PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Garancija nakon dekodiranja?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=123678)

Gen1us 20.10.2008. 22:12

Garancija nakon dekodiranja??

Da li se uopce gubi garancija nakon dekodiranja i dali moze netko potvrditi (tko se bavi time ili je zbog necega 100% siguran) da oni u servisu to nece provjeravati i dali to uopce mogu skuziti i dokazati...

Govorim zato kaj bi kupio njoku 5310 u simpi a koristim vip...

Router 20.10.2008. 22:16

Kod Nokie , i Mobisa mogu reci da znam nekoliko ljudi koji su zbog dekodiranja gubili garanciju , odnosno kad bi odnijeli uredjaj u roku na servis zbog neceg drugog bi dobili odbijenicu upravo zbog toga sto je uredjaj bio nekodiran , a uvijek su bili u pitanju skuplji uredjaji , za primjer mogu navesti kad je frendu na 6300 pocela zezati tipkovnica i odnio na reklamaciju i za tri dana ga zvali - Zao nam je , uredjaj je dekodiran od strane trece osobe i to je nestrucno rukovanje , garancija vam ne vrijedi , a popravak vam kosta XXX kuna ...

spawn 20.10.2008. 22:18

koliko znam 5310xm se ne mozeb dekodirat,pa si risjesen briga. Ako bas zelis,kupi si super sim,ili turbo sim koji se reklamira svugdje,moram malo rezat karticu ali radi bez problema.

Router 20.10.2008. 22:24

A i mislim da nije neka prevelika razlika u cijeni za taj uredjaj u vipu i simpi , nedavno kad sam listao po stranicama mislim da je u vipu bio 100kn skuplji ...

Codiac 20.10.2008. 22:58

sta se nemoze odnesti u mobis i reci da oces da ga debrandiraju platis sat servisa i odes sretan ?

Router 21.10.2008. 08:52

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1169928)
sta se nemoze odnesti u mobis i reci da oces da ga debrandiraju platis sat servisa i odes sretan ?

debrandiranje i dekodiranje nije ista stvar , debrandiranje je micanje softvera vezanog uz operatera ( dakle vodafone ili t-mobile kod nas ) , i to hoce napraviti nekad cak i besplatno .

spawn 21.10.2008. 19:31

Dekodirati mozes preko providera i kosta 400kn + PDV.

sLi 23.10.2008. 13:11

backup svega i amen...puknes debrandirani sw i otkljucas, ako se sta syebe vratis backup i reklamiras...

spawn 23.10.2008. 18:05

Citiraj:

Autor sLi (Post 1172156)
backup svega i amen...puknes debrandirani sw i otkljucas, ako se sta syebe vratis backup i reklamiras...

Ne mozes radit backup firmware-a na nokiji ako nemas opremu. ne ide ko kod SE pa backupiras. Nokia je malo drukcija po pitanju toga.
Evo da rijesimo:

Dekodiranje kod nekog servisera-gubis garanciju osim u slucaju da se dogovoris s njim da ga vrati u prvobitno stanje ako bude mogao da se ne vidi da je diran SW
Dekodiranje kod providera - bilo je 488kn i ne gubis garanciju.
Debrandanje,ako ga radis u ovlastenom servisu. u ovom slucaju Mobis- ne gubis garanciju.

sLi 24.10.2008. 10:07

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1172428)
Ne mozes radit backup firmware-a na nokiji ako nemas opremu. ne ide ko kod SE pa backupiras. Nokia je malo drukcija po pitanju toga.
Evo da rijesimo:

Dekodiranje kod nekog servisera-gubis garanciju osim u slucaju da se dogovoris s njim da ga vrati u prvobitno stanje ako bude mogao da se ne vidi da je diran SW
Dekodiranje kod providera - bilo je 488kn i ne gubis garanciju.
Debrandanje,ako ga radis u ovlastenom servisu. u ovom slucaju Mobis- ne gubis garanciju.

cinjenica je da mozes napravit backup svega, oprema je drugi problem, ako ti se da zayebavat, platit ces serviseru, a ako ga i znas sam otkodirat, onda ti servis nece ni trebat...moje misljenje...

spawn 28.10.2008. 00:19

Citiraj:

Autor sLi (Post 1173101)
cinjenica je da mozes napravit backup svega, oprema je drugi problem, ako ti se da zayebavat, platit ces serviseru, a ako ga i znas sam otkodirat, onda ti servis nece ni trebat...moje misljenje...

jos jednom ponavljam,nove nokijine modele ne mozes sam otkodirat bez opreme kao SE k750 i slicne,a 5310 xm se uopce ne moze dekodirat.

Munjara 29.10.2008. 13:22

čime se moze napraviti kompletni backup radi povratka na prethodno stanje?
Tj prije nego dekodiram i debrandam npr k800 cime mogu napraviti pohranu stanja tako da sve mogu vratiti u originalno stanje a da ovi na servisu ne vide nepravilnosti?

Router 29.10.2008. 13:27

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1177904)
čime se moze napraviti kompletni backup radi povratka na prethodno stanje?
Tj prije nego dekodiram i debrandam npr k800 cime mogu napraviti pohranu stanja tako da sve mogu vratiti u originalno stanje a da ovi na servisu ne vide nepravilnosti?

Sa Xs++ ili SeTool , radio par puta na starijim modelima sa xs-om , u desnom donjem kutu je bio backup ,srecom nikad mi nije trebao

sLi 29.10.2008. 13:54

prije svega obavezan backup GDFS-a
pa backup maina i fs-a
kostumizaciju snimit preko farmanagera ili xs-a

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19.