![]() |
ASRock P45XE-R Instant boot problem
ASRock P45XE-R Instant boot problem
Ovako,kupio sam ovu plocu i sve radi super osim onog vrazjeg instant boota,neki ce reci da je to nepotrebna stvar ali ako vec postoji na ploci ocekujem da radi..nakon sto flasham BIOS s obzirom da v1.0 ne kuzi taj instant boot,verzija BIOSa je 1.30 nakon sto mu upalim instant boot ugasim komp,on ga resetira jednom zbog "pamcenja" i nakon toga se gasi...e sada krecu gluposti,nakon BIOS-a komp se odmah resetira i kada prodje bios kaze da windowsi nisu uspjeli se pokrenut i da mi onaj glupi izbornik sa safe modom itd. nakon sto tu odaberem Normal boot,komp se opet resetira i to moze ici u nedogled...tako da se moram natezat da mu vratim nekako last good known confg. komponente su.. Q6600,HD4850 Sapphire,4gb Kingmax 2*2Gb,disk je neka starudija od 120gb,napajanje 650 corsair..Vista 64bit ako netko zna...puno hvala |
sorry kaj ti ne mogu pomoci s problemom, ali samo da pitam kakva je kod OC-a ploca? jer i ja razmisljam o nabavci ove ploce. I kak to da si se odlucio za AsRock?
hvala |
Evo ja nemam tvoju ploču, ali na mojoj instant boot radi super. Po ovome što si opisao, moraš posvetit pažnju dijelu kad kreneš u shut down, pa restart prije no što ga dropa u instant boot mod kad je kao zgašen. Mislim da ti fale ili ne rade ACPI driveri koji omogućavaju stand by i hibernaciju. Može li tvoj komp napravit hibernaciju i standby bez rušenja bez insta boot dijela? Dakle update drivera za ploču ako već nisi a i od microsofta ACPI drivere.
A vidi ovaj divan dio iz vikipedije. On Windows computers, hibernation is available only if all the hardware is ACPI compliant, Plug-and-play and all the drivers are PnP-compatible. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44. |