PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   D900i vs S500i vs vaš izbor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122651)

Angelus 12.10.2008. 19:59

D900i vs S500i vs vaš izbor

Oke,riknuo mi je mob,kojeg sam imao 3-4 godine dana,preminuli dragi SGH-E730,i naravno došlo je vrijeme da se uzme novi mobitel.Premda štedim za motor,i naravno kad kupim motor trebat će mi oprema,a bome ću si i gorivo plaćat,tako da tražim mob,oko ranga 1000 kn koji će mi potrajat 2-3 god,jer mi ne pada napamet uz ovakav financijski cilj trošiti još novaca na bedastoće poput mobitela.

Dakle cilj je,kvalitetan izdržljiv mobitel,sa dobrom kamerom i proširivom memorijom do 4 gb ili više,poželjna microsd kartica,ali oke i druge,klizni i preklopni najpoželjniji,monoblok baš i ne gledam,rang od 0-1200 kn!

Poželjno:Dobra kamera,dobra mp3 reprodukcija!

Hvala :)

Router 12.10.2008. 20:32

995kn u tele2 za D900i je dobra kupnja , po meni bolja nego 795kn za S500 o kojem se jos uvijek prica najvise o pucanjima tipaka na tipkovnici .
Nekak mi u ovo kvalitetan i izdrzljiv mobitel ne ulazi nista sto je klizno ili preklopno jer ipak se radi o mehanizmima koji nisu vjecni i koji se habaju koristenjem .
Takodjer mi na pamet pada i Samsung G600 , dosta dobar mobitel koji sam imao krace i mene je odusevio .
Trenutno po oglasima stavrno recimo D900 i D900i ne drze cijenu i moze ih se naci u solidnom pa cak i odlicnom stanju cak i za upola od ovog sto si mislio potrositi ( dakle nekih 600kn za d900i sa garancijom ) . Jedino za velicinu mem. kartice nisam siguran da li 4gb idu , 2gb sam gurao u d900i i radilo je .

Angelus 12.10.2008. 20:43

Da gledao sam polovno,ali za dugačke staze se jednostavno ne isplati,sa novim znam na čemu sam i znam da imam garanciju jedan dobar period i naravno znam da sam se dobro ponašao prema uređaju.

Za S500i sam guglo i piše da tipke jako pucaju,što mi nebi čak tolki bio problem jer kažu u prosjeku svakih 6 mj,pa ono otić u SC reć da mi daju zamjenski dok se oni igraju sa mojim mobom i oke,ali me jako razočaralo što je kvaliteta kamere gotovo u rangu jačih VGA kamera :/

Samo koliko dođe d900i u vipu?Volio bih da se nemoram mučiti sa dekodiranjem,i da koliko dođe g600 otprilike,gledao sam baš sad po sajtovima malo mob i čini se kao uber kvalitetan i dobar mob,samo za koje pare,nabava.net mi nešto šteka trenutno.

EDIT:Ma otpada g600,primjetih da je u rangu 2 kile kuna ^^

Router 12.10.2008. 20:51

D900i u tele2 uglavnom nije kodiran , ne mogu reci za sve koje prodaju , ali probao sam ih zasad oko 10 komada u zadnjih par tjedana otkad su po 995 i niti jedan nije bio kodiran .
G600 je 2000kn u ducanu , ali mislim da se novi u oglasu nadje taman za oko 1200kn .

Tekla 14.10.2008. 22:23

se k800i

Router 14.10.2008. 22:55

Citiraj:

Autor Angelus (Post 1161965)

Dakle cilj je,kvalitetan izdržljiv mobitel,sa dobrom kamerom i proširivom memorijom do 4 gb ili više,poželjna microsd kartica,ali oke i druge,klizni i preklopni najpoželjniji,monoblok baš i ne gledam

Hvala :)

Citiraj:

Autor Tekla (Post 1164093)
se k800i

hm ...

Tekla 15.10.2008. 00:33

onda nokia e51. mema prosiriva do 8gb. cvrst mob. baterija mu traje 3-4dana.kamera sasvim ok. jest da nije klizni, ali. i microsd kartica ide u njega. i ima hrpu programa i svega.

