![]() |
hitno! virus jede sve iz kompa
Molim vas za pomoć,frend je nadrljao. Javio mu se neki virus u tijeku reinstalacije antivirusnog programa i sada nema pola ikona na desktopu, ne može se spojiti na internet, u startu smo htjeli probati pod run ali nema ni te ikone, kao ni one all programs,search itd.
što da radi? na moment je vidio da je neki trojan, nezna točno koji ali otkud da počne? hvala |
Format C:?
|
šta format C? sorry treba me voditi
|
bakcupiraj sve sto ti je ostalo i stavi friske windowse, to je htio reci.
|
nemoj pobjeći, znam ponešto o softwareu ali samo ono što sam doživjela,proživjela i tako...uhhh. help?
|
ISS, sad ja opet ispadam neka baba roga, ali hebemu poa ovo je PcEKSPERT forum a ne PcN00B..odi na bug forum ili tako negdje, tamo ce ti ekipa sve fino objasnit..
Pa ubaciš cd od windowsa naravno orginal, i onda u biosu namjestis da ti boota sa cd-a i formatiras i stavis nove windovse na C: particiju.. |
kako najbolje da napravi backup-najjednostavnije? bed je što ne može na internet pa kako će onda staviti nove windowse?
|
Citiraj:
A sto ce mu net za instalaciju novih windowsa?:stoopid: |
ja sam mislila da se na ovom forumu mogu susresti pc eksperti koji će pomoći nama neukima.zato sam došla tu. i već dobila neke odgovore od prije koji su mi puno pomogli.
ako je bed ja ću ići na neki drugi , a ako možete pomoći recite pa da pišem dalje. btw, frend nije dobio cd od windowsa, neki poznanik kompjuteraš mu ga je instalirao sa svog cd-a koji je odnio ća kasnije. |
Tebi je puno stalo do frenda:)
1. Backup v1. Ako imaš uzmi prazan eksterni disk pa prebaci važne podatke (slike, dokumente itd.) v2. Ako nemaš eksterni disk probaj zapržiti na DVD v3. Ako ne radi pržilica onda je to malo zahebanije. (nabavi neki bootabilan CD da spasiš podatke) 2. Nabavi windowse i instaliraj ih na novo sa time da formatiraš diskove (to napraviš tokom instalacije windowsa) 3. Nakon instalacije windowsa instaliraj "sve" moguće drajvere 4. Obavezno instaliraj antivirusni program 5. Proskeniraj backup da nije zaražen i snimi nazat na disk |
hvala MIK, evo probat ćemo sve navedeno. ipak ste vi na ovom forumu darežljivi, iako se pravite ljuti.
meni je do svih mojih frendova stalo:fala: |
Citiraj:
spoji vanjski hard na usb compa probaj potražit podatke koji su ti bitni i copirat ih na vanjski hard .. nakon toga potraži nekog frenda koji se kuži u te stvari i neka ti on dalje pokaže šta i kako .. obavezno mu plati cugu i daj mu .. :fiju: .. vode iz bokala :) |
hahaha, srale, ali ipak riješim sve uz malo pomoći dobrih ljudi! nije sramota pitati, a frend ne može na net da vas pita, i zna koliko i ja, pa bismo bili na istome...
Citiraj:
imam i limunade. sram te bilo ja udana žena |
Nije bitno...
Uglavnom ako kačiš na svoj (ili neki drugi komp) pobrini se da isti ima pristojan antivirus i zadnje nadogradnje za istoga (zadnje znači one od danas ne one od prije 6mj ;) ako nema datum mlađi od dva-tri dana mjenjaj software) besplatni a solidni su ti Avira AntiVir i Avast, AVG, clam (pazi on ti nema rezidentni modul tako da s njim nesmiješ pokretati niti jedan program s tog diska nego samo skenirati) inače ćeš si zaraziti svoj komp... Osim toga trebat će ti još Spybot S&D i neki rootkit scanner i to sve provrtite preko njegovog diska... Ako to ne pomogne nema druge doli backup i format c: i obavezno ribanje tih backupiranih datoteka prije nego ih opet vrati gore rečenim alatima... |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58748 Nemoguća, osobno bih, kako su kolege gore rekle, probao bilo kako spojiti taj disk na drugi komp, prebacio podatke i tek se onda upustio u čišćenje i popravak Windowsa. Ako se radi kako gore kažeš o neiskusnom korisniku, obavezno pohrani sve što se nalazi na desktopu (radnoj površini), Outlook Express store folderu, favoritima i drugim PIM folderima jer se to sve po defaultu nalazi na sistemskoj odnosno C particiji koju moraš formatirati. |
Srale odg su ti zbilja na razini membera pceksperta... Ako ti se neda odg onda ni nemoj.
Domy_os ti je dobro rekao. Frendov hard van iz njegovog kompa, ubacite ga u tvoj. Obavezno proskenirati sa nekim antivir softverom. Spremiti outlookove primljene, poslane datoteke i naravno adresar. Link na kako to napraviti. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16839 My documents i desktop (ako je frend imao neke documente na desktopu ili instalacijske filove, ikone ne spremaj :D) Nakon što ste pohranili sve što trebate je vratiti hard kod frenda, ubaciti win xp (vista) cd i napraviti format C: na način kako je doomy_os dao link. |
:fala:eto super, svašta ste mi predložili!
sačuvala sam stranicu pa ću probati sve navedeno. Hvala na trudu i strpljenju!:respekt: |
Drago mi je sto ste donekle rijesili problem..:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25. |