PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zasto je BUG postao takva škrtica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121378)

Visage 01.10.2008. 19:02

Zasto je BUG postao takva škrtica?

Prelistam novejši BUG na svima nam znanom najboljem mjestu za pregled IT tiskovina.. Malo gore, malo dole, nije mi los ovaj novi ee konkurentni *HP-ac, mozda samo da mu je reza ostala na onoj koju imam bebach od Acera? No dobro, perem po ostatku stranica i dodjem do onog dijela u kojem stoje uobicajeni hartijaneri
za pretplatu. Zasto tamo nema nikakve nagradne igre?

Onda pogledam malo unazad,cekaj, pa to bas nije malo unazad? Prije ce biti godinama unazad. No svejedno, zapitam se zasto BUG vise nema nikakve nagradne igre koju je prije imao na spomenutim hartijaner kuponima koji se izvlace u sredini casopisa? Prije 4 godine (2004) lagano su poceli razvodnjavati razinu nagrada na neke mp3 playere/printere i onda zavrsili s nekim dosadnim nagradnim pretplatama. Tu se prestaje mjesecni kontinuitet uopce nagradjivanja kao takvog.

Da im mozda lose ne ide prodaja? Pa nije bas. Da mozda nemaju slabo zakupljen prostor po stranici? Tesko, toliko ga ima da je vec na rubu podnosljivosti. No opet, imajuci na umu iznimnu moderativnost ka samohvali i opcenito nadasve skromnost tog casopisa prema vlastitom liku i djelu... da mozda ne zele reducirati materijalisticku kvarnost svojih citatelja? Tesko, buduci da se i tu nalaze u kategoriji sumo boraca, ako gledamo po tezini ;)

Sad se Lazo Goluža opravdano pita dok lista svoj novi BUG: Kako je moguce da u stanju izvrsne prodaje, te mega zakupljenosti oglasnog prostora... taj casopis postane takva skrtica prema svojim citateljima? Posebno prema onima koji ih kupuju od prvog broja. Organizirati takve nagrade svaki mjesec, zbilja financij$ki takvom casopisu ne znaci ama bas nista ili kao neki veci teret na kichmu. Svi znamo da se to kanalizira dobrom promocijom i da bi mnoge firme i nakon pola minute pristale takvu oblizeku baciti kao geschenk BUG-ovim citateljima. Baciti SVAKI mjesec neki LCD, poneki laptop, digitalni aparat ili opcenito igracke koje vesele IT naciju ove malene zemlje. Zasto je to postalo toliko tesko najprodavanijom IT casopisu? Zar je pohlepa i ka zadnjoj kapi profita toliko nezasitna da se ne moze barem par dobrih manira otrgnuti tom casopisu i da se vrati sa nagradnim poklonima?

Sve manje bacim pogled na konkurenciju, bas me i ne zanima previse to listati. Pa nek mi kaze netko od umisljenih PCE klokera (ionako su svi PCE clanovi takvi :D) kako je stanje sa drugim IT ostatkom pisarije? Koliko puta mjesecno ili godisnje ostali stave nesto na tapetu darovnice?

Igrao sam ih sve skupa, mozda 5-10 komada od prvog broja koji je dolijao na policu sa Bugovima. Nije uopce bitan dobitak. Ali uvijek me je veselilo kad sam u objavi nagrada pogledao sliku nekog sretnog klinca, studenta ili domachice koja se odusevila kompom koji nosi doma. Zbilja ne kuzim takav usvinjeno uspavani nacin galantnosti prema citateljima, posebno kad si na samome vrhu? Ako nista drugo, i to je opet poduplana promocija koja opet radi za njih. Posebno u zemlji gdje Fleks igra tri tiskovne igre izrezivanja kupona, samo da osvoji stan i da daruje svojim novim zvucnicima dodatno razmahivanje u prostoru. Bez ikakve ironije, ali zbilja ne kuzim tu BUG Hep. B skrtochu?

