![]() |
komp nece boot-at
evo nabavio sam si nove komponente Gigabyte MA770-DS3, 5000+ Black Edition, 2x2gb buffalo pc6400, Gigabyte 3870 512MB DDR3, OCZ StealthXStream 500W, Samsung 640gb, Gigabyte GZ-X2 kuciste... i sada sve to ja lijepo slozio i upalim komp, kada nakon 3sec cujem beeeeep, i onda opet nakon 5sec beeeeeep, i opet i opet....na monitoru nema slike.. U cemu bi mogao biti problem??
Hvala! |
jel ti memorija dobro stavljena u utore?...jesi li spojio napajanje hladnjaka od procesora na matičnu? dali ti je grafička dobro "sjela" u utor i jesi li spojio joj napajanje?
|
Citiraj:
|
vjerojatno trebas clear CMOS napraviti, nadi jumper na maticnoj koji za to sluzi, makni ga iz standarnog polozaja, pa ponovno stavi!
|
Tako mi je jednom bilo kad sam zaboravio uštekat napajanje u grafu..:D
|
a-ha, treba prstom pokazati u cemu je problem ;). nije dovoljno baciti link, jel.
dakle: Citiraj:
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta cmos nije lose napraviti, cisto da se maticna postavi u tvornicke postavke, to stoji. ali mislim da nije do toga. dakle, napravi cmos za svaki slucaj, izvaditi memoriju, i probati samo jednu. preletiti po svim utorima, i provjeravati jel radi (paliti racunalo i vidjeti jel i dalje beep-a). ako ne radi, probati sa drugim keksom. ako niti on ne radi, probati drugu memoriju. moze biti da je nekompatibilnost u pitanju, moze biti da je neispravna memorija, moze biti da je maticna neispravna. najvjerovatnije nije sjeo jedan ili oba keksa kako treba u utor, i da je to problem. |
Citiraj:
Maticna neispravna ? |
Citiraj:
|
2 M4rk0:
Kume što ne pišeš da smo riješili problem - grafička je bila neispravna. Zamijenjena i sada sve radi :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23. |