PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   komp nece boot-at (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121414)

M4rk0 02.10.2008. 01:11

komp nece boot-at

evo nabavio sam si nove komponente Gigabyte MA770-DS3, 5000+ Black Edition, 2x2gb buffalo pc6400, Gigabyte 3870 512MB DDR3, OCZ StealthXStream 500W, Samsung 640gb, Gigabyte GZ-X2 kuciste... i sada sve to ja lijepo slozio i upalim komp, kada nakon 3sec cujem beeeeep, i onda opet nakon 5sec beeeeeep, i opet i opet....na monitoru nema slike.. U cemu bi mogao biti problem??

Hvala!

alan_poh 02.10.2008. 01:18

jel ti memorija dobro stavljena u utore?...jesi li spojio napajanje hladnjaka od procesora na matičnu? dali ti je grafička dobro "sjela" u utor i jesi li spojio joj napajanje?

Burko 02.10.2008. 01:54

Citiraj:

Autor M4rk0 (Post 1152454)
........kada nakon 3sec cujem beeeeep, i onda opet nakon 5sec beeeeeep, i opet i opet....na monitoru nema slike..

hehe, a ovaj stiki stoji bezveze? Objašnjenje beepova s matične ploče. molim.

qbone 02.10.2008. 03:18

vjerojatno trebas clear CMOS napraviti, nadi jumper na maticnoj koji za to sluzi, makni ga iz standarnog polozaja, pa ponovno stavi!

greenfly 02.10.2008. 03:50

Tako mi je jednom bilo kad sam zaboravio uštekat napajanje u grafu..:D

Burko 02.10.2008. 12:38

a-ha, treba prstom pokazati u cemu je problem ;). nije dovoljno baciti link, jel.
dakle:

Citiraj:

Autor M4rk0 (Post 1152454)
....... nakon 3sec cujem beeeeep, i onda opet nakon 5sec beeeeeep, i opet i opet....

a iz linka koji sam naveo gore pise:
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta

cmos nije lose napraviti, cisto da se maticna postavi u tvornicke postavke, to stoji. ali mislim da nije do toga.

dakle, napravi cmos za svaki slucaj, izvaditi memoriju, i probati samo jednu. preletiti po svim utorima, i provjeravati jel radi (paliti racunalo i vidjeti jel i dalje beep-a). ako ne radi, probati sa drugim keksom. ako niti on ne radi, probati drugu memoriju.
moze biti da je nekompatibilnost u pitanju, moze biti da je neispravna memorija, moze biti da je maticna neispravna.

najvjerovatnije nije sjeo jedan ili oba keksa kako treba u utor, i da je to problem.

M4rk0 02.10.2008. 13:54

Citiraj:

Autor Burko (Post 1152657)
a-ha, treba prstom pokazati u cemu je problem ;). nije dovoljno baciti link, jel.
dakle:

a iz linka koji sam naveo gore pise:
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta

cmos nije lose napraviti, cisto da se maticna postavi u tvornicke postavke, to stoji. ali mislim da nije do toga.

dakle, napravi cmos za svaki slucaj, izvaditi memoriju, i probati samo jednu. preletiti po svim utorima, i provjeravati jel radi (paliti racunalo i vidjeti jel i dalje beep-a). ako ne radi, probati sa drugim keksom. ako niti on ne radi, probati drugu memoriju.
moze biti da je nekompatibilnost u pitanju, moze biti da je neispravna memorija, moze biti da je maticna neispravna.

najvjerovatnije nije sjeo jedan ili oba keksa kako treba u utor, i da je to problem.

evo, probao sam svaki utor, sa obje memorije i sa jednom, takoder i sa drugom memorijom koja je bila u proslom kompu i koja radi 100%. cmos napravio,sticky sam vec vidio i svaki keks je sjeo kako treba i dalje je beeeep i nema dalje...
Maticna neispravna ?

alan_poh 02.10.2008. 16:47

Citiraj:

Autor M4rk0 (Post 1152740)
evo, probao sam svaki utor, sa obje memorije i sa jednom, takoder i sa drugom memorijom koja je bila u proslom kompu i koja radi 100%. cmos napravio,sticky sam vec vidio i svaki keks je sjeo kako treba i dalje je beeeep i nema dalje...
Maticna neispravna ?

rekao bi da je matična......

Branx 12.10.2008. 14:39

2 M4rk0:
Kume što ne pišeš da smo riješili problem - grafička je bila neispravna.
Zamijenjena i sada sve radi :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23.