* = Stavljeno u najboljoj namjeri tematske interakcije kojoj sam link komplimentira. Ako zbog recentnosti broja to krsi neka pravila... molim moderatoriju da promptno ukloni.

potemkin.hr 01.10.2008. 19:27

Vidiš fakat, malo mi fale oni "hartijaneri", super mi je bio onaj kartonski inlay/DVD pregled koji si lijepo mogao staviti u slim kutiju. Neznam zašto su ga vragu izbacili...

tor 01.10.2008. 21:00

Svi koji žele ban nek mi se samo jave na PM. Ovih dana ih dijelim na veliko, ništa ispod mjesec dana pa vi samo naprijed.
Obrisao trkeljanje pa nastavite dalje...

anonimac20 01.10.2008. 21:00

Svaka vam čast na brisanju postova.Zbilja svaka čast.

Više na ovome forumu ne možeš niti napisati post kako spada već je obrisan.

tor:Sva sreća da je jedino trakeljao Fleks..i počeo pljuvati po Bugu...no naravno nikome ništa...GG

McG 01.10.2008. 21:09

Kaj se tiče nagrada, teško da budu uveli neke konkretne (hardver/softver) nagrade, pošto se tak i tak svi trgaju za majice. Svako malo u nekom pismu ljudi traže majicu, pa čemu da se ljudi iz BUGa muče oko organizacije boljih nagrada kad su "ovi" zadovoljni s najobičnijom majicom. Kolko njih zapravo nosi tu majicu nakon kaj im stigne, je pak druga stvar. Možda u dogledno vrijeme i te majice ukinu, pa da kompletno raskrste s nagradama bilo kakvog oblika.

anonimac20 01.10.2008. 21:22

Je pa cool je imati natpis BUG na majici.Jer onda misliš da si vrednija osoba.Svi te gledaju i misle si gle ovog to neki Bugovac sigurno znade puno o kompjuterima :)

O da svakako.A opet njima bi i trebao biti prioritet davat čime više majica i time dobivati besplatno sponzorstvo.

Crash009 01.10.2008. 21:28

Citiraj:

Autor anonimac20 (Post 1152297)
Je pa cool je imati natpis BUG na majici.Jer onda misliš da si vrednija osoba.Svi te gledaju i misle si gle ovog to neki Bugovac sigurno znade puno o kompjuterima :)

:S kako kome ;)

Mozda da sam ju dobio prije 4-5g bi ju i nosio ;)

tor 01.10.2008. 21:29

anonimac20 -gdje je problem? I koji dio ti nije jasan?

Visage 01.10.2008. 21:30

Citiraj:

Autor McG (Post 1152284)
Kaj se tiče nagrada, teško da budu uveli neke konkretne (hardver/sofver) nagrade...

Konstataciju mozda gledam razmazeno kroz neke strane casopise koje dekadno kupujem ili primam pretplatom. Ali ako uzmes u obzir kako su prije nekoliko godina svaki mjesec davali sasvim pristojne nagrade... ne vidim zbilja razloga zasto je to posebno sada, kad u par minuta telefonskog razgovora dobiju zeleno svjetlo od barem 10 velikih igraca.

Cisto dobra volja. Sa uspjehom raste i potreba za podijeliti isti sa svojim citateljima. To je zdrav i normalan nacin koji je prije funkcionirao a bome je pravilo vani. Zato mi je to prilicno cudno. Mozda je njima pojam poklona u tome sto se svi uslikaju u nekon novom igrokazu svake godine...ali nije bas pretjerano galantno. Pa i PCE organizira godisnje neku nagradu, nisam pratio sto je bilo zadnje, no mislim da je bila pristojna nagrada.

anonimac20 01.10.2008. 21:43

Citiraj:

Autor tor (Post 1152304)
anonimac20 -gdje je problem? I koji dio ti nije jasan?

Pošto nisi pitao na PM odg cu ovdje.

Napisao sam post koji nije vrijeđao Bug niti je bio kontra pravilima.On je izbrisan zbog ponovnog debiliziranja Fleksa koji je napisao citiram "Bug smrdi".

Zašto ostali članovi moraju biti diskriminirani zbog pojedinaca koji neznaju ništa drugo nego se debilizirati i govoriti bedastoće?A to mu naravno nije prvi puta.Da sam to napisao ja ili bilo tko drugi ne-aktivniji odmah bi dobio bananu.Nije kolegijalno i nije fer.

