![]() |
Freezer 7 poliranje!
Da li je netko gore navedeni hladnjak polirao?
Problem s tim hladnjakom je taj sto su push-pin-ovi fiksirani nekako bez sarafa i ne mogu ih skinuti... Ako ima netko iskustva s tim neka mi javi, trebao bih ga spolirati definitivno jer mu je baza totalno neobradjena, tako da bih tim mogao dobiti solidan pad temperature, a kako mi je ispod njega q6600 B3, to je must be! :fala: |
a cekaj sta si ti mislio njegove pinove maknut i stavit nes drugo gore?
|
treba malo snage i skinut cijeli onaj sklop sa pinovima, tj. samo ih odigneš gore..
|
Ma moram ih maknut da mogu spolirat bazu kako spada.... a sam nisam skuzio da li se ikako da maknut.
|
da ti odmah kažem da poliranjem nećeš ništa dobiti. nikakvo smanjenje temperatura. Možda 1 C.
ja sam to radio na sonic toweru, i nikakvog efekta. uštedi si vrijeme i trud oko toga. |
ma ja sam ga pustio kakav je dosao...jest da je zavrsna izrada malo slampavo izvedena,ali meni dobro hladi.za sada sve ok....
|
Citiraj:
I razmisli o stavljanju backplatea (kupljenog ili DIY) i ucvrscivanju vijcima i maticama umjesto plasticnih push pinova! Evo jedan CLICK! |
Citiraj:
|
Citiraj:
A možda je orah hladnjak budućnosti?:lol2: Poliranje se isplati, naravno, bitno je da je hladnjak ravan što više, jer tada i bolje naliježe. PS - Evo ja ću stucati spire rock 4 hladnjak za socket a, tj malo ću ga savinuti, da bude konveksan,a ti ga postavi na bartona, pa da vidiš učinkovitost hlađenja. Naravno da danas CPU-i nisu otvorenog tipa, ali GPU-i i dalje jesu, tako da ti priča sa neravnim i nepoliranim bazama ne drži vodu... |
Ovisi o konkretnom slučaju ali ispravnim ravnanjem i proca i coolera se vjerojatno može dobit nešto konkretno, samo poliranjem teško osim ako se ne polira po otisku proca točno na njegovu "zaobljenost" i to je onda naravno optimizirano točno za taj proc i niti jedan drugi...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Probat cu onda odignut pinove ili vec nekako rastavit ako ide a da ne s...bem kuler. Sto se tice temperatura, javit cu cim to napravim, ja ocekujem 3-5C min, buduci da imam quad-a, a ako si dam vremena i truda mozda i vise, tko zna!
Hvala na misljenjima |
Citiraj:
Sad imas barem razlog da kupis kvada. Da dokazes dal se isplati polirati frizera ako ide na kvada :D |
animale - samo uživaj u žuljanju, ne znam koliko godina imaš i koliko iskustva sa takvim stvarima.. ali 5C nećeš dobiti NIKAD
čekaj da ti iskopam jedan moj topic. edit: evo ti pa gledaj: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ht=sonic+tower nakon tretmana, potrošenih 30kn na brusne papire, izderane kože na prstima, i ponovne upoterbe, znaš što sam dobio? NIŠTA. Identične temperature. i onda sam popizdio i stavio box cooler gore i amen. 5c je jako puno, ma i 3C je jako puno |
neznam kako je kod drugih ali moj je dosao sa neravnom bazom, morao sam sa brusnim papirom ravnat...prvo stavio hladnjak na proc i par dana temp je bila preko 50 u idleu, skinem ja to, malo pogledam kad ono neravna baza, malo pobrusio i sad je proc na 40 u idleu :D
|
Citiraj:
nema svrhe.eventualno ako ce se polirati i proc i hladnjak al ono posteno 5 dana posla.iako je i tad upitna efektivnost. |
AKo nista drugo, jaako me zanima da li je ono sto sam nalazio po netu istina, ili je netko bacio patku, da ce 3-4-5c da skinut poliranjem, ovaj tjedan cu so napravit, apply-at novu pastu, i vidjet tocno koliko me ocekuje razlika u temperaturi.... hmm "Gabre" sad sam 25, navrsenih prije par dana, a iskustva imam, sad nisam neki ekspert, ali ne sumnjam u sebe sto je najbitnije he he!
