PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   M-Computers vs. Optimum računala (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122338)

zaebani 09.10.2008. 21:34

M-Computers vs. Optimum računala

Posto su me svi napali u odredenoj temi,otvaram novu temu....

Ovak ekipa,trebam kupit fotoaparat Canon IXUS 80 IS
dal mi je bolje uzet ga u M-Computers ili Optimum računala

tamo su mi 1300kn, a u HG-SPOTU 1400...il da ipak dam 100kn vise i uzmem u HG-Spotu?

Router 09.10.2008. 21:39

Ja bi dao 100kn i uzeo u Hgspotu .

msvrtan 10.10.2008. 10:08

Citiraj:

Autor Router (Post 1159422)
Ja bi dao 100kn i uzeo u Hgspotu .

a moze obrazlozenje zasto?

msvrtan 10.10.2008. 10:13

Citiraj:

Autor zaebani (Post 1159413)
Posto su me svi napali u odredenoj temi,otvaram novu temu....

Ovak ekipa,trebam kupit fotoaparat Canon IXUS 80 IS
dal mi je bolje uzet ga u M-Computers ili Optimum računala

tamo su mi 1300kn, a u HG-SPOTU 1400...il da ipak dam 100kn vise i uzmem u HG-Spotu?

sta dobivas sa tih 100kn vise placeno?

nema nikakve razlike gdje ga ti kupis. servis je svugdje isti (ne nosis ga u ducan) stoga sa te strane te boli briga. najvjerojatnije m i optimum ga nemaju na lageru pa ces cekat 1 ili 2 dana da ga dobiju. lose ako ti se ne ceka ali dobro jer znas da nije otvaran, igrano se sa njim i sl. u ducanu...

zaebani 10.10.2008. 10:24

Ok,hvala na odgovorima...

Router 10.10.2008. 10:27

Citiraj:

Autor msvrtan (Post 1159837)
a moze obrazlozenje zasto?

Naravno . U Optimumu sam imao samo jedno ali jako lose iskustvo upravo zato jer sam kod njih kupio nesto za par kuna manje nego u pravom ducanu . U M-computersu su mi jednom popili zivce jer sam dvaput isao skroz da drugi kraj do njih jer je nesto kao stiglo , ali nije zapravo tako da i njih krizam . Opcenito ne volim te kvazi trgovine , prvo plati pa cekaj , pa onda kad dodje ako nesto ne valja i hoces vratiti onda ti pokazu na racunu da pise da u slucaju vracanja robe uzimaju 20 - 40 % nekakvih man. troskova , uglavnom kaos . Radije odem do ducana koji robu ima odmah , platim i nosim , a u slucaju hgspota bez obzira sto drugi kazu kod mene samo dobro iskustva .

msvrtan 10.10.2008. 10:59

Citiraj:

Autor Router (Post 1159844)
Naravno . U Optimumu sam imao samo jedno ali jako lose iskustvo upravo zato jer sam kod njih kupio nesto za par kuna manje nego u pravom ducanu . U M-computersu su mi jednom popili zivce jer sam dvaput isao skroz da drugi kraj do njih jer je nesto kao stiglo , ali nije zapravo tako da i njih krizam . Opcenito ne volim te kvazi trgovine , prvo plati pa cekaj , pa onda kad dodje ako nesto ne valja i hoces vratiti onda ti pokazu na racunu da pise da u slucaju vracanja robe uzimaju 20 - 40 % nekakvih man. troskova , uglavnom kaos . Radije odem do ducana koji robu ima odmah , platim i nosim , a u slucaju hgspota bez obzira sto drugi kazu kod mene samo dobro iskustva .

lako se nadje nekoga tko je imao problem sa nekim ducanom... ali to ne znaci da su to losi ducani.. a 100kn razlike na 1300 kn robe nije zanemarivo malo..

Router 10.10.2008. 11:03

Istina , ali nekad tih 100kn razlike lagano se istopi ako do tog ducana di je jeftinije treba vise kilometara kroz gradsku guzvu pa potrosis benzina za 100kn i izgubis 4 sata vremena ... (ovo je karikirano za primjer ) ...

Mar 10.10.2008. 11:23

Uostalom, kod HG-a recimo ako je DOA, uvijek dobiješ novi odmah ako ga imaju na lageru, dok kod ovih moraš čekati tko zna koliko.

Swarm dude 10.10.2008. 12:55

Citiraj:

Autor Mar (Post 1159889)
Uostalom, kod HG-a recimo ako je DOA, uvijek dobiješ novi odmah ako ga imaju na lageru, dok kod ovih moraš čekati tko zna koliko.

Točno to. Zato (a i zbog toga što mi je fizički blizu) ja recimo u 99% slučajeva kupujem u HG spotu. Kad nešto rikne ili je DOA znam kako neću imati problema sa reklamacijom ili sa čekanjem željene komponente.
Nekad je jeftinije - skuplje. :chears:

msvrtan 10.10.2008. 13:33

Citiraj:

Autor Router (Post 1159869)
Istina , ali nekad tih 100kn razlike lagano se istopi ako do tog ducana di je jeftinije treba vise kilometara kroz gradsku guzvu pa potrosis benzina za 100kn i izgubis 4 sata vremena ... (ovo je karikirano za primjer ) ...

jao... pa naravno da treba to uzeti u obzir.. necu ja iz Zagreba ici u Split po komad hardwarea jer je tamo 200 kn jeftiniji...

@Mar: da napisao sam da treba cekati .. ali ima ljudi koji nisu kao ja koji ocekujem odmah i smjesta dobiti svoju novu igracku :)))

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:40.