BTW chill out s tim prijetnjama o banovima.Nismo svi klinci i spammeri bez mozga u glavi.

Ispričavam se na offtopicu.

tor 01.10.2008. 21:47

Samo svoju zadnju rečenicu primjeni kao odgovor na svoja pitanja - spamaš sa stvarima koje nemaju veze s temom. A prijetnja banom je jedino efikasno oružje u ovakvim situacijama. I ne, Fleks nije u "povlaštenom" položaju, dapače. I sad molim dosta o ovome, ako želiš slobodno nastavimo preko PM-a, ovdje je tema nešto sasvim drugo.

Pupo 01.10.2008. 22:17

Potpuno se slažem s Visage-om.
Neću dugo duljiti jer vidim da je bilo kartona i svačega. No unazad par godina su nestale nagradne igre, broj stranica je ostao isti ali varira, cijena se povećala a oglasa ima sve više što uzimajući u obzir da je broj stranica ostao isti znači manje teksta, više novca po slovu :) Posjedujem oveći broj primjeraka te ga kupujem i dalje jednim dijelom zbog navike a drugim što volim prolistati papirnato izdanje.

No moram se osvrnuti na sve časopise iz te branše, kao da je nestao entuzijazam. Di je nestalo zlatno doba "Thea Valicha" (tako je pisalo na podsjetnici) te ekskluzive (mislim da je u igri bila gf3, neki barton...) ili u bugu dok su pravili hom mejd vodeno, onda PCChip off i slične stvari.

McG 01.10.2008. 22:32

Citiraj:

Autor Visage (Post 1152305)
Ali ako uzmes u obzir kako su prije nekoliko godina svaki mjesec davali sasvim pristojne nagrade... ne vidim zbilja razloga zasto je to posebno sada, kad u par minuta telefonskog razgovora dobiju zeleno svjetlo od barem 10 velikih igraca.

Cisto dobra volja. Sa uspjehom raste i potreba za podijeliti isti sa svojim citateljima.

Očito im je ponestalo dobre volje, jer lagano su prestali s nagradama. One majice koje dijele tak i tak ne treba shvatiti kao nagradu, pa nema smisla da se ona opće i spominju. Dijele neke igre za glasanje na Top listi i to je to. Možda su glavni i odgovorni tolko zadovoljni smjerom kojim časopis ide, da im je totalno svejedno i nebitno dal se dijele kakve nagrade. Časopis je s vremenom postal veći i čitaniji, pa su konkretne nagrade s vremenom prebacili u drugi plan, da bi ih "danas" potpuno izbacili.

Dizel 02.10.2008. 20:59

Jedino sto kupujem vec godinama je PC Chip i to samo zbog starog bradonje i po novome, naseg shamana za ramove sa foruma koji se raspisao nasiroko i nadaleko u casopisu. Zaista ima hardvera kao pljeve i sve pohvale redakciji, za razliku od Bugovlja koji recenzira GPS-ove, autoradija, torbe i samo jos fale zenski lakovi za nokte da upotpune stvar. Da me to zanima kupovao bih jebeni Playboy, a ne IT magazin :D

Viperus 02.10.2008. 23:03

Citiraj:

Autor anonimac20 (Post 1152297)

O da svakako.A opet njima bi i trebao biti prioritet davat čime više majica i time dobivati besplatno sponzorstvo.

Odeš do skriptarnice u feru i nabaviš neku majcu , FER > BUG :lol2:

cyclone 02.10.2008. 23:46

svi casopisi inace u zadnje vrijeme imaju jako malo korisnih informacija, a period u kojem izlaze (jednom mjesecno) je stvarno dug. vec oko godinu dana ne kupujem redovno IT casopise, mozda sam par puta kupio mrezu (koja mi se cini ok i vise odgovara mom trenutnom podrucju interesa, ali je omjer cijena/br stranica pomalo apsurdan) i to je to, sve sto trebam od informacija dostupno je na netu, tako da casopisi danas izgledaju totalno lose i nepotrebno (meni osobno)

sto se tice nagradnih igara, vjerojatno misle da im to vise nije potrebno jer im se casopis unatoc tome sto nema nagrada prodaje jako dobro, a ne gledaju na citatelje sa te strane, vec je bitno koliko se mjesecno spremi u blagajnu, kao i u vecini HR casopisa. BUG je postao brand i ostat ce tako bez obzira na nagradne igre, i dalje ce biti pun reklama ali put do kupaca je osiguran bez obzira na to

Brown Acid 03.10.2008. 00:06

Pare, pare i samo pare..

