![]() |
Hitachi Deskstar 7K250 @ RAID 0
Evo kupio ja iiitaciiije i odmah ih stavio u RAID 0.
Evo score iz sandre http://fly.srk.fer.hr/~bude/raid0.JPG hehe.. 3MB/s manje od raptora... |
I dvaput manje novaca za dvaput više GB :)
|
haha da sandru koristiti za test diska...yeah right ajde malo disk speed 32 i HD Tach :p
p.s. raptor dođe oko 850KN...dotični hitachi oko 550-600KN ako se ne varam |
Citiraj:
FYI Hitachi ima veći transfer rate (65Mb/s) od "malog" raptora koji, iskreno i nije nešto posebno (da, imao sam ga i vidio na djelu) , jedino ga spašava mali seek time... |
Izgleda da će uskoro pasti još jedan 7K250 od 160 Gb, samo da negdje nađem Serillel adapter... Bemu, imam RAID kontroler na matičnoj, zašto da bude neiskorišten?
|
let's get it on
Citiraj:
65 Mb/s??? :eek: prosječni???....bez uvrede,ali dokaži...kada vidim sata disk koji ima prosječnu brzinu čitanja od 65Mb/s (hd tach ili diskspeed) raptori idu na tržnicu :D .... sorry ali MAX read po meni nije baš neki test jer veliku ulogu igra cache koji je svugdje isti: 8Mb trenutno na konfi nemam sata konektora ali sutra odem do frenda da malo izbencham raptora...ti zbenchaj itačija pa čemo usporediti....jedini način da se ovo ne pretvori u besmislenu :argue: :beer: |
Nemam ja SATA (donirao sam kontroler) :rolleyes:
Iskreno nisam bio oduševljen raptorom i radije bih uzeo 160Gb itačija pošto mi je 37gb fakat premalo, za benchanje javi @Bude :beer: Osim toga usporavaju vas oba ovi "PCI" kontroleri (silicon Image 3112 ako se ne varam) , vidio sam usporedbu native nForce3 kontrolera i ovih PCI krpelja i native je čak po 30ak % brži :eek: :eek: ! Update: Koliki prosjek imaju raptori ?! 45,50mb/s ? Hitachi u rasponu od 0-36Gb ima prosjek 60Mb/s :cool: Ako ograničiš Hitachi na 36Gb automatski ima manji seek time (glave se kreću samo nad uskim dijelom ploče) i pod takvim uvjetima masakrira raptora ! Takav hitachi V.36 :) je brža i jeftinija solucija od malog Raptora (veliki je i dalje bog i batina, ima veći transfer i TCQ) Zašto nema IDE od 80Gb/8mb cache, schmrtz :( |
čestitam na 1000 postova :D :beer:
to uvezi prostora je stvar do usera....ja neznam kako popuniti ovih 70Gb :D da imam ADSL uzeo bih još jednog od 200Gb čisto da negdje imam potrpati podatke prije standardne akcije >> prebacivanje na CDe i DVDe kakav prosjek od 45Mb/s :fuming: imaju oni oko 57-58Mb/s samo više nemam slike bencheva...valjda ću to danas stići obaviti ne kužim :confused: kakav IDE od 80Gb s 8Mb ???? |
Ma mislio sam na jednog raptora :o
Nema PATA (IDE) itačija od 80Gb sa 8Mb cache :( , a taj bi mi najviše pasao :) Ja sve trpam po diskovima, jeftinije je nego na CD/DVD, a nekako mi je i praktičnije, za prebacivanje podataka tu je mreža (WLAN, vidi Black Dragonov članak) :cool: |
istina...najmanji itači sa 8 Mb je onaj od 120Gb....ali ako već kupuješ PATA disk zar nije JB serija WD-a bolji zbor???
|
A baš i nije...
WD podbacuje u zadnje vrijeme (i na PATA i na SATA) :( , šteta, imam njihov JB od 120Gb i jako je dobar, još da je tiši i brži :) Onaj itači 120/8 nije preskup, ubacujem u kasicu pa kad se skupi - pravac autronic :cool: |
Radije još koji dan štedi i kupi 7K250 od 160 Gb, bolji mi je od 120Gb 180GXP.
|
Citiraj:
jedno što PATA diskovi do 120Gb nemaju 8Mb cache-a |
Hmm, moj bad. Mislio sam da je 7K250 najmanji sa 8 mb cache od 160 Gb (bar je tako bilo kad sam kupovao.). Ah, well...:o
|
Citiraj:
:beer: |
Pa je ko onda istestiro koja je razlika izmedu dva raptor i neka druga dva diska u raidu. Se isplati kupit raptore
|
Vidi neki review sa jednim diskom jer RAID je ionako samo "šminka" , naravno ukoliko se ne baviš AV obradom, al za desktop je nepotreban (makar moram priznat da lijepo zvuči, a i subjektivni dojam je tu :) )
Za efikasan RAID ti treba native SATA kontroler (nForce3 ima najbolji), izbjegavaj Raid na Silicon Image/Promise/Highpoint čipovima pošto se svi kače na PCI sabirnicu (ako nije na kartici ne znači da se ne kači na PCI! ) pa čine usko grlo. PS. Probajte preko PCIja radit capture videa sa Firewire kartice na RAID kontroler, to jednostavno UMIRE! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:48. |