![]() |
(riješeno) Problem sa starijom konfom, ne zeli bootat
Prije mjesec dana je krepao cimeru komp, on kaze da se nije htio uopce upaliti, ja zakljucio da je otiso ili proc ili maticna..
konfiguracija: Asus A8V-e SE Athlon 3000 1,250mb rama ati 800 nešta Kao sto rekoh, misli osam da je ili proc ili maticna, pa sam krenuo traziti tako nesto, javio mi se mymoon s ovog foruma kojem evo saljem pozdrave, pomogao mi je posudivsi procesor (athlon 3000) iako me ne zna. Nisam nista dirao na konfi nego samo maknuo dodatne stickove rama, ostavio jedan od 256mb i pristekao dva diska s kojima je radio na drugoj konfi (celeron 2,0, 512mb rama, ati 9200), na tim diskovima su instalirani driveri od te celeron konfe. Upalio sam konfu i svi ventovi su se upalili (proc + grafa), na maticnoj se upalila zelena lampica i izgledalo je kao da sve sljaka, ali monitor nije imao nikakav prikaz. Istekao sam tu grafu i stavio ju u svoju konfu, maticna je samo zapistala i takodjer nije bilo nikakvog prikaza, zakljucio da je problem u grafi te sam iscupao svoju grafu i ustekao u njegovu maticnu. Nakon sto sam ustekao svoju grafu i upalio komp je komp boota-o, usao sam u bios gdje mi je bios pokazao oba diska, procesor i maticnu te rame i grafu, znaci sve ocitava. Restartao i probao upaliti u safe modu, ali mi izbaci plavi ekran s "pogledajte jesu li vam driveri dobro instalirani /pregledajte diskove/kontaktirajte svog proizvodjaca i ispod neke brojke 000000000 nest (po potrebi slikam) Sada mene zanima, posto bios ocitava cijelu konfu je ocito bio problem u grafickoj? I ovaj problem s plavim ekranom, jel to mozda do diskova i drivera na njima? Ali zasto onda ne zeli upaliti u safe mode-u? Eto, hvala na svim odgovorima. |
Pa valjda nemožeš dignut OS niti u SAFE modu,ako je to drugi sistem.
Trebaš ili jedan od tih diskova formatirati i instalirat Wins,ili vratit stari disk ako je funkcionalan i trebalo bi radit. |
Digni Knoppix recimo, da izbjegneš formatiranje.
|
znaci do toga je, ok, nisam znao da se ne moze.. tnx ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18. |