Mar 03.10.2008. 00:40

@Visage, prije su bila lijepša vremena. Ljudi su možda i brinuli za druge i za svoje čitatelje, a ne kao danas u općoj pomami za reklamama .

Sjećam se vremena kada je Hacker redovito poklanjao grafičke kartice, procesore, igre, pa i računala u suradnji s raznim računalnim firmama (nekih kojih danas više nema :().

Inače dobra observacija jer je uistinu tako, donedavno je Vidi davao neke poklone u suradnji s većim dobavljačima opreme u nas, no to se tako prorijedilo i u suštini je funkcioniralo kao vrlo jeftina plaćena reklama - netko bi dobio LCD monitor od 1000kn i onda bi morao napisati "recenziju" u kojoj bi naravno sve bilo puno hvale o nečemu što ne to zaslužuje.

Jesu li ljudi postali zli? Ili su možda čitatelji postali ovce za klanje u kapitalizmu..

U svakom slučaju, bar nam ostaje nostalgija ;)

Cataphract 03.10.2008. 09:53

Ne vidim zašto bi itko čitao BUG. Nikada mi taj časopis nije "sjeo". Jedino što sam tamo čitao su kolumne Dvoraka i Carića. Prvi mi je predobar, a drugi me nasmijava trkeljanjem i samodopadnošću.

yedwy 03.10.2008. 10:56

Ja sam ga redovito kupovao kad sam počinjao s PCima (tamo negdje u drugoj polovici 90ih) poslje sam ga jednostavno "nadrastao" i rijetko kad ga kupim ono kad me naš privuče neki naslov ali ne pamtim kad sam ga zadnji put kupio, jednostavnije je i brže na netu saznati što mi treba, a i aktualnije je, za nekog ko počinje ili ga samo površno zanimaju IT i gadjeti je i više nego dosta toga napisanog u njemu, sad to što se neki put zna desit da baš nije sve u životu kako piše tamo to je već drugo, svi smo ljudi i griješimo...

Što se nagrada tiče vjerojatno nije problem sam BUG (i ostali časopisi) nego firme koje su to ranje sponzorirale, a danas vipe nemaju interesa za to (ili su crkle) jer bi časopisima bilo besmisleno i glupo samima to financirati, jer časopisi ne kupuju (više-manje) ništa od onoga što testiraju nego to dobiju na testiranje od raznih firmi i zastupnika i nakon toga im vrate (uglavnom) makar imali to i par mjeseci kod sebe i zapravo oni osim onih računala na kojima tipkaju tekstove i par testnih strojeva imaju samo posuđene djelove u svojim "labosima" i nemaju kaj djelit od toga...
Na kraju glupo bi im bilo svaki mjesec spiskati pardesetak somova na nagradnu igru (kupovanje komponenti je samo jedna od stavki) ako time ne dobivaju nešto posebno za sebe (a to ne dobivaju tako dugo dok se većina mjesečne naklade prodaje i bez toga) prema tome netreba čudit da to ne rade, ako će im past naklada vjerojatno će to uvesti, ili ako neki od zastupnika otvori suradnju u tom smjeru...

