![]() |
Kako postaviti swap file
Konacno sam napravio format C, podjelio particije kako trebaju biti, i napravio sam jednu particiju od 8 gb koje bi trebala biti taj swap. Sad me zanima kako ju postaviti i sakriti.
Hvala! |
Beskorisno je pravit posebnu particiju za swap ako imaš samo jedan hard.
|
Ako si pogledao pod moj comp, imam 2 diska, i jasno mi je da je beskorisno raditi swp na posebnoj particij ako se ima samo jedan disk..
|
|
Citiraj:
Dobar link, samo sto nema kako postaviti za swap posebnu particiju i kako je sakriti..Sve ostalo ima..:fiju: |
Pa ako je postaviš tako kako si to zamislio veličina swap-a bi ti bila fixna što može uzrokovat neke probleme a i nemora...
Što bi je skrivao uostalom ? Izračunaš si po onim uputama swap i dodaš 20% te je spucaš na zadnju particiju drugog diska. Tu zadnju particiju kreiraš tek kad saznaš koliki ti swap zapravo treba. Čemu "bacanje" 8GB ako ti toliko ne treba za swap ? Misliš da bi perfomanse bile nešto bolje ? |
A gle, negdje na forumu sam procitao da ta particija za swap treba biti duplo veca od rama, sad sam malo tamo ceprkao i max swp je 4096 mb. Ja sam ga postavio da mi bude od 2048-4096 i naravno stavio sam da mi koristi tu particiju. Jbga, sad je ispalo da sam stavio 4 gb previse, ali dobro..
Sad me zanima kako tu particiju sakrit, odnosno da mi ju ne prikazuje u my comp? |
Dobro ju je postavit na zasebnu particiju da bi se spriječilo fragmentiranje iste.
Za 1GB fizičke memorije i više: XP: 500Mb - 500Mb Vista : 1000Mb - 1000Mb |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa koliko sam ja upoznat bolje je za swap da nije fiksan, a ti si naveo fixan.. @Iggy kako da sakrijem tu particiju, odnosno da mi se ne vidi u my comp? hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://pce.hostili.com/images/Teakp440.jpg |
A kako da dodjem do tog Tweak UI-a? Jel to neki zasebni prog ili je to dio windowsa?
|
Pa skineš ga s neta, besplatan je.
|
Hvala Marko..
|
Marko? :D
|
Neko me prekrstil.:D
|
rekli ste da ukoliko nisu 2 diska na kompu da nema koristi radit swap particiju. dali se moze onda sadasnja swap memorija povecat? sada mi je 1886MB
|
Ups, sorry McG..nije namjerno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:42. |