![]() |
Samsung omnia, mišljenje
Pozdrav svima
Zanima me dali itko ima Samsung omniu ili je radio s njim, ja sam zainteresiran za taj mob. ali sam čuo par loših kritika pa sam se počeo dvomiti uglavnom rečeno mi je da je jako kompliciran i da ima jako loš touch screen, odnosno da loše regira na dodir... Znači vaše iskustvo s tim mob. bilo bi mi zlata vrijedno, pa nabrojite loše i dobre strane tog moba |
sve ove imitacije iphonea treba zaobilaziti na veliko. uzmi si iphone i problem rijesen.
|
to sto je iphone apple i poznatiji po touch-u neznaci da je i bolji... znam ljude koji imaju iphone i zele sada omniu jer im se ne svida iphone... ulozeno-dobiveno nije na iphonovoj strani. bio sam prije lud za iphone-om ali sam ohladio od njega kad sam cuo par misljenja od prijatelja.
prosli tjedan sam malo prckao na omniu od jednog lika sa faxa i mob mi je prejeben. za touch ti nemogu previse komentirat jer nemam bas iskustva sa vise touch ekranima. na pocetku sam bio jako pazljiv dok sam ga imao u rukama pa mi nije hvatao svaki dodir ali poslije vec islo bolje. taj lik od kojeg sam ga isprobavao jer rekao da ima previse funkcija da ga ima nekoliko tjedana i jos ne zna sve na njemu. sto se tice kamere, velika je prednost nad iphone-om sto ima 5mp i image stabiliser. mozes dodat memorije sa SD karticama sto opet iphone ne moze. uz mob dobis i neki converter koji upiknes sa strane u usb i onda mozes spojit svoje omiljene 3,5mm slusalice. treba vremena da se priviknes ali po mome puno bolji izbor nego iphone. ne pada mi sada napamet sta bih ti jos rekao pa pitaj ako te nes odredeno zanima. imas ovdje dosta o njemu pa si pogledaj ako nisi http://www.gsmarena.com/samsung_i900_omnia-2422.php |
Hvala svima, ništa me posebmo ne zanima nego evo baš to što si rekao.
Tako da sam ga narucio i dolazi mi u utorak |
Držah ju neko vrijeme u rukama i definitivno mi se čini bolji izbor nego iphone.
|
Zna li netko ima li omnia mogućnosti "proslijediti" WLAN-om net s nje na laptop, odnosno, da preko nje surfam na laptopu.
|
Citiraj:
dovoljno govori da ga je frend uzeo pred 2 tjedna, i sad ga prodaje jer je razocaran (citiram njegove rijeci: "ljepo izgleda i sve zamaskirano u sminku a tolko ogranicen mobitel"). Po meni najveci plus Omnie je Windows mobile i 16gb prostora. |
Citiraj:
Citiraj:
Što se Omnije tiče... Ima ga frend u grupi i mislio sam da će biti malo veća zvjerka od moba, a kad ono Samsung prosječnog izgleda s Winowsima... Priznajem da se nisa baš puno na njemu igrao, ali moram reći da ono kaj sam vidio nije nikaj novo tj. prožvakano već nekoliko puta (ipak su Windowsi u igri...). Solidan mob za kojeg sam iskreno mislio da će biti pravi ubojica iPhonea... Naravno, pričam o sučelju i aplikacijama, kamerica je nenad*ebiva u odnosu na onu na iPhoneu. |
"Ubojica iphonea" je retardiran termin. Zašto? Zato jer je na tržištu hrpa mobitela boljih od iphonea, a nijedan mu se nije ni približio. Zašto? Zato što bi ubojica iphonea trebao imati jači marketinški efekt od njega, a to nijednom uređaju neće poći za rukom, ma da je ne znam koliko bolji od iphonea. Zašto? Zato što su ljudi ovce :chears:
|
I da naprave "ubojicu iPhonea", zakasnili su... iPhone je na tržištu napravio boom sličnih gadgeta/mobitela... Ali, nećemo sada o tome... ;)
|
