![]() |
Promjena MBO
tražim po forumu, negdje sam vidio da je bila riječ o promjeni matične bez reinstalacije windowsa.. znači, sad trenutno imam 945P-G ploču i uzeo sam P35 i E5200 proc, i sad bi ja to promijenio al znam da u večini situacija windowsi se nisu digli zbog drivera.. zna netko u kojoj je to temi bilo, ja ne mogu nać. da vidim što sve treba poduzet prije promjene..
|
Odustani od toga, nista ti nece raditi kako spada, ako se Windoze uopce dignu.
|
Ja kad sam zamjenio 945 sa P45 i upalio po pojavljivanju loadinga windowsa bacao BSOD.
Reinstalacija Windowsa je must do. |
a onda ništa, malo će promjena pričekat dok ne povadim sve bitne podatke sa sistemske particije...
|
Kod mene ista instalacija windowsa bez problema živi od prijašnje nforce2 ploče. Počistio drivere s dc cleanerom pro i to je sve što sam bio napravio.
|
intel 965 na P35 proslo bez problema, radi vec 8 mjeseci. Sve je to stvar srece.
|
Meni 955X na X38 laganini bacio BSoD :D APP.
|
Citiraj:
neki dan sam isprobao sve živo, pokušao sam preći sa neke s.370 na nf650sli, ali ništa od toga. gubitak vremena i živaca. glupo je što ne postoji način (ili postoji?) da se winsi vrate u "nevino" stanje, onakvo kakvo je bilo za vrijeme prve instalacije, tj. prije instaliranja bilo kojih drivera. |
Sa Intel P3 s370 prešao na AMD 690V bez reinstalacije.
|
F8->safe mode->u device manageru deinstalirati IDE drivere
*zamjena ploče* F8->safe mode->sa CD-a od ploče instalirati IDE drivere Trebalo bi raditi kao beba.. :) U 25% slučaja BSOD, inače GG.. :) |
problem nastupa ako ne možeš niti u safe mode ući.
kada ne radi niti repair winsa. odnosno radi ali nema efekta. kada na staroj ploči u safe modeu deinstaliraš sve drivere i onda na novoj napraviš repair, a ni onda ne radi safe mod. |
ja sam prosao sa agp ploce i grafe na pcie i945 mbo i pcie grafu bez mjenjanja winsa..
|
Pozdrav,
prema mom iskustvu sve ti je stvar sreće. Iako u većini situacija zamjena MBO-a prolazi bez većih problema samo uz promjenu drivera, ponekad se ipak događa da se računalo ne može pokrenuti bez reinstalizacije OS-a. U tome ti nema nekog jasnog pravila (barem ga ja do sada nisam uočio) tako da je najpametnije pripremiti se za obje opcije. |
Imam jedno pitanje vezano za MBO i promjenu mbo-a.
Imam stari komp ugl. socket 478. Slike nema kako god okrenio.S starom mbo i grafickom 9550 nema nista. S novom plocom na kojoj je integrirana graficka nema nista,stavim 9550 opet nista.I kad promjenim proc i rame opet isti vrag.Napajanje sam provjeravao i on je ok.stvarno neznam do cega je. :( imate ideja do cega bi moglo bit? ako je :offtopic: nek admin brise. :( |
Nisi razmisljao o tome da ti monitor mozda daje to "nista"? :D
|
Nemam sta razmisljat kad mi monitor radi.Bez problema mi daje sliku na drugom kompu ;)
|
A da ga odneseš na servis?
Citiraj:
ovko napamet teško je bilo što reći, ali "puštaju" li te tvoje kombinacije prilikom pokretanja kakve zvukove, ako da kakve? Dali se pokreću ventilatori, dali se pale LED-ice na tipkovnici, FDD, HDD, ima još gomila nepoznanica, ali daj odgovori na ovo pa možda možemo malo suziti opcije. :stoopid: |
evo, samo da se pohvalim, zamjena prošla bezbolno... u safe modu uninstall drivera IDE kanala, mrežne, zvuka... promjena ploče, opet u safe mod, instalacija novih drivera.. restart i onda me malo zezao SM Bus controller, instalirao nanovo INF driver (to valjda onaj za chipset) i sve radi...
|
Citiraj:
Ventilatori sve ok. Hdd led ok,cak se osjeti da i vrti ;) Imam bezicnu tipkovnicu i nema nijednu led diodu kao npr. za num lock i tako to. Evo par odgovora za pocetak. |
Citiraj:
Ajde napiši koje ploče i koji procesori su u kombinacijama...možda nešto od toga nije kompatibilno |
Ako uopće nemaš slike na monitoru, a sve ostalo ti normalno radi, bilo bi dobro da provjeriš monitor. Može bit da je on u banani a sve ostalo ok.
|
Citiraj:
upravo s tog monitora vam pisem :) probat cu ga spojit na nesto drugo ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:57. |