PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   ghost diska (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12458)

dmihovi5 31.08.2004. 13:51

ghost diska

Imam xp pro i disk od 120gb s tri particije. Pošto imam istu konfiguraciju samo disk od 200gb je različiti a želim imati iste podatke pokušao sam s ghost-om copy disk to disk što je i učinjeno ali kada dižem sistem s novim diskom on mi izbacuje kao da windowsi nisu licencirani tako nešto?! kada dižem sistem s starog 120gb diska sve je ok i vidi mi ovaj disk od 200gb i on je isti tj.ima 3 particije i instaliran sistem.

Zašto neće da mi digne sistem sa njega?

SlavoS 31.08.2004. 17:29

probaj Acronis migrate.

Tooma 03.09.2004. 23:49

mozda zato sto ti windowsi registracijski broj izvlace iz serijskih brojeva komponenti

kad minjas komp ponovo moras zvat microsoft da ti daju novi broj

pod pretpostavkom da su windowsi legalno kupljeni

ljekra 04.09.2004. 00:47

Re: ghost diska

Citiraj:

Originally posted by dmihovi5
Imam xp pro i disk od 120gb s tri particije. Pošto imam istu konfiguraciju samo disk od 200gb je različiti a želim imati iste podatke pokušao sam s ghost-om copy disk to disk što je i učinjeno ali kada dižem sistem s novim diskom on mi izbacuje kao da windowsi nisu licencirani tako nešto?! kada dižem sistem s starog 120gb diska sve je ok i vidi mi ovaj disk od 200gb i on je isti tj.ima 3 particije i instaliran sistem.

Zašto neće da mi digne sistem sa njega?

Nas Kaj je zanimljivo, nadam se da nisi nakon clone-iranja stavio oba diska u komp i dignuo windowse sa jednog od njih, jer ce ti se stvoriti automatski mirroring, sto je pusiona! error je mozda zbog toga. Inace nebi smjelo biti nikakvih problema bez obzira na clone-iranje. Pitanje dal ti je skopirao sve iz boot sector-a!

Denzil 15.09.2004. 12:04

Citiraj:

Originally posted by SlavoS
probaj Acronis migrate.
Jel to neki software s funkcijom ghostanja???
Ja koristim Norton Ghost 2003 i u principu sve radi ali samo u 90% slucajeva..posto puno polazem u taj ghost i da ce raditi kad ce mi trebati nekak mi 90% nije dosta...
..pa ako neko zna neki program za ghostanje diska (particije) na CD ili u neki file na disku bio bi mu jako zahvalan da mi ga spomene....
Open source nebi skodio..ili opcenito freeware...:beer:

SlavoS 16.09.2004. 13:55

Jel to neki software s funkcijom ghostanja???

je Acronisom mozes napraviti image citavog diska ili neke od particija, u tvom slucaju citavog diska i preselis ga na novi i to je to :beer:
resize mozes napraviti dok restoras image na novi disk :D

SlavoS 16.09.2004. 14:05

Citiraj:

Originally posted by Tooma
mozda zato sto ti windowsi registracijski broj izvlace iz serijskih brojeva komponenti

kad minjas komp ponovo moras zvat microsoft da ti daju novi broj

pod pretpostavkom da su windowsi legalno kupljeni

a zasto mu se onda dize sa starog harda, vjerojatno je ghost-anje otislo u krivo, treba probat ponovo ili promjenit alat.

SlavoS 16.09.2004. 14:11

Re: Re: ghost diska

Citiraj:

Originally posted by ljekra
Nas Kaj je zanimljivo, nadam se da nisi nakon clone-iranja stavio oba diska u komp i dignuo windowse sa jednog od njih, jer ce ti se stvoriti automatski mirroring, sto je pusiona! error je mozda zbog toga. Inace nebi smjelo biti nikakvih problema bez obzira na clone-iranje. Pitanje dal ti je skopirao sve iz boot sector-a!
daj nas poduci jos malo o RAID-u i slicnim stvarima:clap: :clap: :clap:

BTW jel ih mozda u takvom slucaju obojicu proglasis masterima ili nekako drugacije, :rolleyes:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27.