Red Dwarf 03.10.2008. 11:13

a mislim...za razliku od onih "gamerskih" casopisa koji su tanji od zileta ovaj koliko god urednistvo zgrtalo pare na bezbrojnim reklamama ipak je ostao debel i imas stiva za citanje...a sad to sto su ga malo pojeftinili kvalitetom (kakvoćom) opet je malo bolje nego ostatak konkurencije

anonimac20 03.10.2008. 23:00

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1153578)
a mislim...za razliku od onih "gamerskih" casopisa koji su tanji od zileta ovaj koliko god urednistvo zgrtalo pare na bezbrojnim reklamama ipak je ostao debel i imas stiva za citanje...a sad to sto su ga malo pojeftinili kvalitetom (kakvoćom) opet je malo bolje nego ostatak konkurencije

Da debeo je kad skoro na svakoj lijevoj stranici imaš sponzora.And btw npr Vidi ima bolju kvalitetu samih stranica :)

Nije isto imat za guzu k-plus ili zewu...pa treba gledati i na to :)

potemkin.hr 03.10.2008. 23:46

Ma nema do gušta otvaranja buga iz celofana...prvo pomirišim dal je friška boja :D
Primjetio sam da su ovaj mjesec vratili "hartijanere" - doduše dosta rijetko ga kupujem, svega 2-3 puta godišnje...al taj vražji hartijaner svaki *ebeni put smeta kad ga stave tamo na 2/3 časopisa, ako si blizu toga dijela ne može se normalno listati, iritira. Kako se nisu sjetili taj vražji karton prebaciti na zadnju stranicu do korica?

Neampojma 03.10.2008. 23:57

A ok je Bug i to cak i reklama ima nekih onak fora nekih smjesnih i tak ali samo nek mi kazu sta u bugu radi reklama za niveu i za neki auto(nesjecam se kojeg)to kad sam vidio sam osto ono pffff.Kontam ja dobiu oni pare za to al mogli su stavit bar neki sta ja znam recimo projektor bolje i to neg kremu ili parfem bogtepita sta vise.Prestrasno

Mar 04.10.2008. 00:19

Citiraj:

Autor Neampojma (Post 1154298)
A ok je Bug i to cak i reklama ima nekih onak fora nekih smjesnih i tak ali samo nek mi kazu sta u bugu radi reklama za niveu i za neki auto(nesjecam se kojeg)to kad sam vidio sam osto ono pffff.Kontam ja dobiu oni pare za to al mogli su stavit bar neki sta ja znam recimo projektor bolje i to neg kremu ili parfem bogtepita sta vise.Prestrasno

Da inače ljudi koji čitaju Bug ne voze auto negu stočnu zapregu :D
A ovo za niveu - otom-potom :goood:

Visage 05.10.2008. 02:28

Citiraj:

Autor Mar (Post 1153349)
Ljudi su možda i brinuli za druge i za svoje čitatelje, a ne kao danas u općoj pomami za reklamama .

Jasno da su bila bolja, ali radije da ne idem o tome dalje :kafa:

Citiraj:

Autor Mar (Post 1153349)
Inače dobra observacija jer je uistinu tako, donedavno je Vidi davao neke poklone u suradnji s većim dobavljačima opreme u nas, no to se tako prorijedilo i u suštini je funkcioniralo kao vrlo jeftina plaćena reklama - netko bi dobio LCD monitor od 1000kn i onda bi morao napisati "recenziju" u kojoj bi naravno sve bilo puno hvale o nečemu što ne to zaslužuje.

Pa nije li Vidi donedavno, pred kraj godine na prvoj unutrasnjoj stranici, znao sloziti u tom trenutku najbolju masinu sa svom pratecom opremom. Takvu masinu je kao glavnu nagradu davao sretnom citatelju. Svaka firma je donirala neki najbolji dio hardverije i slozena je masina.

VIDI se ovim nedavno okitio.

Citiraj:

Autor Mar (Post 1153349)
netko bi dobio LCD monitor od 1000kn i onda bi morao napisati "recenziju" u kojoj bi naravno sve bilo puno hvale o nečemu što ne to zaslužuje.

