![]() |
HELP! Ne mogu više snimati na RW medije ni u jednom programu!!!
Pozdrav forumu!
Na računalu sam imao do prije par dana instaliran NERO 7.10.1.2 i sve je radilo normalno. Htio sam isprobati NERO 8 pa sam sedmicu deinstalirao, a osmicu instalirao. Kako mi se osmica nije svidjela, nju sam maknuo i ponovo instalirao sedmicu i od tad počinju problemi: naime ne mogu više snimati na RW medije. NERO ih prepoznaje kao obični CD-R medij i naravno izbacuje poruku kako se u pržilici nalazi CD-R. Pokušao sam sa nekim drugim programom za snimanje (CDBurnerXP), ali ista stvar... i on prijavljuje da se u ladici snimača nalazi CD-R, a ne CD-RW. Da li je nakon deinstalacije sedmice pa instalacije osmice nešto zaostalo ili možda nakon vraćanja sa osmice na sedmicu??? Možda je (de)instalacija sedmice ili osmice ostavila nešto iza sebe (modifikacija drivera za DVD-RW), ne znam. U properties-ima za DVD-RW, tab driver piše da su driveri za isti od Microsofta. Ista stvar se ponovila i na laptopu, ali i na prijateljevom računalu na kojem smo to išli namjerno probati, da otklonimo moju kantu i moju instalaciju windowsa kao mogući izvor problema. Ne znam gdje tražiti problem i kako ga ukloniti. Pomozite ako znate. Unaprijed zahvalan |
Nero General Clean Tool:
ftp://ftp6.nero.com/tools/General-CleanTool.zip Pokreni, očisti i opet stavi verziju 7. |
I dalje NERO RW medij prijavljuje kao CD-R
Napravio sve kao si naveo, ali nije pomoglo, ali hvala na trudu!
|
očito je nešto ostalo, probaj za deinstalaciju koristit neki uninstaller npr. your uninstaller...i ocisti sa ccleaner-om registry pa onda probaj
ili prvo možeš probat i system restore |
Probaj i deinstalirati snimač pa resetirati komp...
|
Sigurno si instalirao inCD, njega deinstaliraj i makni iz registara... Nabavi nero 8 Micro, i to je to...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:23. |