![]() |
raspored driveova
ovih dana uzimam dvd snimac i novi sata hard pa me zanima kako spojit za optimalan i najbrzi rad ove uredjaje:
Pioneer 16x, DVD-ROM LG 52/32/52, cd-rw Pioneer DVR-108, DVD±RW ladica za hdd baracuda od 160gb ce biti glavni disk na sata kanalu. |
DVD prža - primary master
DVD - primary slave e sad pošto ostaje jedan IDE port,a na njega bi trebali ići HDD i prža (što se ne radi :D) preporučujem da ili da izbaciš pržu ili staviš HDD u eksterno kučište i spojiš na USB ili firewire (jako dobra stvar i sam imam u planu složiti neki "prijenosnik" od 40Gb...beats a USB key anytime :smoke: ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ovako...ako staviš neki optikaner na isti IDE kao i HDD onda će ti optikaner usporavati disk....znači jedno ćeš morati izbaciti ili prihvatiti gubitak performanski PATA HDD-a jesi shvatio :D |
Citiraj:
dakle, primary master: DVD prža primary slave: DVD rom secondary master: CD-RW secondary slave: ladica, tj. hdd jel tako valja? :) takodjer, zanima me kako ce utjecat taj ladicar na performanse ostala 3 uredjaja... |
a sta ce ti dvd i prza....stavi samo dvd przu koja sve obavlja :beer:
|
Citiraj:
|
IMO ovako:
primary master: DVD prža primary slave: DVD rom secondary master: ladica, tj. hdd secondary slave: CD-RW ali ipak bi preporučio eksterno firewire kučište (i USB 2.0 može proći)...odneseš do frenda narokaš gore SVE "zanimljivog" kaj ima ;) :D |
@MentalHarakiri
A šta misliš čemu mi služi onaj HDD od 40Gb kojed sam uspio čopiti prije tebe ovdje na forumu :D Bilo kuda, ali bez USB 2.0 ladice nikuda :clap:, a pogotovo ne na fax, jedva čekam da počne da ju napunim :D |
Citiraj:
joj imam toliko želja a ograničeni budget :( u nekoj mojoj idealnoj kombinaciji uzeo bih 40Gb 2.5" HDD i frknuo ga u USB 2.0 kučište...tak da nemram koristiti utičnicu jer ovi hardovi mogu vući struju direkt iz USB porta :D....je da je skupo (cca 800KN) ali možeš 40Gb disk nositi u đepu :p :D |
ovak, na kraju je odluceno ovo:
1x DVD-RW 1x DVD-ROM 1x ladica sa hard diskom (koji nije system drive) kako sad na kraju to spojit? primary master: dvd-rw primary slave: - secondary master: dvd-rom secondary slave: ladica jel to valja? ako ne, napisite najbolju kombinaciju, da sve radi...ko urica. :) |
ti bi silom optiku i HDD na isti kanal :D :clap:
dakle.... primary master: dvd-rw primary slave:dvd-rom secondary master: ladica secondary slave: - |
oki doki. it shall be done. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:34. |