Sad si me sjetio necega sto ce ti biti interesantno za vidjeti. Nedavno sam to slao bas prijatelju koji je davno u propalom BYTE-u osvojio tada zamamnog Mac-a. Vatro je inace bio osnivac prve Mac udruge kad je ekipa sa Jabucnjaka jos imala grupnog digniteta za razliku od onoga sto tamo danas pronalazimo :

http://shrani.si/t/27/Vs/2erAxUYO/vatro-nagrada.jpg

Trebam li reci po uzoru na jednog auto "predstavnika" koji je dvije dekade vadio serijske aparate iz novih auta i onda ih prodavao kao "dodatnu opremu" ... kako naravno, nije dobio originalni Apple monitor vec su mu uvalili nekog malog Philipsa a sebi ostavili originalni. Znam da je jos nesto bilo podrezano ali eto, osvoji ga posteno.

Vatro je prije podosta godina napisao vjerovatno najobjektivniji clanak o povijesti Apple prodaje kod nas, kao i detaljno secirao konkretne epizode upravo za BUG. Sjecam se dok je pisao, kako sam par puta pitao jel stvarno misli iskreno sve ubaciti sto smo debelo znali na temu Apple muljaza kod nas? Ne samo da je sve spomenuo vec mi do danasnjeg dana nije jasno kako je Miro to uspio uopce pustiti da izadje van! To ne da je bilo brutalno predocenje kakav je distributer, vec i neugodna pljuska velikom oglasivacu u samome BUG-u.

Da, nekad je BUG i ovakve hrabre stvari znao napraviti. To se ipak se nemore zaboraviti. Nakon sto je ACS (drugih imena danas ali slicna prica) svim topovima udario po clanku, ne treba govoriti da se Vatro vise nije mogao ni pojaviti sa idejom daljnje suradnje. Cak mu je jedna od prvih zena ACS-a, isla traziti da im vrati promo kartone i brosure koje su obilato davali :D Toliko ih je dirnulo pranje. Nema sanse da bi to isao sad traziti ili skenirati. Ako je netko dobre volje il ga zanima...nek me podsjeti na tocan broj, pa cu ga naknadno naci.

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1153560)
Što se nagrada tiče vjerojatno nije problem sam BUG (i ostali časopisi) nego firme koje su to ranje sponzorirale, a danas vipe nemaju interesa za to (ili su crkle) jer bi časopisima bilo besmisleno i glupo samima to financirati, jer časopisi ne kupuju (više-manje) ništa od onoga što testiraju nego to dobiju na testiranje od raznih firmi i zastupnika i nakon toga im vrate..

Vjerovao ili ne, ali na zapadu je prije pravilo nego slucajnost da upravo redakcije kupuju pocesto uredjaje kad ulaze u ovu kategoriju :

1) Ime koje testiraju je izrazito zastupljen u oglasavanju

2) Imaju naznake da zeli influencirati njihove zakljucke

3) U teskom elitizmu skupih i egzoticnih uredjaja, cija se fama 50% bazira na tajanstvenosti - te ne zele riskirati neki veci test u citanoj publikaciji, te izlagati svoj proizvod konkretnijem seciranju unutrasnjih kvaliteta. Takvima nikad nije u interesu, predociti na test nesto sto nikad nece biti jednako mocno kao sexy silueta proizvoda na plakatu.

U spomenutim opcijama, casopisi kupuju sami uredjaj i nakon toga ga prodaju. Dakle ne samo da to rade, vec je pravilo vec nekih 30 godina, posebno preko bare. Ovo posebno ide za audio, pro sferu pa cak i auto industriju ponekad. Ne samo sto to rade, vec i citateljima dokumentiraju i naglasavaju kad to rade. Proizvodjacu ili distributeru (ovisno o zemlji i proizvodjacu) daju na kraju casopisa da komentira test, ili da ga po potrebi kritizira. Sad kad je u napornoj centralizaciji svega i svacega, nekoliko izdavackih kuca pod svoj krov stavilo gotovo sve tiskovine preko bare... padaju i tamo kriteriji...

