![]() |
Infineon, do koliko Mhz? nema granice
e, ovako.
idem se ja danas malo igrati s memorijom i vidjeti do koliko ide. Stavim latencije 3.0 3 3 7, i idem. FSB195 radi, 200 radi, 205 radi, 210 radi, 215 radi, dalje nisam probao, oću nešto spalit? Voltaže su sve default, omjer FSB-memorija 1:1. Meni sad nije jasno do koliko smijem ići s FSB, a da se memoriji što ne dogodi? mislim da je ovaj moj Infineon ddr333mhz lud! :eek: svaki put nakon dizanaj sam gledao u AIDI3.9 i zavrti malo Prime95 da vidim, i svaki put bolji rezultati nego što su bili prije (držao sam na 10*180, 2.5 3 3 7) sad radi na 10*215, temp su CPU 46, sys 32, s tim da mi ventilator puše drito na memoriju. neki savjet vezan uz ovo što radim? |
E to su ti uvalili Infineon 500MHz po cijeni 333MHz.:D
Zakon dućan:D |
Moj Samsung koji ima Infenion chipove, potegne 210 Mhz sa 2.9V , i 225Mhz sa 3.6V. CAS 2.0 je do 202Mhz.
Stavi pasivnjake na memoriju. Ja ih imam dva. Prerezao pasivnjak sa celerona na pola i zaljepio ih na memoriju. Sad je memorija 5X deblja nego što je normalna. :D |
kako ću znat da sam pretjerao?
kako znati do koliko smijem ić? |
Citiraj:
|
samo tako, mogu stavit FSb 230, i onda će mi se nešto sjebati, ili će se on normalno dić u windowse
|
Citiraj:
|
ako sve radi normalno, kakve veze ima toplina, nek se grije ko ga jeb...
|
Pa ako se pregrije zagori.
|
Citiraj:
|
Spalit ju možeš voltažom, ako joj je frekva prevelika jednostavno neće da upali...
|
update
evo ovako:
evo sada fino radi proc na 10*200, memorija znači na 400 mhz, latencije 2.5 3 3 7. krasno. a ja mislio mijenjat memoriju. probao sam igrat colina4 i radi odlično. |
Re: update
Citiraj:
|
Citiraj:
3.6V ma kome ti to seres na toliko da imas vodeno bi spalio i samsung i ifenion bez obzira koje bilo... Ti kazes da je tvoj samsung 333 ako se dobro sjecam i ide na 2.0cas na 202 ili ti 404mhz? p.s. neam ja nista protiv tebe ali daj malo ohladi sa pricama za malu djecu sumnjam da ovdje uopce ima ljudi mladjih od 18 godina... Kada vidim ovakve gluposti zao mi je sto nisam admin da ovakve gluposti mogu u pocetku sasjeci. |
Citiraj:
|
I mogo bi ti doc to reci u facu jer su to gluposti
Ajde daj neke dokaze o tome da mem radi stabilno na 3.6v na 225. Daj slike i dokaze pa mozda i nece biti price za malu djecu |
a Joj!
Citiraj:
Ak je Samsung memorija onda ima Samsung čipove ak ima Infineon čipove onda je infienon. Kao da veliš imam BMW 318 s Mercedosvim motorom tak mi je došao iz tvornice. Samsung i Infienon su KONKURENTI i nebi im palo napamet da stavljau na svoje module čipove od konkurencije. Infiineon je inače memorija poznata po svojoj ne OCabilnosti. Tak da sam ja jako skeptičan kaj se tiče toga. 3,6V veliš OK ima šanse d amemorija radi na toliko ali ne dugo, al kaj pred dva an aniej bilo 3,5V:confused: |
Moj Samsung ddr333 (sa Samsung čipovima :D ) radi na 2-3-2 @400Mhz (2.9V)....
|
Freek daj gurni tikvu u frizer i oladi malo dete.
|
baš sam ja htio komentirati to sa 3.6V, ali sve se mislim "tipfeler" jer nema šanse da radi na toliko! nikakve!
ne želim dirat u voltažu, jer stvarno nemam namjeru kurit memoriju, kad nije potrebno. A sad da li radi na 2.5 3 3 7 ili 2 3 3 7, who cares! ionako imam samo 256 rama, tako da mi to neče puno pomoć! glavno mi je da mi radi stabilno na 200fsb, i sve radi. i temp normalne. ima netko sličnih iskustava, osim "iskusnog" Freeka? |
Re: a Joj!
Citiraj:
ja ne znam, ali moj Infineon radi upravo na 400mhz, na 2.5 3 3 7. i rade normalno windowsi na 430mhz, tada su latencije 3 3 3 7. sve štima, e, ALI: kada pokrenem Colina, izbaciva. na 400, normalno radi i colin i sve |
I meni je (u najmanju ruku) malo čudno tih 3.6V... Kolko ja znam samo winbondovi BH/CH chipovi podnose max 3.5V, ali nisam našao da ih itko gazi prek 3.3V.
|
e da, i proc sam smanjio voltažu na 1.6 i radi ko veliki, ići ću još niže.
inače sam ga prije ovih eksperimenata držao na 10*180 na 1.5V desktop Barton, otključan, ali se to vidi :) |
Citiraj:
Sad ja kupio Samsung na njemu imaš jebeno onaj "label" gdje ti pišu ona sva sranja i tamo piše da je Samsung , a na čipovima piše Infenio . To je i men bunilo cijelo vrijeme al se time nisam zamarao. A gledajući da je momorija prvobitno bila kupljena u HGspotu to i nije ništa čudno. |
Citiraj:
|
Dobro da smo rjesili tu engimu sa 3.6v na samsungu ddr333mhz sada mogu ici zadovoljno spavati .....
:fuming: :fuming: |
Citiraj:
Baš zato mogu podnjieti toliko struje. Ikao i za njih to niej preporučljivo. |
Citiraj:
|
evo moje memorije, slika je tu!
ali mi je sad priskrbila mnogo straha! odjednom mi se komp smrzne i ni beknut! resetiram, kad ono ploča pijuče! resetiram opet, isto. ugasim, pustim malo, opt isto. probam držat Insert dok resetiram, opet isto i na kraju sam išao skidat bateriju, ostavio 5 minuta, izvadio i memoriju van, vratio nazad, i upalio! i RADI. mamicu joj jebem |
Freek mozda bi ti ovu glupost ljudi i povjerovali da nisi poznat po nevjerojatnim komponentama.
Samo ti imas muda puknut da ti barton2500(non mobile) radi na 1.35v na nekoj jebenoj frekvi preko 2ghz (ne sjecam se vise,maknuo si sig). Sad ti opet i obicni samsung 333ddr radi na cas2 na 402mhz...pa taj ram nemoze vjerojatno ni na default taktu radit na cas2...a kamoli da potegne do 400mhz i jos na cas2...jebeno nevjerojatno. Ako uzmemo u obzir da si jos imao nekih nevjerojatnih prica sa svojom dfi lanparty plocom,pa da ti je sig odjednom nestao zajedno s onim ludim bartonom,pa da se na screenshotu vidi da sad radi na 1,75 a ne na 1,35 kao nekad.....mislim da je ocito zasto svi,da budem blag,sumnjamo u tvoju iskrenost. Mislim da imamo pravo na to? Inace 206,24 zaokruzeno na onoj slici je mislim brzina sabirnice,sto ne znaci nuzno da i ram radi na istoj frekvi...njegova brzina moze biti niza zbog dukcijeg ratio-a od 1:1. Pozdrav! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |