PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Kako netko može otkriti moj identitet preko interneta? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124975)

tolerant 31.10.2008. 16:45

Kako netko može otkriti moj identitet preko interneta?

Kako netko može otkriti moj identitet preko interneta, gdje sam surfao i od kud skidao mp3, klipove? Kako to funkcionira kod P2P i Torrenta da li je tu teško ući u trag neg preko servera?
Rodjak mi kaže da kad skidaš stvari prek neta u Njemačkoj droti ti pokucaju na vrata, zaplijene ti sve i dobiješ kaznu!
Kako je kod nas?

MIK 31.10.2008. 17:04

I onda je svizac zamotao čokoladu u omot:)

baja 003 31.10.2008. 17:32

Što se tiče Njemačke istina, za to da ti znaju, ali nisam siguran da kucaju na vrata. Kod njih je to u svrhu nacionalne sigurnosti, i imaju LOG 6mjeseci. Kod nas je to drugačije, možda imaju LOG, ali u samim reklamama za ADSL ti kažu da možeš skidat filmove i mjuzu :rolleyes: tako da ti nitko neće ništa!

MadBoY 31.10.2008. 18:06

Pa normalno da reklamiraju, kad postoje sasvim legalni servisi za download filmova i mjuze. Samo sto kod nas nitko ne prati promet, osim ako si pod nekom istragom, onda valjda vlasti imaju pravo znati kud surfas i sta skidas.

Baja 001 31.10.2008. 18:12

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1180163)
Pa normalno da reklamiraju, kad postoje sasvim legalni servisi za download filmova i mjuze. Samo sto kod nas nitko ne prati promet, osim ako si pod nekom istragom, onda valjda vlasti imaju pravo znati kud surfas i sta skidas.

Upravo tako, ali ja sam bio jednom na promociji MaxADSLa, i likovi stvarno barataju sa torrent i sl. stvarima u svrhe promocije :fiju:

Kimi 31.10.2008. 18:24

tema je na opasnom rubu.imho,misli da neće mup lovit nekog zato što skida filmove prek neta,kad svaki drugi dan likvidiraju nekogo u po' bijela dana

Baja 001 31.10.2008. 18:26

Citiraj:

Autor Kimi (Post 1180181)
tema je na opasnom rubu.imho,misli da neće mup lovit nekog zato što skida filmove prek neta,kad svaki drugi dan likvidiraju nekogo u po' bijela dana

Pa da MUP tako hvata, nebi bilo ni policajaca slobodnih :D

Činjenica je da u nas to nije izglađeno, i svi se koriste. Pitanje identiteta nije za njih bitno, osim ako netko ne pripada određenoj ciljanoj skupini (pedofili, terosristi i sl) :kafa:

Renesis 31.10.2008. 19:58

i muzika i filmovi se na internetu mogu kupiti, a torrenti i P2P software služe za razmijenu privatnih radova. i to je sve legalno...

srale7 31.10.2008. 21:38

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1180287)
i muzika i filmovi se na internetu mogu kupiti, a torrenti i P2P software služe za razmijenu privatnih radova. i to je sve legalno...

Dobra:D

potemkin.hr 31.10.2008. 21:44

Kaj dobra, pa čovjek pravo veli, ne skidaš valjda ilegalne materijale? :D

Baja 001 31.10.2008. 21:46

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1180370)
Kaj dobra, pa čovjek pravo veli, ne skidaš valjda ilegalne materijale? :D

Nebi htio zaradit karton ili slično, idemo u OFFTOPIC ali možete onda pretpostavit kakava je reklama za ADSL :fiju:

Mislim da je ovo EOD :banned:

AiM 31.10.2008. 22:04

Carnet prati torrente i sere naveliko sto se ilegalno skida preko njihove mreze. (Iskon+Carnet ,DCM+Carnet,Carnet u studenskim domovima). U principu se orijentiraju samo na odredeni file i diskretno te upozore.. Dalje neznam kakav je postupak (nakon dva tri warna).
Ovo vrijedi samo za public torrente ;),private trackeri tu ne spadaju.

pinkskin 31.10.2008. 22:14

Citiraj:

Autor AiM (Post 1180385)
Carnet prati torrente i sere naveliko sto se ilegalno skida preko njihove mreze. (Iskon+Carnet ,DCM+Carnet,Carnet u studenskim domovima). U principu se orijentiraju samo na odredeni file i diskretno te upozore.. Dalje neznam kakav je postupak (nakon dva tri warna).

ja imam XCARNet več pola godine i skidam svakakve torrente, sve žanrove i nikad mi nikakav mail nije stigo.

potemkin.hr 31.10.2008. 23:01

Citiraj:

Autor AiM (Post 1180385)

Kolegi s faksa je došlo upozorenje na mail promptno od ISP-a jer su motrili na određeni public torrent (riječ je o metronet-carnetu).

