PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Kako promjeniti ime kompjutera u Windows Regestry (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125856)

lkw_pkw 07.11.2008. 23:06

Kako promjeniti ime kompjutera u Windows Regestry

pozdrav
več duže vrijeme malo prčkam po Windows Regestryu htio bi promjenit ima svog kompa , user name cuo sam da se to može tj jedan moj frend se hvalio da to uspio napravit ja sam na letio u windows Regestryu na taj file di piše ima kompjutera promjenim ga restartam komp ali opet je po starom jel moguče da na par mejsta je upisano ime kompjutera i passworda ili tak nešto?

m4dm4n 07.11.2008. 23:25

Kao prvo, piše se regIstry. Ako već duže vrijeme prčkaš, čovjek bi barem očekivao da znaš kako se TO zove . I zašto baš u registryu to želiš napraviti ? Jednostavnost je preamaterska za tebe ?

Baja 001 07.11.2008. 23:26

Citiraj:

Autor lkw_pkw (Post 1186538)
pozdrav
več duže vrijeme malo prčkam po Windows Regestryu htio bi promjenit ima svog kompa , user name cuo sam da se to može tj jedan moj frend se hvalio da to uspio napravit ja sam na letio u windows Regestryu na taj file di piše ima kompjutera promjenim ga restartam komp ali opet je po starom jel moguče da na par mejsta je upisano ime kompjutera i passworda ili tak nešto?

Ime kompa se može promjenit. Što se tiče acc passworda, oni se kod Windowsa ne nalaze u registryu :kafa:

lkw_pkw 08.11.2008. 00:19

lkw_______________________________________pkw

ispričavam se na pravopisnoj pogrešci vidim da neki više gledaju kako je napisano nego da kažu kak se to može napravit

kolko ja znam windows registry je baza podatka i sastavni dio operativnog sustava a koristi se za pohranjivanje podataka računala,hardwera izgled sučelja....
a sastoji se od
1 Hkey classes root
2.Hkey current user
3.Hkey local machine
4.hkey users
5.hkey current config
i mislim da to imaveze sa ovom temom koju sam otvorio
ako sam slučajno krivo reko nek mi to dokaže!

lkw_pkw 08.11.2008. 00:22

lkw-pkw

zanima me izričito Ime kompjutera Acaunti i useri kako se to može promjenit

m4dm4n 08.11.2008. 01:12

Ti se prvo upoznaj sa osnovnom terminologijom operativnog sustava Microsoft Windows (XP), gdje ćeš se upoznati sa činjenicom da ime računala != ime "acaunta" , te ćeš zatim primijetiti kako lozinke nisu spremljene u clear text formatu.

p.s. Ovdje se čak ne radi o pravopisnoj pogrešci, niti tvojoj nepismenosti (na koju imaš pravo), nego o tome da jednostavno ne želiš barem prepisati ono točno.

Ivanozo 08.11.2008. 01:23

Citiraj:

Autor lkw_pkw (Post 1186605)
ispričavam se na pravopisnoj pogrešci vidim da neki više gledaju kako je napisano nego da kažu kak se to može napravit

kolko ja znam windows registry je baza podatka i sastavni dio operativnog sustava a koristi se za pohranjivanje podataka računala,hardwera izgled sučelja....
a sastoji se od
1 Hkey classes root
2.Hkey current user
3.Hkey local machine
4.hkey users
5.hkey current config
i mislim da to imaveze sa ovom temom koju sam otvorio
ako sam slučajno krivo reko nek mi to dokaže!

Jeli, tko ti je rekao.
Neznaš promijeniti lozinku a prčkaš po registryju. Već vidim temu "neda se upaliti (sam od sebe crko)"

lkw_pkw 08.11.2008. 01:33

lkw_pkw

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1186641)
Ti se prvo upoznaj sa osnovnom terminologijom operativnog sustava Microsoft Windows (XP), gdje ćeš se upoznati sa činjenicom da ime računala != ime "acaunta" , te ćeš zatim primijetiti kako lozinke nisu spremljene u clear text formatu.

p.s. Ovdje se čak ne radi o pravopisnoj pogrešci, niti tvojoj nepismenosti (na koju imaš pravo), nego o tome da jednostavno ne želiš barem prepisati ono točno.

dobro onda me ispravi gdje sam to pogriješio da Windows Registry nije sastavni dio operativnog sistema?

Baja 001 08.11.2008. 01:52

Koji dio ti nije jasan?

MS ne drži acc lozinke u Registryu ofc :)
Registry je sastavni dio sustava Windows i nitko to nije porekao ;)

lkw_pkw 08.11.2008. 11:49

lkw_pkw

ovko mene zanima kako mogu doči do ovih podataka u Windows registriyu

http://www.imagesforme.com/out.php/t217247_system.jpg

Baja 001 08.11.2008. 14:13

Citiraj:

Autor lkw_pkw (Post 1186829)
ovko mene zanima kako mogu doči do ovih podataka u Windows registriyu

/image

Mislim da je tema odavno na rubu, teško da ćeš dobit informaciju :banana:

yedwy 08.11.2008. 14:27

http://www.theeldergeek.com/modify_r...ganization.htm

cca 5s googlea...

Joke 08.11.2008. 14:50

Ili jednostavno preko TuneUP i preko njegovog system controla i bog moze radit sta hoce..Promjenit ime,company dodat logo i sve ostale gluposti.

thopok 08.11.2008. 15:06

Ili
How to Change Name and Company Information After You Install Windows XP
A to uopće nije ni Computer Name…:nono:

lkw_pkw 08.11.2008. 21:52

lkw_pkw

vidim da nitko nije ni blizu bio riješenju u Windows registriyu postoji jedna datoteka koja se zove kao i ime koje sam u predhodnom prozpru zaokružio ali stvar je u tome da se mora još negdje u registriyu promjenit u Hkey Users ili u hkey current user

http://www.imagesforme.com/out.php/t..._registriy.jpg

domy_os 09.11.2008. 00:28

Što ti uopće želiš promijeniti? Ime računala (computer name), računa (account name), vlasnika (owner), OEM podatke,...? Izjasni se jer ovo je mlaćenje prazne slame...

Joke 09.11.2008. 01:03

A zasto ako ne mozes pronac u registry jednostavno ne neparavis preko tuneup-a?Ja ne znam ili ode mi pisemo kineski ili se ti osjecas hackerom i ponosan si na sebe ako to napravis kroz registry?

Baja 001 09.11.2008. 01:46

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1187424)
Što ti uopće želiš promijeniti? Ime računala (computer name), računa (account name), vlasnika (owner), OEM podatke,...? Izjasni se jer ovo je mlaćenje prazne slame...

Pa to je naš quest :D
Citiraj:

Autor Joke (Post 1187443)
A zasto ako ne mozes pronac u registry jednostavno ne neparavis preko tuneup-a?Ja ne znam ili ode mi pisemo kineski ili se ti osjecas hackerom i ponosan si na sebe ako to napravis kroz registry?

On nas navodi na jedno otkriće, tko prvi pogodi skupa s njim upada Gatesu u računalo i radi BSOD :eek:

tor 09.11.2008. 09:25

Ajd, kad se dogovoriš sam sa sobom što želiš javi se...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30.