![]() |
Kupnja u americi ( par pitajna )
Evo zanimam me buduci da uskoro putujem za ameriku kroz neki mjesec il dva dali je istina da je tamo hadwear jeftiniji nego kod nas? Ima tko iskustva sa takvom kupnjom? Kako na avion ako se tamo kupi recimo lap ili mob il bilo kaj tehnicke robe? Treba li to prijaviti?
Aposolutno me zanima sve, iskustva, pricanja,... da sam spreman za svaku zgodu ili nezgodu :lol2: Dali uezti onu torbicu kaj stane u pretinac u avion jer prosli put kad sam iso za portugal su mi unistili torbu dolje u bunkeru aviona :zdero2:( u slucaju da uzmem dvije torbice koje stanu gore u pretinac e mogu obadvije uzeti sa sobom u avion ili moram jednu obavezno u bunker? ) |
Načelno je hardver jeftiniji. Problem je garanciji koja je teško ili nikako ostvariva kod nas. Laptopi su posebno povoljni. Jedino na što treba paziti kod njih je da naponski adapter podržava i europske standarde (EU 220V/50Hz, USA 110V/60Hz). Doduše u zadnje vrijeme su skoro svi univerzalni tj. podržavaju oba slučaja. Laptop je poželjno uzeti sa sobom u avion.
|
A ima kakvih fora da se neke nabavi ispod cijene, recimo u nekoj tamo tvornici ili pogonu?
|
laptop u avion
|
Citiraj:
osim ako imaš neko poznanstvo u proizvodnji pa ti na crnjaka to uvali i piše otpis/lom cjenkaj se,tako se posluje u svijetu! |
Kako stoje sa kredit karticama? Daju isto na rate ko i nasi kriminalci ili ono kes&cary?
|
u svim tim razvijenim zemljama nema keša :D u Londonu te gledaju kao Boga ako platiš nešto s kešom :D sve to oni samo ližu,nitko danas ne plaća kešom
|
Citiraj:
|
Sad vec i mogu poceti sliniti do puta kaj cu kupiti xD
Thnx na linku :P |
Citiraj:
Veci problem je tamo naci HW koji zelis, tj. pitanje je gdje i kako kupujes. Obavezno pripazi na cifre koje placas u trgovini (nekad nisu jasno naznacene!) te da su cijene obicno bez PDV-a. Na carini, ako ides avionom, u ZG zracnoj luci obicno nista ne pitaju. Pripremi se da ce prijenosnik morati proci kontrole tamo, imaj punu bateriju (znaju cesto traziti da ga upalis). Citiraj:
|
Citiraj:
Kolko male torbe bi morale biti da ih presvercam u avionu?:fiju: |
Nađi na netu ima neki standard tj. max dimenzije šta stane pod sjedalo ako se nevaram.
|
Citiraj:
Imas standarde za to, potrazi na stranicama svog avioprijevoznika. |
Citiraj:
torba ide gore iznad sjedala,dolje niš edit: malo sam fulao => 55cm x 40cm x 20cm i 10kg,tako je barem kod ryanaira...s njima uvijek letim.jednom sam išao british airwaysom i ista ta torba s laptopom je prošla bez beda. |
Sportska torba srednje velicine prolazi bez problema kod Ryana, ako nije teza od 10 kg.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Brat mi je kupio laptop u americi, toshiba sattelite special edition a-305 i platio ga je 1100$ prije 5 mjeseci.Samo je pobacao papir prije nego što je prošao carinu, radi kao sat i nemam problema.Inače brat i ćaća su mi pomorci tako da većinom tehniku kupuju u americi.
|
Javi se kad mu nešto rikne pa da vidimo onda kako će ga popraviti.
|
Citiraj:
|
Pa nemaju oni problema sa lovom(krznašima):D baci u kantu i kupi novo imam
legu koji radi isti posao(neki kapetan na nekom brodu) love ko šodera i uopče se nebrine ako nešto rikne:D |
Ne kužim mislite da će se pokvartit.Dobio sam mnogo stvari iz amerike ( od tehničke robe ) tipa fotoaparat, mobitel, laptop... i sve mi je u savršenom redu.
|
Laptop ako kupiš nosiš sa sobom u avion. Tipkovnica će ti biti US_eng, na napajanje pripazi.
Ako kupuješ komponente preporučujem da ih ostaviš u originalnoj ambalaži. US homeland security je jako osjetljiv na raspakirane elektroničke komponente nemarno razasute po torbi. Preporučujem da komponente sam sebi pošalješ poštom kao "gift". |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma da, ali koliko on uštedi na komponentama, kupujući u SADu i da mu rikne jedna komponenta od 10, opet je u dobitku...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:50. |