![]() |
Popaj trazi olivu... :)
zad. Dati algoritam ili program(u bilo kojem jeziku) koji rješava sljedecu
problematiku: zadana je matrica A=[m]x[n].Matrica se sastoji od 0-a,1-ca,2-ca i 3-ca, 0=put(moze ih biti vise),1=zid(moze ih biti vise),2=popaj(moze biti jedna),3=oliva(moze biti jedna). Trazi se da li postoji put od 2 do 3, a moze se samo kretati vodoravno i okomito i samo po nulama. trebalo bi koristit rekurzivne f-je(ne neophodno,ali radi jednostavnosti) Trazenje popaja: 1.Dimenzioniraj matricu s x i y varijablama (cijeli brojevi), pri cemu je x broj redaka a y broj stupaca u matrici. 2. Proseci se kroz matricu i pronadji Popaja (2). Ispitivanje matrice radis sa dvije for petlje: recimo da matrica ima dimenzije 6x6 Dim PopajX, PopajY as Integer For i As Integer=0 to 5 For j As Integer =0 to 5 if Array(i,j)=2 Then 'imas popaja i njegove koordinate pa izidji iz petlje PopajX=x PopajY=y Exit For End if Next Next kako napraviti funkciju da pamti kojim se koordinatama kretala,ako naleti na zid da se vrati nazad i pokusa drugim putem ali recimo ako susvi zidovi okolo da nekruzi vjecno nego kaze nema puta, kako da pamti gdje je bio? Hvala! |
Vidim datum posta, ali ako ti još uvijek to treba, javi se, možda ti mogu pomoći!
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
:-)
Heh, imam malo slobodnog vremena, pa sam odlučio napraviti reviziju web stranica, portala, blogova i foruma na kojima sam registriran; obnoviti korisne i zatvoriti one manje korisne. Tako je na red došao i PC Expert Forum. Sjećam se kako sam se ja mučio u svojim ranim danima programiranja, i dan danas se patim s nekim stvarima, pa ako ikako mogu pomoći nekome, zašto ne, pa makar odgovarao na 3-4 god. stare postove! :-) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52. |