PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   T-Com i SNR Margin (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124961)

T0X1C 31.10.2008. 14:41

T-Com i SNR Margin

Ovako, nedavno sam nakon mjesec i pol drkanja s T-Comom dobio adsl, narucio 8 mbita, doslo to prekjucer, spojim se ja, odem na Speedtest.net kad ono 1700kbits / 340kbits, vec lagano lud (ali doduse ne i iznenadjen) zovem sluzbu za korisnike oni kazu da na mojoj parici ocitavaju 11 mbita propusnosti i posalju mi tehnicare dodju do mene i kazu isto (11 mbita moze parica) ali da je losa linija i da je treba promjenit pa zato vjerojatno nemogu dobit 8 mbita...

Ovakva su mi ocitanja s router

ADSL Firmware Version: 6.00.01.00 - 6.00.01.00 - 6.00.04.00 Annex B - 01.07.2b - 0.54
ADSL Software Version: V3.00B01T02.EU-A.20070510
Line State Connected
Modulation Multi-mode
Annex Mode ANNEX_B
Max Tx Power -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 9 23 dB
Line Attenuation 35 15 dB
Data Rate 7996 503 kbps

Ova ocitanja su sa D-Link 584T routera, medjutim stavio sam i onaj Thompsonov router ali i na njemu ista svar neide preko 1700kbit/s i upload 340kbit/s...

E sad, koliko sam ja malo citao po netu, po line attenuationu bi se ja nalazio oko 2.5 km od centrale i trebao bi imat oko 11 mbita propusnosti (sto su mi u t-com i rekli)

Sad je meni jedino cudan ovaj Downstream SNR Margin jer varira od 6 do 10 db-a dok je Upstream 23 -25 db-a.

E sad mene zanima zasto je Downstream SNR tako los a Upstream dobar, da li to stocari namjerno u centrali limitiraju ovaj SNR ili je nesto drugo?

Jer sto se downloada tice indenticno je kao da imam 2 mbita tj speedtest limitria ok 1700kbita a download mi ide 200kb/s sto je indenticno kao da sam na 2 mbita.

Eto ljudi, ako imate nekih savjeta kako ovo rjesit molim vas recite jer je ovo vise bezobrazno :Machineg:

zwer 31.10.2008. 15:29

Normalna stvar. Sto si dalje od centrale, vise je suma, manju brzinu mos postic. Sad, mogao bi ti od njih dobit 8 Mbita, ali bi zbog suma jedva postizao tu brzinu, vjerojatno bi te tu i tamo disconnectalo... neznam, najbolje da

Kod mene slicna situacija, upstream 18 dB SN Margin, downstream 6 dB.

Pise max attainable download rate izmedju 5500 i 6200 kbps, kako kada.

Prije sam imao 2 Mbita, spajao se na oko 1750/300njak.

Sad sam na 8 Mbita, spajam se u prosjeku na 5800/460... Moglo bi bolje, al' eto, barem link radi dobro, downloadi idu od 550-650 kB/s. :beer:

Meni se sve cini da tebe nisu ni prebacili na 8 nego da i dalje vozis 2. Zovi ih i provjeri, ako oni kazu da jesu, a ti i dalje cuclas 200 kb/s max i ne spajas se na preko 2000 kbps, nek ti vrate na 2 i gotovo.

alen.s 31.10.2008. 15:56

potpisujem , po svemu jos uvijek voziš na 2 mbit , ja osobno sam jos veceras do ponoc na 8 a onda se vracam na 2 , download je ok iako ima oscilacija ( nekad ide do 850kb a ponekad do 1,2mb ) . Razlog moga ne-zadovoljstva je katastrofalan "up" od jedva 45kb....kad ce T3 kod nas.....( vjerovatno nikad a mozda ni tada )

meni je ovaj test najbolji ; idi na http://bwm.carnet.hr/ pa klikni file download

T0X1C 31.10.2008. 16:28

Ma poanta je da je ovo potpuno nov DSL prikljucak tj, odma je podnesen zahtjev za 8 mbita, nikad nije bilo na 2 mbita, ali po sve izgleda kao da j tako, nista, gnjavit cu ih pa ako nista nebude iduci mjesec vracam na 2 mbita jer nema druge..

alen.s 31.10.2008. 17:13

budi uporan i zovi , ocito je da ti mogu isporucit 8mbit , ja sam cekao 6-7 dana da mi s 2 dignu na 8mbit

