PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia N96 DVB-H (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124471)

my_name 27.10.2008. 14:46

Nokia N96 DVB-H

Kupio sam prije par dana n96 i nikako da uhvatim HTV RTL ili NOVU,samo neke talijanske programe(Istra).
E sad zanima me dali se radi o signalu koji emitira HTV ili je stvar u telefonu!
Inace sam prezadovoljan sa telefonom i preporucio bi ga svakome!
Mali je problem oko softvera (ceka se malo duze kod poruka pogotovo kad stines "odgovori" al to su rijesili sa novim softwerom kojeg jos nema za nase govorno podrucje!!!
Jos jedna stvar koja mi malo smeta a to je klasika kod nokie! Svaku noc je na punjacu!! Ako netko ima N96 neka napise dal lovi nase sa DVB-Hom??
Hvala!

Munjara 27.10.2008. 15:22

kod nas se ne emitira dvb-h vec dvb-t tako da nazalost zaboravi na tv do daljnjega

my_name 27.10.2008. 15:49

A na koju foru uopce radi taj DVB-H! Dal se to sta placa i kako ide prijem tog signala! Ide preko GSM repetitora ili kao i DVB-T? Ne kuzim kako ja u istri mogu lovit talijanski mediaset??? Po mni to ide kao i DVB-T samo sta je drugaciji signal?

walbandon 27.10.2008. 16:01

mozes loivt jer u italiji imaju taj standarad...a, kod nas ga nema koliko ja znam...http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-H

mislav_os 01.11.2008. 18:34

Ko zna kad ce DVB-H biti kod nas...

Kod Finaca je to odavno,zato su ga i strpali u N96 :)

Po meni,jedina (bitnija) razlika izmedju N95 8GB i N96 je taj DVB-H i 16GB memorije

BraBUS 09.11.2008. 11:33

zasto mobis uopce prodaje neuporabljivi mob za hrv trziste?

nikad im necu oprostiti sto nisu uveli N92, isto je imao dvb-h signal...

Router 09.11.2008. 11:48

Bas i nije neupotrebljiv , ako ostalih 99% funkcija sa moba funkcionira . Da ga nitko ne kupuje ili ne trazi - ne bi ga oni ni nudili ...

pexy 10.11.2008. 22:59

znači telka na N96 u zgbu = 0 bodova????
a bedara žešća!

mislav_os 15.11.2008. 01:05

Sto je najbolje,puno ljudi uopce ne konta kakav je to tuner u N96...Danas mi frendica prica kao "Brat ce mi kupiti mob,slican je ko tvoj(ja imam N95 8GB) ali ima i TV.."..Ja onak njoj "pa bolje neka razmisli,jer taj TV se ne moze upotrijebiti,reci mu to.."

Ono,bilo je jos takvih slucajeva...Bas vidim da ljudi ne kontaju kako to funkcionira.

Mad_Duke 15.11.2008. 14:23

Citiraj:

Autor BraBUS (Post 1187598)
zasto mobis uopce prodaje neuporabljivi mob za hrv trziste?

nikad im necu oprostiti sto nisu uveli N92, isto je imao dvb-h signal...

A zasto netko prodaje motor kada ja nemam garaza. Pa pokisnut ce mi i biti vani na snijegu!

microsoft66 15.02.2010. 02:24

dvb i n96

n96 ima ugradeni dvb-h za gledanje dig.tv-a,kako kod mene digitalna normalno radi,hocu da isprobam tu digitalnu i na mobu al nista od toga,jer svaki put kad idem na mobilni tv kaze:Program uzivo nije dostupan!sta trebam napraviti?

Router 15.02.2010. 11:05

A mozda da drugi put malo proguglas ili bar pogledas kaj veli Search tu na forumu:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124471

microsoft66 15.02.2010. 11:13

znaci od TV-a na N96 nista je dvb-h emitiranje ide preko satelita a nas dvb-t preko obicne zemaljske antene...razlog vise da ga prodam :D

prasak 15.02.2010. 17:49

Ne. DVB-H ne ide preko satelita nego jednako kao i DVB-T, samo što se kod nas još ne emitira. Kad se ove godine ugasi analogna televizija, otvorit će se prostor s frekvencijama i na njima će se onda moći emitirati DVB-H. Taj DVB-H je sličan DVB-T-u samo što je prilagođen manjim ekranima pa koristi manju rezoluciju i na neke načine troši manje energije, što je nužno jer mobiteli rade na baterije. Isto tako prilagođen je prijamu u pokretu da bi TV mogao gledati i kad se voziš vlakom ili šećeš.

-ELF 15.02.2010. 19:24

Citiraj:

Autor my_name (Post 1175933)
Mali je problem oko softvera (ceka se malo duze kod poruka pogotovo kad stines "odgovori" al to su rijesili sa novim softwerom kojeg jos nema za nase govorno podrucje!!!
Jos jedna stvar koja mi malo smeta a to je klasika kod nokie! Svaku noc je na punjacu!!

Sto se tice software-a imas jedan program, nexus cini mi se, koji promenis podrucje. Svaki tel kada se prvi i prodaje na trzistu ostavlja mu se serijski broj drzave... Npr, na mojoj n95 imo sam irski serijski broj software-a, cin sam mu promenio na Euro1 uspeo sam skinut i instalirat zadnji update...

Sto se tice punjaca, tvoja n96 ima istu bateriju ko i n95, sto znaci jako slabu...
Ugasi 3g, smanji svetlo na telefonu, i nepali mape... i bice super... hehe

nadam se da sam u necemu pomogo...

gokiSP 16.02.2010. 03:29

Citiraj:

Autor prasak (Post 1570877)
Ne. DVB-H ne ide preko satelita nego jednako kao i DVB-T, samo što se kod nas još ne emitira. Kad se ove godine ugasi analogna televizija, otvorit će se prostor s frekvencijama i na njima će se onda moći emitirati DVB-H. Taj DVB-H je sličan DVB-T-u samo što je prilagođen manjim ekranima pa koristi manju rezoluciju i na neke načine troši manje energije, što je nužno jer mobiteli rade na baterije. Isto tako prilagođen je prijamu u pokretu da bi TV mogao gledati i kad se voziš vlakom ili šećeš.

to bi znacilo da bi u rijeci odnosno primorsko goranskoj zupaniji di je ugasen analogni program trebalo lovit dvb-h? ja sam probao sa n96 i nece, ne pronalazi programo odnosno nema signala a dvb-t na tv-u normalno radi

coconut 16.02.2010. 06:14

Ne kontaš. Kod nas se dvb-h još NE emitira. Pitanje je hoće li uopće i kada.

BraBUS 19.02.2010. 22:21

ne znam zakej je mobis taj mob uopce uveo u prodaju..prije par godina, nisu uvezli N92, zato jer je imala nepodrzan DVB-H signal.

ugl. mobis vas je nasanjkao! nokija s tveom :D

domy_os 19.02.2010. 22:49

Mislim da DVB-H postoji samo u nekim dijelovima Zagreba i nigdje više. VIP ga je prvi pokrenuo, ali nemam pojma da li se to još uvijek razvija ili je i dalje u testnoj fazi...

http://www.bug.hr/vijesti/vipnet-pok...eze/95260.aspx

Mirkopoter 18.11.2010. 21:56

Dali se sad može ulovit taj signal ili nema toga još kod nas?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22.