![]() |
asrock 8800 dual matična pitanje
zašto mi ova matična neće prepoznati sata disk ona ima: SerialATA 1.5Gb/s, RAID 0,1, JBOD, SATA HDD Hotplug, plus 2 ports of ATA 133
sve sam probao i u biosu namjestiti i skinuti na flopy pa preko njega pokrenuti sata disk ali bezuspješno,kako da još probam pokrenuti sata disk,inače sada imam IDE disk u matičnoj,ima li što veze ta brzina od 1.5Gb/s ili što već??? uistinu mi nije jasno,kažem sve sam probao čak sam i bios najnoviji stavio ali ništa,dajte molim pomoć,da mi netko objasni objasni postupak možda ja negdje griješim http://www.imagesforme.com/show.php/...ProEnlarge.jpg |
o kojem je disku rijec(ovaj MAXTOR iz moj komp?)?
Da nema mozda jumper na sebi koji stoji u SATA-II modu? Inace, ova ploca podrzava samo SATA-I, tako treba podesiti i disk. |
riječ je o HDD HITACHI 80 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 8 MB cache,a sad ovo ne znam za jumper niti ovo za SATA- I, kako to podesiti??Budem vidio ako ima da se podesi na njemu
|
Nema jumpera, SATA mod se određuje isključivo softverski pomoću Hitachi Feature Toola koji se može skinuti sa službene stranice.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58. |