![]() |
(riješeno) Vista Antivirus 2008-hitno
Pozz,
Imam velikih problema, uhvatio kolega neki virus, klasika Vista Antivirus 2008, i ne mogu da ga skinem, pratio sam sve moguce upute na netu i ne pali. Najveci problem je to da ne mogu startati sve programe niti ih instalirati, kao npr. Combofix koji mi rjesava dosta toga nabrzinu uopce ne moze biti startani :( Isto tako ni jedan antispyware program nemoze biti updateani ako uopce moze biti isntalirani. Vista Antivirus 2008 sa ikonom od windows security stoji u control panelu i glumi neki firewall, ako kliknem na njega odmah mi skacu pokusaji ponovne instalacije "antivirusnog" programa?!?! Pomoc, kak da bar mogu startati recimo Combofix?! Pokusal sam i reg fix, trazil po registriju nema ga pod software nigde:::: HELP Savjet pomoc |
Najlakše je izvaditi hard, spojiti ga i očistiti ga na drugom računalu. Naravno ako imaš takvu mogućnost?
|
Citiraj:
|
Jel ti možda za combofix javlja da imaš rootkit?
Ako je, probaj si skiniti bitdefender free instaliraj, nemoj update raditi nikako i onda probaj počistiti, te nakon toga još combofix |
Otiđeš na google.com i napišeš pitanje: how to remove antivirus 2008..i na prvoj stranici dobiješ odgovor kako. Nije teško.
No da ti olakšam.. Skini i očisti s njim: http://download.bleepingcomputer.com...mbam-setup.exe |
Mod moze brisat ovo ....
Sorry bilo mi je ostalo otvoreno dok jos nisi odg. i onda zastekao forum i jbg evo editirat cu.. |
@Joke - zar je potrebno dva puta govoriti istu stvar?
|
Citiraj:
Znaimljivo je da neke programe moze pokrenuti neke ne?! Neznam dal ga taj virus blokira ili je jos neki problem?! Nece ni u safe modu... |
ovo je jedino što će napraviti ovaj posao dokraja SmitfraudFix
|
Citiraj:
LUD sam... komp nije moj... ja bi ga vec davno formatiral. Ima mozda tko kakvu ideju?! |
ima 1.)"ultimate boot cd" ili neki drugi ima na njemu smitfraudfix i bootaš s njega
2.)erd commander 3.) ili bilo koji drugi boot cd koji ima na sebi neki antivirus (preporučam kaspersky bootcd) |
Pokreni Hijackthis, pod 04 imaš taj AV 2008,oznaći,fix checked,restartaj , idi do AV2008 foldera>fajla, ručno deletaj i bok....ja sam ga uvijek tako riješavao...
|
Citiraj:
THX jos jedanput svima i pozz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:03. |