PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   AMD nema 90 nanometarskih problema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12195)

medo 19.08.2004. 12:41

AMD nema 90 nanometarskih problema

da, izgleda da nemaju problema... što se za Intel ne bi baš moglo reći...

dr.fiksi 19.08.2004. 12:49

Re: AMD nema 90 nanometarskih problema

Citiraj:

Originally posted by medo
da, izgleda da nemaju problema... što se za Intel ne bi baš moglo reći...
INTEL je sada u "teškoj" poziciji...
ne samo da arhitekturalno imaju jako zaostao cpu prema a64, već i gotovo jedina prednost intela-napredniji proizvodni proces-
izgleda da se skoro "otopila"...
Ja mislim da intel živi čisto od onih koji vide samo INTEL, a za cijenu i brzinu ne mare, ili im je netko usadio lažne priče o amd-u, ili...
AMDu raste share na tržištu, ali je još uvijek meni jako čudan i malen obzirom na to da imaju brži, bolji i JEFTINIJI procesor.
Mislim da je AMD zaslužio:beer: :beer:

Kudos to AMD!:beer: :beer: :D

tor 19.08.2004. 19:41

Re: Re: AMD nema 90 nanometarskih problema

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
AMDu raste share na tržištu, ali je još uvijek meni jako čudan i malen obzirom na to da imaju brži, bolji i JEFTINIJI procesor.
A čuj to niti nije toliko čudno. Intel je tu stolječima u igri, AMD je mala beba naspram njega što se toga tiče. Nije mala stvar uskočiti samo tako u neki već godinama uhodani sistem i dobiti dio tržišta koji zaslužuješ s obzirom na kvalitetu proizvoda. Marketing, dugogodišnja poznanstva i partnerstva, iskustvo u tržišnom natjecanju i takve stvari tu više odlučuju o dobitku od samog proizvoda. Da AMD ne radi ovako dobre proizvode nebi ni opstao na tržištu, bez obzira na što pucao. Pogledaj samo ostale proizvođaće proceva gdje su. Nema ih miljama na vidiku. Isto je i s grafičkim karticama (ne govorim o onima za posebna tržišta gdje imaju svoj udjel i to ne raste puno). Proizvod za najšire mase je uvijek bilo teško izbaciti i konkurirati nekome tko je tu jako, jako dugo.

aurellie 20.08.2004. 10:46

Danas je osvanulo na xbitlabs da će amd koristiti i straied silicon u 90nm čipovima...čovjek bi pomislio da će samo smanjenje jezgre veseliti čovjeka, ali ne, amd je tu uvrstio najbrže 35W athlone , sse3 instrukcije i dodatna nabrijavanja jezgre, i još šlag na tortu, strained silicon koji će poslužiti za extreme overclock :D

Bl@de 20.08.2004. 11:06

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Danas je osvanulo na xbitlabs da će amd koristiti i straied silicon u 90nm čipovima...čovjek bi pomislio da će samo smanjenje jezgre veseliti čovjeka, ali ne, amd je tu uvrstio najbrže 35W athlone , sse3 instrukcije i dodatna nabrijavanja jezgre, i još šlag na tortu, strained silicon koji će poslužiti za extreme overclock :D
kad bi se prvi onda primjerci trebali pojaviti u prodaji?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10.