|
Ta 3 stupnja ti tak i tak ne znače skoro ništa kod malo jačeg oc jer temp ne raste više linearno, nego je zagrijavanje punoo veće....
|
ja sam izbrusio (izravnao ,ne polirao) svoj sonic tower i meni sad drzi 6320 na 2.8 na 45 stupnjeva BEZ VENTA,znaci pasivan. Prije mi je bio na 50 SA VENTILATOROM. Razlika je velika u nekim slucajevima,a u nekim neces dobit nista. Imao sam i p4 3.0 prescott,najtopliji procesor ikad izmisljen,nakon ravnanja,pale mi temp za 10 stupnjeva,sa ventom naravno. Valjda potrefio 2 losa Sonic-a
Freezer sam isto brusio i izravnao, jer mi je celeron 420 drzao na 50 stuopnjeva, a nakon toga oko 35-40, OGROMNA razlika. S druge strane,probao sam stavit drugi freezer na isti proc,i u defaultu ga je hladio na 40,bez ravnanja. Znaci,sve ovisi kakav primjerak dobijes. PREPORUKA: Pogledaj malo po netu realne mogucnosti hladnjaka,pa onda vidi da li da ga brusis ili ne. Nema smisla brusit hladnjak ako vec takav kakav je daje maksimum od sebe. |
|
Klint istvud, thnx na na korisnom linku!!! To mi je trebalo, sad znam kako odvojit push-pin od baze bez ostecenja, dalje ce ici lagano:respekt:
|
Citiraj:
A nije stvar da se treba polirati hladnjak za bartona, t-birda i ine procesore, nego mi je full smiješno ona tvoja da ne mora biti ni ravno (to se zove retardirano), jer sa neravnom površinom drobiš jezgru neoklopljene jezgre procesora. ;) Živio orah, evo već stavljam na svoj proc, da vidm kako hladi!:goood: |
Citiraj:
Citiraj:
Bez brige, kvad je vec unutra. ;) |
Meni je poliranje BT-a donjelo cca 7-10 stupnjeva nize temp. Razlog tome je bio neravna baza coolera. Jednostavno nije nalijegao kako treba i temperature su bile oko 65 stupnjeva u loadu (e4400 ocan na 3.2) skidanjem coolera sam vidio da ne nalijeze dobro i krenuo prvo u ravnjanje baze pa onda poliranje. nakon 2-3 sata rada na cooleru, montiranja nazad gore, temp su pale cca 7-10 stupnjeva (nije placebo :D). Istina bog promijenio sam i pastu (bila neka bijela, pa sam stavio AS5)
nista ga ne kosta da skine hladnjak i vidi kako nalijeze cooler. Ako dobro nalijeze nema smisla polirati ali ako je neravna baza, onda ce imati efekta.... |
Citiraj:
OMFG...pa nisi jedini koji zna staviti S1 na grafu... Citiraj:
I ne, nisam konveksnom bazom nepoliranog BT-a (stegnutog vijcima dok se mounting kit nije poceo savijati) uspio zdrobiti jezgru Bartona...jos i danas kuca na 2400MHz!:fiju: |
Evo spolirao sam freezer-a i q6600 i pale su mi temp za 4-5C. s tim da sam upotrijebio losiju pastu nego prije, ac ceramique, prije sam imao ocz freeze, jos cu napravit jedan lagani jedan lap s 2000 papirom, i polir pastom... pa ce bit jos malo razlike.
|
Citiraj:
|
Q6600 B3 @ 3.2, 400x8 @ 1.41325 (veliki vdroop na nekih 1.36), idle 36-37-31-34. load 62-62-57-57.Ali kao sto rekoh moram jos napravit jedan lap, i to ovaj put na staklu, s tim da cu poravnat sve do kraja, i zavrsit jos s polir pastom....
|
Citiraj:
i undervoltan je... 1.3 je voltaža ali overdrop 1.264:kafa: http://slike.hr/slika/proc1th.jpg |
1 privitaka
Evo i screenshoot....:goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31. |