![]() |
Kako promjeniti ime kompjutera u Windows Regestry
pozdrav
več duže vrijeme malo prčkam po Windows Regestryu htio bi promjenit ima svog kompa , user name cuo sam da se to može tj jedan moj frend se hvalio da to uspio napravit ja sam na letio u windows Regestryu na taj file di piše ima kompjutera promjenim ga restartam komp ali opet je po starom jel moguče da na par mejsta je upisano ime kompjutera i passworda ili tak nešto? |
Kao prvo, piše se regIstry. Ako već duže vrijeme prčkaš, čovjek bi barem očekivao da znaš kako se TO zove . I zašto baš u registryu to želiš napraviti ? Jednostavnost je preamaterska za tebe ?
|
Citiraj:
|
lkw_______________________________________pkw
ispričavam se na pravopisnoj pogrešci vidim da neki više gledaju kako je napisano nego da kažu kak se to može napravit
kolko ja znam windows registry je baza podatka i sastavni dio operativnog sustava a koristi se za pohranjivanje podataka računala,hardwera izgled sučelja.... a sastoji se od 1 Hkey classes root 2.Hkey current user 3.Hkey local machine 4.hkey users 5.hkey current config i mislim da to imaveze sa ovom temom koju sam otvorio ako sam slučajno krivo reko nek mi to dokaže! |
lkw-pkw
zanima me izričito Ime kompjutera Acaunti i useri kako se to može promjenit
|
Ti se prvo upoznaj sa osnovnom terminologijom operativnog sustava Microsoft Windows (XP), gdje ćeš se upoznati sa činjenicom da ime računala != ime "acaunta" , te ćeš zatim primijetiti kako lozinke nisu spremljene u clear text formatu.
p.s. Ovdje se čak ne radi o pravopisnoj pogrešci, niti tvojoj nepismenosti (na koju imaš pravo), nego o tome da jednostavno ne želiš barem prepisati ono točno. |
Citiraj:
Neznaš promijeniti lozinku a prčkaš po registryju. Već vidim temu "neda se upaliti (sam od sebe crko)" |
lkw_pkw
Citiraj:
|
Koji dio ti nije jasan?
MS ne drži acc lozinke u Registryu ofc :) Registry je sastavni dio sustava Windows i nitko to nije porekao ;) |
lkw_pkw
ovko mene zanima kako mogu doči do ovih podataka u Windows registriyu
http://www.imagesforme.com/out.php/t217247_system.jpg |
Citiraj:
|
|
Ili jednostavno preko TuneUP i preko njegovog system controla i bog moze radit sta hoce..Promjenit ime,company dodat logo i sve ostale gluposti.
|
Ili
How to Change Name and Company Information After You Install Windows XP A to uopće nije ni Computer Name…:nono: |
lkw_pkw
vidim da nitko nije ni blizu bio riješenju u Windows registriyu postoji jedna datoteka koja se zove kao i ime koje sam u predhodnom prozpru zaokružio ali stvar je u tome da se mora još negdje u registriyu promjenit u Hkey Users ili u hkey current user
http://www.imagesforme.com/out.php/t..._registriy.jpg |
Što ti uopće želiš promijeniti? Ime računala (computer name), računa (account name), vlasnika (owner), OEM podatke,...? Izjasni se jer ovo je mlaćenje prazne slame...
|
A zasto ako ne mozes pronac u registry jednostavno ne neparavis preko tuneup-a?Ja ne znam ili ode mi pisemo kineski ili se ti osjecas hackerom i ponosan si na sebe ako to napravis kroz registry?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ajd, kad se dogovoriš sam sa sobom što želiš javi se...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |