![]() |
Monitor 19"
Dakle, trebao bih preporuke vezane uz 19" monitor....
Ovaj šta trenutačno imam, neki TVM, lagano odlazi kvragu :D Al' ima tu jedna zanimljiva pričica uz taj truli monitorčić. Kupio sam ga prije 2 godine u Ve-Milu zajedno sa custom složenom kofiguracijom. E sad, pred 3 tjedna monitor je počeo kašljat, najvjerojatnije je nekakva sklopka otišla. Događa se to da ta sklopka stalno škljoca unutra, a za to cijelo vrijeme mi se slika ruši, pa se ponovno prikaže, a nakon nekog vremena više ni to ne radi jer se pokušava prikazat slika al nejde :) Odnesoh ga ja tako u servis u Ve-Mil, i lik mi kaže da će ga serviser moć pregledat tek slj. tjedan jer je dotični na godišnjem('bem ti tako veliku firmu koja ima samo jednog servisera)... Zovem ja nakon 2 tjedna da vidim šta je s monitorom, i tip kaže da ga mogu doć preuzet. Dođem ja tamo, kad na moje čuđenje lik kaže da je monitor ispravan:confused:i da je radio konstantno 24 sata. Malo mi je to čudno bilo, jer meni poblesavi ekran nakon 2-3 sata rada. Valjda su biseri tamo monitor uštekali samo u struju i tako ga 'upalili'...odnesoh ga ja doma i sad me opet počeo zajebavat. Nisam pametan šta da radim...možda bi bilo najbolje da uzmem novi. Za oko mi zapeo onaj Samsung 19" DynaFlat, ima ga moj frend, samo stvar je u tome što bi ja htio crnog :D Jel se kojim slučajem daju naručit monitori u crnoj boji prek linksa ili Ve-mila? Imaju u Ve-Milu nekakvi LG monitori, jel valjaju šta? |
probaj monitor kod nekog frenda, nikad neznas...
sto se tice boje ja sam isto svugdje trazio 19 silver/black ali u hrvatskoj je zavladala nestasica samsunga.... |
problem je isključivo u monitoru, nije do grafičke, niti ičeg drugog...
zapeo mi za oko onaj sivi LG 19" Flat ekran...ima ga u HG spotu |
Citiraj:
|
|
pogledaj na nabavi.net pa nazovi one tvrtke koje ga navodno imaju
|
ti znaš da MB nije ravan ekran. Ima samo staklo koje izravnava sliku al ravan nije.
Ravan ti je LGF900, Samsung 959NF, Iiyama Vision master, itd. |
Re: Monitor 19"
Citiraj:
|
našao sam u M-Sanu 997DF samo, stvar je u tome što su oni orjentirani samo na veleprodaju, moram vidit s kim posluju...
|
DF ista stvar ko MB nije pozpuno ravan ekran.
vertikalno je ravan al horizontalno je zaobljen, al inače OK monitor radio sam na 957DF i monitor je čist OK. |
ma nije mi toliko bitan ravan ekran...
imaju ga u King ICT-u, košta 1984 kn |
Ako ti je bitno da je cim jeftiniji i da je srebrn/crn, imas u Ve-Milu MAG-a za 1349kn. Ja ga nisam uzeo, ali ga ima bratic i skroz je zadovoljan. Odi ga pogledaj u Ve-Mil slobodno.
|
e šefe, odlučio sam ne šljivit više te lijeve firme šta proizvode monitore...kad sam kupovao komp isto sam gledao da bude što jeftiniji, jedini uvjet je bio 19"...
Naravno, kupio sam TVM koji je onda koštao 1536 kn, i ja sam bio zadvoljan, sve do prije mjesec dana, kad je počeo zajebavat... Opekao sam se, i naučilo me lagano pameti(doduše, kužim ja da je kvaliteta ispred svega no lova je bila ta koja je odlučivala pri kupnji) stoga ću sad uzet taj Samsung 997DF pošto želim da mi monitor traje nešto duže od 2 godine :D |
Ovaj ti isto ima 3 godine garanciju. ;-)
No, i ja se slazem da bi monitor trebao bit cim kvalitetniji, pa gledas u njega cijelo vrijeme. Oci su ti bitne. Al onda se kupi malo skuplji, za 3 soma kuna. A brijem da su ovi svi modeli tu negdje. No, da ti onda preporucim jos jednu renomiranu marku u toj cijeni. LG F900P. I srebrno crni ti je. ;-) |
Kuip Samsung 959NF..najbolji 19" u toj klasi..nemoj sad sparat tu nekih bijednih 300kn kad vec dajes skoro 2000. 959NF sam ja kupio prije par mjeseci i jednostavno je savrsen..imas dinamicki fokus..neznam kojimonitor jos to ima..al od ovih jeftinijih 19" navedenih sumnjam da ima bilo koji. Tesko ces ga naci crne boje al isplati se imati ga i kricavo zelenog..npr. tezak je skoro 25kg, a mozes ga vrtiti po postolju s noktom malog prsta-nesto nevjerovatno..samo on (od Samsungovih 19" monitora) ti ima Natura Flat cijev i to Diamondovu sto je ako neznas profesionalna cijev..sljedeci bolji monitor od ovog je Mitshubishiev (te tak pise?:)) a to je cisto za profesionalne svrhe...
tak da ak zelis "POSTENI" monitor uzmi taj 959NF-vjeruj mi isplati se ulozit jos 300kn...ako ne vjerujes, javi se i mozes doc kod mene pogledat:beer: |
A di ga ima za kupit?
I dal si siguran da kosta samo 2300? |
Imaš ga u Edinkomu,Zagreb Križna 7-2430kn i tehnicar informatika u splitu-2300kn
|
pa jesam jer sam ga ja kupio u 5.mj.... "Derbi Informatika" , Lastovska 2A/1, Zagreb, 01/615-4849, super je ducan jer su "mali" i naravno zele prodat i kupac je no.1! Ja sam rezerviro kojih tjedan dana unapred i samo ga pokupio jer e to ipak monitor koji nemaju non-stop na skladistu..pa nazovi ranije. E, a cijena je kod njih bil 2.295,00kn (s tim da je tu uracunat popust na gotovinu od 15%..inace je cijena 2.700,00kn kod njih ak ne placas gotovinom)...e i dobio sam 3 godine garanciju...al to ti je tak svugdje za malo bolje monitore (i one obicne brijem:p )...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19. |