Router 15.10.2008. 07:37

Citiraj:

Autor Tekla (Post 1164254)
onda nokia e51. mema prosiriva do 8gb. cvrst mob. baterija mu traje 3-4dana.kamera sasvim ok. jest da nije klizni, ali. i microsd kartica ide u njega. i ima hrpu programa i svega.

:lol2: a sta je e51 nego monoblok ? daj , pogledaj bolje boldano - covjek hoce preklopno ili klizno ... a i kamera na e51 je daleko od dobre ...

srale7 15.10.2008. 09:07

Covjek trazi cvrst prklopni/klizni mobitel, koji ce pritom izdurat min 2-3 godine..i sve to za 1000 kn..jea vrajt.

To jednostavno nepostoji. Takvi mobiteli su obicno dosta kraceg vjeka od monobloka. Cisto zbog konstrukcije. Da ne govorimo da d900 batrija drzi dan-dan i pol, da se cesto kvari, da s500 izgleda kao da ga je slasticar Janko napravio, i da max traje par mjeseci bez mehaničkih kvarova.. Ja bi ta dva moba zaobisao u velikom luku, jer se trazi pouzdan mobitel za duze staze..A to ova dva nisu definitivno

Router 15.10.2008. 11:01

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1164359)
Covjek trazi cvrst prklopni/klizni mobitel, koji ce pritom izdurat min 2-3 godine..i sve to za 1000 kn..jea vrajt.

To jednostavno nepostoji. Takvi mobiteli su obicno dosta kraceg vjeka od monobloka. Cisto zbog konstrukcije. Da ne govorimo da d900 batrija drzi dan-dan i pol, da se cesto kvari, da s500 izgleda kao da ga je slasticar Janko napravio, i da max traje par mjeseci bez mehaničkih kvarova.. Ja bi ta dva moba zaobisao u velikom luku, jer se trazi pouzdan mobitel za duze staze..A to ova dva nisu definitivno

Ovo za d900 ne stoji , bar ne na mom primjerku , star godinu i pol sigurno mozdai dvije , nosio ga nisam ja nego jos gore - moj stari i stvarno ga nije pazio , izgreban je po ekranu , ali slide je i dalje itekako ok , ne steka , nikad nista se pokvarilo nije , baterija starom je drzala po jedan dan ali prica po bar 3 sata na njemu , sad ga nosim par tjedana i sa mojim normalnim koristenjem izdura 2.5 - 3 dana ... Jako puno slusam pljuvanja po tim samsunzima, cak sam i ja znao pljuvati jer mi je puknuo ekran na slicnom modelu , ali sto vrijeme odmice to me neki modeli iznenade i uvjere bas u suprotno .

srale7 15.10.2008. 11:38

Router, kenj.

Nema sanse da ti na d900 baterija drzi 3 dana..Ok, tebi je mozda bas bio bez zamjerka, ali dosta ljudi znam sto vec lude s Europa trade-om..

Router 15.10.2008. 13:38

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1164514)
Router, kenj.

Nema sanse da ti na d900 baterija drzi 3 dana..Ok, tebi je mozda bas bio bez zamjerka, ali dosta ljudi znam sto vec lude s Europa trade-om..

Prvo sto moj odnosno od starog mob nema uopce veze sa Europatredeom jer ionako ima uz latinicna jos i neka druga cudna slova na tipkovnici jer je tako nabavljen , a baterija kao sto sam rekao traje 3 dana , konkretno sad je na zadnjoj crtici i ne javlja jos da je slaba a napunjen je u noci sa nedjelju na ponedjeljak , i otad mozda pola sata razgovora i 40 smsova i 3 fotografije sinoc opalio , dakle traje ... I pazi na izrazavanje drugi put ... Uostalom ja ovdje uvijek napisem svoja iskustva , i uvijek napisem tocno takva jesu ... bas me zanima koliko d900 je tebi proslo kroz ruke ili sony ericsona s500 pa da mozes tako donositi zakljucke o tim aparatima ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:12.