![]() |
Help Napajanje!!
Napokon sam narucio sve komponente osim napajanja. Naime, posto sam kupio a64 3400+, 2x raptora, 2x dvd-drivea, geforce 6800 ultra i hrpu ventilatora preporucena snaga napajanja je 530W!!!!! Jel zna netko di to ima za kupiti a da nije u linksu (jer tamo nema :D )?
|
Antec u Lab2000
|
bas sam sad citao clanak o 6800 ultra na pcekspertu i piše da može i napajanje od 480w proci, dok u onom linku za racunanje potrebne voltaze ( www.links.hr) pise 550w. wtf??
|
Na linksovoj starnicu kalkulator ti računa preporučenu snagu ako su sve komponente u upotrebi, a u što u večini slučajeva nije tako.
|
Citiraj:
|
Taj Antec 550W je najbolje napajanje što se može u 'rvackoj kupit.
|
Citiraj:
|
bez uvrede linksovcima ali taj wattage-calculator nema veze s vezom sa stvarnošću, čisto strašenje ljudi da imaju preslabo napajanje i mamac za kupnju jačeg (=skupljeg) napajanja. pročitaj ovo ako te zanima koliko uistinu troši koja grafička.
|
Citiraj:
|
ne zaboravljam. svejedno nema smisla, jer kvalitetno 350w napajanje je svakom dovoljno, naglašavam kvalitetno. činjenica je da su linksovci ubacili dobrano pretjerane vrijednosti potrošnje pojedinih komponenti...
|
Citiraj:
isto tako calculatori na netu i deklaracije koje proizvođači stavljaju na komponente nisu točni. |
Citiraj:
nebi sad o koeficijentima sigurnosti i slicno . a postoji i kvaka, dosta mi je 350W i super , i onda uleti novi komad HW-a i fali , e sad dali dati u startu 100kuna vise i bit gospodin ili u duckas po novo napajanje :beer: |
ma šta fali? uz kvalitetnih 350w nema teorije da ti fali osim ako namjeravaš naparavit heavy-duty server ili nešt slično. postoje ljudi koji furaju a64, gf fx5900u, 4 diska, 2 optikanera i još puno toga na 300w enermaxu bez ikakvih problema...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na jedanput ti fali. Nemojte zaboravit ni OCanje grafičke... Mislim da je 350W trenutni minimum |
sorry lorde, ali pričaš bez veze. u cijelom ovom threadu nitko nije niti spomenuo overclocking, to je ipak priča za sebe. a i ovo da cpu pri oc-u troši 50% više snage nisam baš siguran da stoji. možda za intel...
|
Pri OC pogotovo proc guta puno puno struje, a pogotovo Prescot. Po nekoj logici mu treba više struje i snage da bi radio, a pogotovo da bi radio stabilno, a i potrošnja raste linearno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:05. |