T0X1C 31.10.2008. 18:55

Ma znam, prvenstveno mi je bio najbitniji upload (sto sam djelomicno dobio), download i nije toliko bitan, ali iz principa im necu dat mira jer ja posteno placam 8 mbita koji su oni obecali u ugovoru i nakon mjesec i pol dana cekanja dadnu mi cetvrtinu toga. e pa ako bude trebalo svaki dan cu zvat sluzbu za korisnike da mi salju tehnicare sve dok to ne srede ili me odjebu za stalno...:fuming:

Neo-ST 01.11.2008. 13:34

Ja imam isti problem, samo što sam ja digao sa 2megabita na 8, pa neće...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125017

Jesi rješio svoj problem?

T0X1C 01.11.2008. 15:37

Nazalost ne, i dalje gnjavim sluzbu za korisnike, oni mene lijepo uvjeravaju da je to smetnja u liniji, i da oni ocitavaju na mojoj parici mogucnost od 11 Mbita/s.

Dosli mi tehnicari u stan jucer, oni isto mjerili, isto 11 Mbita/s, provjerili sve linije po kuci i tu nema smetnji ni zagusenja i ljudi mi kazu da je to vjerojatno losa parica izmedju centrale i moje kuce, i da se to popravlja tj. zamjenjuju stare novima, ali mi je covjek i otvoreno rekao da se uskoro ne nadam nekom napretku jer ih to kosta masu para i vremena tako da se nece to uskoro rijesit...

Ali nista, zvat cu ih i dalje svaki dan i gotovo, nedam im mira dok se ovo ne rijesi...

Ali meni je jos ful sumnjivo kako to da mi je Downstream SNR samo 6 dB a Upstream cak 23 dB, pa ista je to parica, ako jer sum velik za download zar nebi treba bit velik sum i prilikom uploada??

Neo-ST 01.11.2008. 16:12

Citiraj:

Autor T0X1C (Post 1180832)
Nazalost ne, i dalje gnjavim sluzbu za korisnike, oni mene lijepo uvjeravaju da je to smetnja u liniji, i da oni ocitavaju na mojoj parici mogucnost od 11 Mbita/s.

Dosli mi tehnicari u stan jucer, oni isto mjerili, isto 11 Mbita/s, provjerili sve linije po kuci i tu nema smetnji ni zagusenja i ljudi mi kazu da je to vjerojatno losa parica izmedju centrale i moje kuce, i da se to popravlja tj. zamjenjuju stare novima, ali mi je covjek i otvoreno rekao da se uskoro ne nadam nekom napretku jer ih to kosta masu para i vremena tako da se nece to uskoro rijesit...

Ali nista, zvat cu ih i dalje svaki dan i gotovo, nedam im mira dok se ovo ne rijesi...

Ali meni je jos ful sumnjivo kako to da mi je Downstream SNR samo 6 dB a Upstream cak 23 dB, pa ista je to parica, ako jer sum velik za download zar nebi treba bit velik sum i prilikom uploada??

Jesi probao stavit nove kabele? Glupo, znam, ali hebiga...
Meni su riješili problem (pogledaj na linku gore), čovjek mi je pobrisao neke stare postavke šta su im ostale na serveru, također mi je rekao da je dobro što su mi zamijenili router za novi jer da su očitavali parametre sa mog starog routera i da je bio u qrcu (slao loše parametre, tako nešto), pa eto, probaj nešto od toga...

Sretno :chears:

Nikky 01.11.2008. 16:45

Vidi susjedni thread sa istom tematikom da sad ne pišem ponovo.

T0X1C 01.11.2008. 17:55

Procitao sam susjedni post, nastavit cu ih gnjavit i raspitat se i vezi centrale pa ce valjda bit nesto od toga...

Hvala svima na odgovorima :goood:

T0X1C 03.12.2008. 20:36

Eto ispricavam se zbog vracanja topica u zivot, ali samo da kazem da je problem napokon rjesen, nakon svakodnevnog zvanja sluzbe za korisnike rjesili su moj problem.

Problem je bio kod njih u centrali i to su imali neku gresku s programom na dslamu i kad su to popravili napokon imam punih 8 mbita :care:

Eto, tako da i SNR Margin (koji mi zna past i na 2) nema velikog utecaja na brzinu a ni stabilnost veze...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26.