Ja bas vidim BUG i sve ostale IT tiskovine kao krivce? Tko bi bio kriv? Rade Koncar? Pa to bi znacilo da Msan, HG, Mate Arlovic.... da oni kroje uredjivacku politiku casopisa ako je njihova krivica sto ne daju? :)

BUG kao i bilo koji drugi casopis moze sa par poziva to obaviti bez da se imalo preznojava u bilo kojem pogledu. Ostaje samo da svaki casopis prema svojoj velicini, apetitu i mogucnostima (sposobnostima) odluci koliko veliku i koliko frekventnu. Sve ostalo su samo isprike. Kad si zadnji put otvorio neki strani IT casopis ili bilo koji specijalizirani casopis? Vecina su ponosni da imaju svaki mjesec nagrade. Medjusobno se natjecu tko ce imati atraktivnije poklone. Tko kaze da to mora biti Cray svaki mjesec? To se zove galantnost i dobra volja prema svojim citateljima.

Najmanja zuta tiskovina moze generirati povecanu prodaju u periodu nagradne igre, posebno ako je atraktivna. Pa cak i ako je Vidi, Bug ili Moja tajna flegmaticna i dalje, uvijek imaju i mogu imati od toga koristi. BUG sa svojomo velicinom i brojem oglasivaca ni JEDNE lipe nema zasto trositi. Jesi li svjestan koliko firmi ce dati na dobar dan Laptop, monitor ili krmilnu rochicu za i najmanji kutak promocije u tom casopisu? Sto bi tu Bug imao placati? Apsolutno je njihovo pravo da rade kako misle da je za njih najbolje. Samo konstatiram, kako u poziciji u kojoj se nalaze, nemaju ni najmanje šlifa! To je sve.

8

Paske 06.10.2008. 00:43

Vidiš da ....

I ja sam to pomislio dok sam listao BUG na tronu svakog muškarca. Gledam te kartone za pretplatu i sjećam se boljih dana ...

VIDI je recimo svojevremeno ( 90-ih ) za nagradu imao opaku pilu sa 2 monitora ( u ono vrijeme nezamisliva raskoš ), MIDI klavijatura i top of the line zvučnike. Ne sječam se kompletne konfiguracije, ali jer bila izuzetno skupa.

BUG je u to vrijeme dijelio monitore i laptop računala šakom i kapom. Opet u to vrijeme vrlo skupe komponente.

Nažalost danas je to nestalo. Nastranu kvaliteta BUG-a, to je magazin za najširu IT publiku. Daleko od toga da se nude neke ludo dobre informacije, ali za tih 15-ak minuta ujutro mi super dođe.

Mogu samo komentirati da mi je žao što nema više te kulture nagradnih igara u magazinima. Ne mora to biti neka luda komponenta, ali nada u neki slatki dobitak je svakako dobra stvar.

Ako ništa ostaje nam nada :fiju:

Matth€w 06.10.2008. 01:03

Mislim da ih je budžet za filmove tj. review-ove na DVD-u u koprodukciji si Jadran filmom ostavio na kruhu i vodi, pa nema da se dijeli narodu šta ;)

Visage 14.09.2010. 15:11

Vec neko vrijeme hocu postati da dodam jednu pravicu.

Sto god s pravom kritizirali BUG i sve sto smo toliko puta spomenuli... ali kad nesto krene dobrim putem, onda se to ipak mora priznati. Ne, nije se nesto znacajno ponovio, ali stav prema nagradnim igrama je dobio jedan zdravi i respektabilni pristup.

Casopis koji ima takvu poziciju se konacno ponasa u skladu sa svojom velicinim po pitanu mjesecnih nagrada. Izgleda da im je doslo iz #!$%^~ u glavu i tocno negdje datumski kad se pojavila ova tema :)

Kontinuirano svaki mjesec idu pristojne nagrade raznog IT i inog hardvera. Dakle ne samo sto su tu prestali biti skrtice (ponovo prema svojoj velicini) vec i idu na raznovrsne tipove nagrada. Bio foto aparat/laptop/konfiguracija pa cak do (?) mopeda koji je trenutna nagrada. Neka, treba se IT covjek i dogegati povoljno na posao :)

Ne kosta ih nista, a daju jedan ozbiljniji dojam odnosa prema stalnim citateljima. Drago mi je kad se netko tako pozitivno sabere.

syss 14.09.2010. 15:29

još da ne koriste riječi poput "kakvoćnost" i "očvrsje", di bi im bio kraj :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:05.