Reci ti što hoćeš, ali baš taj stav koji ima većina korisnika Apple proizvoda, da su bolji od ostalih, da su dio nečeg divnog bajnog i da je sve što Apple napravi apsolutno savršenstvo je upravo razlog zašto ne bih uzeo ajfoun ni da ga besplatno mogu dobiti. Bu-hu, neš ti hajtek sprave kojoj za korištenje mms funkcije moraš skidati dodatnu aplikaciju. Tko je sretan što se može preseravati po gradu sa spravom koju je platio 2-3 puta više nego vrijedi, neka mu. Al nemojte onda njegove očigledne nedostatke braniti činjenicom da se može kupiti aplikacija za to. Za te pare koje dajete za njega morao bi imati sve out-of-the-box.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dođi na iPhone thread pa ćemo raspravljati... To što ti hoćeš imati sve na pladnju to je tvoj problem, a i Omnia ima Windowse (proširivu platformu) baš zato da ne bi bila "glup" OOB uređaj... |
Citiraj:
Reci mi po čemu je Windows za mobitele toliko spešl? I dalje je Windows. Dijelovi Sucelja mi izgledaju kao da su povuceni iz 95-ice, neki dijelovi su totalno prenatrpani i komplicirani. Npr. meni je nekako nepregledan. Također apsolutno ne znam gdje ćeš ti nać jeftine aplikacije za to, sve su skupe. Takodjer, uvodjenje strelice?? Za kaj, za presitne opcije na tom ekranu koje nemres poklikat? Nekako ima mali ekran za touch screen. Ili mi barem djeluje uzak... Al dobro, ne zelim dalje blatit ko neki u temi za iPhone, jer nema smisla. Svatko ima nesto sto mu se svidja. |
Koja je najeftinija cije aovog uredaja vani?
Znaci ebay,trgovine van hrvatske itd. Nekako mi se cini da je razlika max 100kn u odnosu na nase crno trziste. |
iphone ima ciljane kupce.
samsung, htc, nokia, lg..kopiranti iphona.. bez obzira kakve oni imali bolje funkcije, iphone je napravio boom na tržištu, stoga..bilo kakva imitacija iphonea -nema šanse na tržištu- |
Ljudi pljuju po iPhonu,a hvale Omniu.E,ovo je najsmjesnije sto sam procitao.
|
aje neobjektivni apple loveri sutite. Ako je nesto bolje onda je bolje, a to nije iphone
|
Citiraj:
:lol2: :lol2: koja provala stari moj stvarno ovdje ima apple lovera nenormlano, imam jednog takvog frenda, koji je malo skrenuo pameti kad se spomene riječ Apple. To je Božanstvo, nema ništa bolje.. bla bla... :kafa: |
Citiraj:
|
mislim da nema smisla radit novu temu radi ovog...
koja je razlika izmedu omnie i pixona, osim u izgledu ofc? koji je bolji? |
Gsmarena.com ili mobilnisvet.com pa pogledaj sam........
|
Citiraj:
iphone je u kratkom roku izmislio ''novu koncepciju'' mobitela, bez tipki i ostalih karafeka.(u roku dve godine izaslo je grom imitacija, prvo ona kvazi LG prada-ljudi iz LG, tvrdili su da ih je iphone pokrao lol.....zatim ne znam..no danas grom marki ima iphoneovu koncepciju nokia n97, samsung, lg, htc...sve zahvaljujući iphoneu. gdje su bili prije iphonea? očito je da su se proizvodjaci preplali konkurencije kao što je iphone.) dan danas, cudi me kako te kopije još uvijek imaju manji ekran od iphonea????! moje mišljenje je neutralno. nisam nikakav ljubitelj epla. jednostavno ne kuzim neke ljude. ok, omnia je bolja, no iphone je iphone! ostalo su kopije. kad budete imali omniu ili nešto slično, vašim prijateljima ce vaš mobitel asocirati na iphone, pitate se zašto? nadam se da sad shvacate o cemu sam pisao. |
Citiraj:
Davno davno prije iPhone-a HTC je radio WM uređaje sa isključivo touch kontrolom... I isti taj HTC je začetnik svih takvih uređaja, proizvodi i razne druge brandirane inačice. (T-Mobile MDA u raznim inačicama, O2, Qtek, i-mate, pa i tu Omniu) Mislim da je tamo negdje 2001/2002 počelo to... Kad je prvi iPhone izašao?? Druga stvar je upravo marketingški aspekt svega toga, jer je upravo iPhone popularizirao takve uređaje. Ne zato jer je bolji od njih. Naravno, ima nekih stvari koje iPhone radi bolje, ali nisu u većini. Uostalom, iPhone ima svoju klijentelu i ti ljudi znaju zašto ga kupuju, mi ostali imamo HTC-e i ostale 'imitacije', i znamo zašto ne bismo uzeli iPhone. Simple as that. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:05. |