![]() |
kak se ono...?
namjesti da se komp gasi odmah pritiskon na shut down a ne da pise "now its safe to turn your comp off" i da moram stisnuti gumbic??
|
To je softverski problem, izgleda da ti je sjeb*n ACPI , omogući ga u BIOSu (Power Menagment, tako nesto) i reinstaliraj windowse, staviš najnovije drivere i ne bi trebalo bit problema.
Ovo gore je pod uvjetom da govoriš o svojoj škatulji :) , ako je neka stara krama to je normalno, bez ATXa i ACPIja nema elegantnog gašenja i paljenja nego ide "na žice" :D |
ma to mi je uvijek radilo ali sad sam jucer instalirao windowse ispocetka i vise neradi :(
|
Probaj pod power options pogledat. Imaš tamo.
|
nema
|
Formatiraj i reinstaliraj
|
Citiraj:
Odličan savjet |
Jednostavnost iznad svega:D
|
moras imat enablean ACPI u BIOS-u, moras imat ATX kuciste i moras imat ACPI u Device Manageru (da nema usklicnika i slicno)
|
imam atx, sp1, ali ga nema nigdje u device manageru. Jel moguce da se driveri za to nisu instalirali?? u biosu nema nis vezano uz acpi
|
izgleda da se nisu instalirali driveri za acpi ali nemam pojma zasto. Sad neznam bas dali ce pomoci reinstalacija widowsa jer sam to i ucinio i odtad neradi
|
Kad meni to napravi ja obavezno FORMATIRAM i reinstaliram jer znam da mi se nesto ujebalo u sistemu.
|
Ma ni to nije dovoljno. Ja izvadim sve iz kućišta, dobro očistim usisavačem, pa ispušem, jer možda neki kratki spoj izazove poremećaj u vrijednostima BIOS-a. Onda instaliram sistem na disk formatiran 2 puta, ako prvi put nešto ne pobriše. Nakon toga instaliram prvo testne programe za memoriju, procesor, grafiku, muziku, pa dva dana sve testiram i tek onda instaliram programe.
Kad sam sve to gotov, e, onda napravim backup sistema i backup backupa i onda sam miran. Nikad dovoljno siguran.:rolleyes: |
Citiraj:
kaj se formatiranja tice, jedan zerofill i ziher si da nes imat nis na disku, cak ni s recovery programom si nisam uspjel pocupat neke stvari koje nisam backupiral |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:09. |