![]() |
Problem sa Usb diskovima
Naime imam problem sa vanjskim diskovima koji se spajaju preko usb-a. Jednostavno mi ih ne zeli prepoznat, niti sta javlja dok ga ukljucim. Imam Icy box i unutra WD 80 gb i prije je to normalnoo radilo sada ne radi. Susjed je nedavno kupio anjski disk, kod njega radi normalno kod mene nista. U cemu je problem?
Hvala |
Neispravan usb konektor na maticnoj...?
|
Mislim da nije, ostale usb stvari rade normalno, disk sa Icy boxom je prije radio, sve usb periferija radi normalno..
|
Ista stvar kod kolege na poslu i kod cure, u nekim utorima radi u drugima ne, dok ostale stvari osim te rade normalno u svima. :zbunj:
|
Jel bi se to mozda rijesilo stavljanjem novih windowsa na racunalo na kojem to ne radi?
|
Ima netko neku ideju kako da rijesim ovaj problem?
|
Citiraj:
|
Budem probao to u device menageru, ali moja ladica ima scoje napajanje, tako da mislim da nije do toga..
|
Prosajbaj jos jednom drivere od cipseta. Jel taj TVOJ disk u ICyBoxu radi kod susjeda ili samo njegov ne radi kod tebe?
|
Pogledaj si postavke u biosu , jesi li nešto u zadnje vrijeme mijenjao tamo !?
Provjeri i kako su usb portovi spojeni na matičnu ( ako jesu ) , znaći oni na prednjem dijelu kučišta . http://www.directron.com/installusb.html |
U biosu nisam nista dirao, ali budem provjerio. Spajao sam ga i direktno na maticnu, ali ista stvar. A kod susjeda radi moj disk koji je u Icy boxu i njegov wd koji kod mene naravno ne radi...
|
Driveri cipseta, ponovo instaliraj.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:13. |