![]() |
Garancija nakon dekodiranja??
Da li se uopce gubi garancija nakon dekodiranja i dali moze netko potvrditi (tko se bavi time ili je zbog necega 100% siguran) da oni u servisu to nece provjeravati i dali to uopce mogu skuziti i dokazati...
Govorim zato kaj bi kupio njoku 5310 u simpi a koristim vip... |
Kod Nokie , i Mobisa mogu reci da znam nekoliko ljudi koji su zbog dekodiranja gubili garanciju , odnosno kad bi odnijeli uredjaj u roku na servis zbog neceg drugog bi dobili odbijenicu upravo zbog toga sto je uredjaj bio nekodiran , a uvijek su bili u pitanju skuplji uredjaji , za primjer mogu navesti kad je frendu na 6300 pocela zezati tipkovnica i odnio na reklamaciju i za tri dana ga zvali - Zao nam je , uredjaj je dekodiran od strane trece osobe i to je nestrucno rukovanje , garancija vam ne vrijedi , a popravak vam kosta XXX kuna ...
|
koliko znam 5310xm se ne mozeb dekodirat,pa si risjesen briga. Ako bas zelis,kupi si super sim,ili turbo sim koji se reklamira svugdje,moram malo rezat karticu ali radi bez problema.
|
A i mislim da nije neka prevelika razlika u cijeni za taj uredjaj u vipu i simpi , nedavno kad sam listao po stranicama mislim da je u vipu bio 100kn skuplji ...
|
sta se nemoze odnesti u mobis i reci da oces da ga debrandiraju platis sat servisa i odes sretan ?
|
Citiraj:
|
Dekodirati mozes preko providera i kosta 400kn + PDV.
|
backup svega i amen...puknes debrandirani sw i otkljucas, ako se sta syebe vratis backup i reklamiras...
|
Citiraj:
Evo da rijesimo: Dekodiranje kod nekog servisera-gubis garanciju osim u slucaju da se dogovoris s njim da ga vrati u prvobitno stanje ako bude mogao da se ne vidi da je diran SW Dekodiranje kod providera - bilo je 488kn i ne gubis garanciju. Debrandanje,ako ga radis u ovlastenom servisu. u ovom slucaju Mobis- ne gubis garanciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
čime se moze napraviti kompletni backup radi povratka na prethodno stanje?
Tj prije nego dekodiram i debrandam npr k800 cime mogu napraviti pohranu stanja tako da sve mogu vratiti u originalno stanje a da ovi na servisu ne vide nepravilnosti? |
Citiraj:
|
prije svega obavezan backup GDFS-a
pa backup maina i fs-a kostumizaciju snimit preko farmanagera ili xs-a |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19. |