Kimi 31.10.2008. 23:07

dali smije isp blokirati p2p promet,tj dali imaju ikakve temlje za to?

Codiac 01.11.2008. 12:56

mogu sta hoce jer im ti to das tocnije ti potpises ugovor u kojem pise da ti mogu ukinuti internet kad god hoce.

AiM 01.11.2008. 18:47

potekmin .. eto o tome ti govorim :).
@pinkskin imao si srece heh. Uglavnom kolko sam cuo samo su bili torrenti s par filmova koji su bili trackani. (navodno se izdavac zalio). Znaci samo se prati preko carnetove infrastrukture sto je donekle i normalno jer su oni neprofitabilna i akademska zajednica :)

Kimi mogu.. Uglavnom imas masu ljudi sta kaze da iskon throtla P2P promet.. Najbolja stvar je sta to nije istina (ide cak i vise od max speeda ) samo treba biti na private trackerima. Imam osjecaj da ljudi misle da su torrenti ko rapidshare. Kad imas link da mora ici max speed iako imas 2 seedera i 546 leechera :)

srale7 02.11.2008. 03:50

Citiraj:

Autor AiM (Post 1181008)

Kimi mogu.. Uglavnom imas masu ljudi sta kaze da iskon throtla P2P promet.. Najbolja stvar je sta to nije istina (ide cak i vise od max speeda ) samo treba biti na private trackerima. Imam osjecaj da ljudi misle da su torrenti ko rapidshare. Kad imas link da mora ici max speed iako imas 2 seedera i 546 leechera :)

Ako su prava 2 seedera moze ici na max:D

raf 02.11.2008. 09:52

Citiraj:

Autor AiM (Post 1180385)

Neprati carnet torrente vec izdavac, MPAA ili RIAA, te onda salje mail na carnet abuse da je netko skidao taj i taj torrent s te i te IP adrese u toliko sati. carnet baci pogled u logove i vidi tko je bio spojen s tom IP adresom u to doba. Kada vidi onda tom useru salje mail.

Tako bi trebali i svi ISPovi kod nas ali ih boli tuki iz nekog razloga. :)

Uber Gosu 02.11.2008. 10:02

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1180287)
a torrenti i P2P software služe za razmijenu privatnih radova. i to je sve legalno...

Pa u biti si u pravu jer je i "taj izvjesni" DVDRip neko morao napraviti i to je privatan rad.:D

Lud76 02.11.2008. 10:47

Citiraj:

Autor Uber Gosu (Post 1181455)
Pa u biti si u pravu jer je i "taj izvjesni" DVDRip neko morao napraviti i to je privatan rad.:D

A je da :D I sva piraterija je privatan rad pa je zabranjena

AiM 02.11.2008. 11:07

Citiraj:

Autor raf (Post 1181448)
Neprati carnet torrente vec izdavac, MPAA ili RIAA, te onda salje mail na carnet abuse da je netko skidao taj i taj torrent s te i te IP adrese u toliko sati. carnet baci pogled u logove i vidi tko je bio spojen s tom IP adresom u to doba. Kada vidi onda tom useru salje mail.

Tako bi trebali i svi ISPovi kod nas ali ih boli tuki iz nekog razloga. :)

Bas tako :). Ja sam to maksimalno pojednostavio hehe.

tuljan 02.11.2008. 11:16

Gle ako je netko ripao CD od Jože Krastavca otkud da ja znam da je to baš taj Joža Krastavac koji je profesionalni glazbenik, a ne netko ko ima isti naziv pjesama ko on i mene zanima kako one zvuče, a pošto su na shareu su vlastiti rad ? Kako znam da je to zapravo ilegalan file, folder, pa ne pise na njemu. Isto s filmom. Ako je snimano s kamerom onda je to vlastiti rad, a sto je snimano nije moj problem jer ja stalno cekam scenu kad ona silueta prođe preko ekrana par puta :D Ako je rippan DVD onda to niije moj rad, i jednini koji moze staviti copyright na to je onaj koji ga je rippao :D
Ma salim se, kupujte filmove i glazbu ;) Glazbu pogotovo jer je to danas sitniš 1€ jedna pjesma.

crniskot 02.11.2008. 11:52

Pa šta nije kod nas to 'legalno',odnosno nije kažnjivo kada je za osobnu upotrebu? Možda sam u krivu,al mislim da je tako išla priča kad su uvodili trošarine na prazne medije,da je sve ok ako to što skineš s neta ne preprodaješ.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02.