilo printanje iz DOS-a bez ikakvih dodatnih programa. :) Kod printanja iz Win dolazi do pucanja file, ali za to se koristi standardni USB printer.
|
Oprostite što dižem staru temu, al da bi vam bilo jasnije morao sam.
Ja imam malo drugačiji problem. Naime, imam HP psc 1210 i iglični stari epson printer. Oboje su prikopčani na pc-u za knjigovodstvo. Program u kojem se radi je u DOS-u, al se vrti na win xp. Tu nastaje problem. Ja ne bi htio više koristiti stari iglični printer već samo HP. Sad me zanima sljedeće. Da li ima kabel koji ima normalni paralelni port koji se spaja na PC i USB izlaz koji bi spojio na HP printer? I naravno dal ima smisla razmišljati u tom smjeru? Ovo gore je recimo išlo drugom putanjom, a ja bi kontra. :) Našao sam neš tipa ovog al ne pronalazim to u našim trgovinama. EDIT: Sad sam malo bolje pogledao matičnu i ona ima ženski paralelni port, dakle ja bi onda trebao muški. :( |
Nabavi DOSPRN, instaliraj, podesi i pjevaj
|
Citiraj:
|
Odlično. Isprobat ću danas kako to radi. Hvala!!!
|
Radi savršeno. Jedino je malo spor prijenos, al u globalu fino radi. Hvala!!!
|
Malo dižem temu, kupio sam ovaj kabel i zasad radi super, jedino što nije točno 1.8 m nego 1.7 m.
http://www.ebay.co.uk/itm/3604553793...84.m1439.l2649 |
Ja kupio isti takav i samo se par puta desilo da nije prepoznat printer. Radi godinu dana bez greške.
|
Kupio sam slični takav prije godinu dana.
I do dana današnjeg ga nisam uspio natjerati da radi sa LaserJetom 5L. Mislim prepozna on printer i sve super, ali ako pošaljem nešto na printanje samo blicne jednom zelena dioda, kao da će printati i onda zasvijetli narančasta i ništa od printanja. Naisprobavao sam se svih mogućih savjeta s podešavanjem opcija porta i printerovih drivera i stalno isti problem. :fuming: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:01. |