![]() |
Dva punjača..koja je razlika
Naime imam dva punjača za Nokiu, punim na oba..no, to šta sam primjetio je da su različitih snaga..e sada..nemam pojma više koji je original a koji ne, i neznam šteti li punjenje na jednom od njih? Oznake su sljedeće:
Nokia AC-4E Input: 100-240V/50-60Hz/125mA Output: DC 5V/890mA Nokia AC-3E Input: 100-240V/50-60Hz/100mA Output: DC 5V/350mA For ITE use only. |
bump
|
ovaj od 890mA bi trebao puno brže napuniti bateriju.
a nebi trebao štetiti... negdi sam viđao da čak i prodaju malo "jače" punjače za brže punjenje baterije. ja imam 2 nokie i imam barem 5-6 punjača i baterija dura po 4-5 dana (stara 3god) a nikad nisam pazio s kojim punjačem punim. |
ovaj jači ti brže napuni bateriju, a ovaj drugi sporije.
|
Evo sad sam baš pogledao punjače što sam dobio uz svoje nokie.
Obje nokije imaju jednake baterije BL-5C. Prvi punjač: Output: 3.7V, 355mA Drugi punjač: Output: 5V, 350mA |
Hm, postoji li kakava razlika u brzo i sporo napunjenoj bateriji?
|
nema nikakve razlike... samo kad se puni sa jačim punjačem malo se više grije baterija i to je to :)
|
a znas šta grijanjem dobivas? ista stvar kao kod akua u autu..grijes ga, gubi kapacitet....tako je bolje puniti polako ali sigurno a ne brzo i ode baterija :D
naravno ima iznimaka, neke baterije su za brzo punjenje a neke i sporo i brzo..sad kakve su na mobitelima neznam, valjda neki mix. :D |
Ovisi o bateriji ali sve litij ionske se pune kako oces. brzim ili sporim svejedno,samo nastoj puniti originalima jer su ovi zamjenski u banani jer znaju gubiti kontakt dok se pune pa nakon 30 punjenja u stilu PUNIM/NE PUNIM ,ode baterija.
|
Oba su originala, u međuvremenu sam našao i treći :D
Ok, to me je interesiralo, puno hvala, moze lock. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:02. |