![]() |
Wlan Božićna Akcija
Pošto ne pijem pivu već 7 dana pala mi je na pamet suluda ideja da u vrijeme Božićnih blagdana oni koji imaju Wlan i Flat pristup internetu otključaju svoje routere i daju blagodati bežićnog neta prolazećim građanima.
Ovo mi je palo na pamet jer sam danas išao gradom i pokušao se spojiti mobitelom na WLAN mrežu da pogledam poštu, ali su sve bile zaključane. Akcija besplatnih wlan točaka bi počela na Badnjak 24.12. i završila 05.01. Ja sam svoj ruter otključao i vidim da je susjed već na netu. :) Pa neka je svima Sretan i blagoslovljen Božić. :) Pristupne točke: 1. Gornja Kustošija, Kustosijanska (Zagreb) od ulice Srednjak do Barbaricevog puta te jos malo u Srednjaku isprobano na svim lokacijama. 4 Mbps 2. Čabar, SSID (ProsperWiFi.NekaLokacija) |
Tu kod mene u vukojebini nema ko proc, pa od ovoga nista:DAli da sam u centru negdje, zasto ne...
|
Citiraj:
Lijepo je sjest ujutro u kafić, prikačit se na tvoje ruter i pročitat jutarnje vijesti. :) |
Meni je otključan odkad sam dobio fljat. Božić je susjedima 0/24/365 :D
Živio AMD, pohvale za ovu ideju! :chears: |
Meni je otkljucan, al ebes to kad sam u Mariji Bistrici, ni prvi sused mi ne hvata signal.
Mozda cak i hvata, al slabo. Zao mi je. :P Nitko sretniji od mene kad bi mogo podijelit ovih 8mbit. |
i meni je otkljucan konstantno, al em sta zivimu zabiti, em sta sam na zadnjem katu zgrade, koja je inace puna ljudi kojima stanovi sluze samo kao vikendice, ako ce se ko nakacit nek se kaci slobodno, bar sta se mene tice :)
|
Meni cim dodje WLAN uz MaxTV bit ce otkljucan ;)
|
Koja divlja ideja.... :D Ali nije losa, budem ga otkljucao u to vrijeme.
|
cemu da ga otkljucavam ako sam si slozil qos i stalno drapam po torrentima? da se susjedi zivciraju? :D
|
Evo jednog prijedloga što se tiče otvaranja rutera :)
Da svi stavimo isti SSID, nešto vezano uz PCE forum :) btw, za božić će moj cijeli grad besplatno surfat, napokon gotov projekt besplatnog pristupa internetu :) |
Podržavam akciju ali imam jednu opasku. Pošto Božić doživljavam kao blagda vezan uz druženje u krugu obitelji a ne druženje sa compom tako bi predložio da akcija krene iza Božića. :respekt:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Staviti u SSID primjerice "PCEkspert" ili "PCEkspert HotSpot" |
Lijepa ideja, kod mene čak signal stiže do obližnje klupice ispred zgrade, no tamo ljudi uglavnom samo prolaze, nikad nisam vidio nekog nadobudnog sa laptopop ili smartphoneom :)
|
Fina ideja.
Ja cu uskoro produžit pretplatu i uzet wlan router pa cu i ja malo sharat. Jes da su Križevci mali ali možda ce nekom moj signal dobro doc. Uglavno sve pohvale za ideju |
Mogao bih i ja otkljucati ,zivim U ST u sred grada u ogromnoj zgradurini ,sigurno ima neko kome triba net :):chears:
|
Super ideja, podržavam i uključujem se u nju.
|
Mozda bi neki od nas mogli cijele godine. Da nas bude sve vise. Tada bi bili na dobrom glasu, ujedno i reklama PCE-u.
|
Ja i susjed smo u akciji cijelo vrijeme :D Niti ja niti on nemamo zaključan wlan. Nekad se spojim na njega kad mi je ruter kenjao...
|
Šta se mene tiće mogu biti otključan i cijele godine. :)
Promjenio sam SSID u "PCEkspert HotSpot". |
Citiraj:
|
otkad imam wlan ruter( godina i kusur) wlan je otkljucan. ali dobri su susjedi, ne rade veliki promet. mogel bi cak ime ap-a u badava net promjeniti pa ako bas hoce.. nije bed:) imma flat koji ne iskoriustavam bas full pa zasto ne pomoci ljudima.
|
Citiraj:
Stvar je potpuno jednostavna i na dobrovoljnoj bazi. Oni koji nisu ograničeni prometom tj. imaju flat i imaju Wlan router otključat će router i dati pristup svima kojima je u nekom trenutku neophodan internet. Znači kad ideš ulicom ili si u nekom kafiću na kavi da si možeš pogledati poštu, uključiti neki messenger ili razgovarati preko skypea. To ne uzima puno prometa niti radi neki veliki bandwith. A ako se u SSID stavi PCEkspert znat ćeš da te je usrećio neki PCEkspertovac. :) Citiraj:
|
Moj je otključan kroz cijelu godinu:chears:
|
cim uzmem linksysa ili nes sa wlanom biti ce otkljucan sa time da cu ga staviti na krov tak da ce vjerovatno pokriti veci dio kvarta :)
|
također otključano ali nema nekog smisla kad niko ne hvata signal :D a i "zauzet" je skoro konstantno...
inače AMD pohvala na ideji :beer: |
Citiraj:
Nek se ljudi vesele. |
AMD, starče, pogledaj ponovo ono što sam boldao:D
Pretpostavio sam da su to u dogovoru s gradom/općinom radili...nisam mislio na ovaj tvoj prijedlog za koji je valjda očit princip :D |
Citiraj:
|
I ja i moja 2 susjeda imamo nezasticene routere. S jednim imam dobru vezu i kad meni nesto ne radi, spojim se na njega, a kad njemu ne radi spoji se na mene. SSID mi je vec duze vrijeme nazvan "HotSpot". :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:39. |