PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   mrak na kompu sve je palo problem hitno!! upomoć!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121101)

robi64 29.09.2008. 09:08

mrak na kompu sve je palo problem hitno!! upomoć!!

evo možda ovako da otvorim novi post admini će mi nadam se oprostiti jer se radi o hitnosti,dakle radi se o sljedećem:
nakon flashanja biosa sa verzije F6 na F8b beta verziju sistem mi je jednostavno pao,ono što je najgore je to što uopće ne mogu niti paliti niti gasiti komp,mrak je na monitoru,ventilatori od napajanja i procesora normalno rade vrte probao sam izvaditi bateriju i ponovno staviti ali isto,kao i da probam spojiti CMOS pa vratiti na prijašnje stanje ali isto,taj novi bios sam stavio sa programom @BIOS i sve prošlo ok i kada se trebao komp restartati stalno je stao na shutdown pa sam ručno restartao i onda je sve je palo pa pitam:KAKO da komp vratim na prijašnje stanje ako je moguće,s obzirom da nikakvu radnju s njim ne mogu odraditi čak niti tipkovnica i miš ne trzaju,kažem potpuno crnilo,imam neki osjećaj kao de izbrisao komplet bios i da ga nema pošto se ne može podići sistem tj.bios dakle kako da osposobim komp pa da to proradi, pa valjda ima neki naćin nije valjda da moram u servis osim toga ne znam da li bi mi i priznali jamstvo s obzirom da sam sam flashao bios dajte MOLIM svaka pomoć bi mi dobrlo došla da probam to riješiti i da komp mogu paliti samo da uklj.i isklj.kabal iz struje kužite

coconut 29.09.2008. 09:30

Mislim da se nekada (možda još uvijek) moglo u Linksu napraviti flashanje BIOS-a. Inače, napravio si grešku što si išao stavljati beta verziju BIOS-a. Ako imaš garanciju na ploču, probaj je realizirati. O flashanju NI RIJEČI.

robi64 29.09.2008. 09:32

znači ne postoji druga mogućnost nego servis, zar ne bih mogao nešto sam pokušati

thedream 29.09.2008. 09:39

Jezik za zube i za 100kn ili koliko već napraviti reprom BIOS-a u linksu.:fiju:

yedwy 29.09.2008. 09:39

Teško ako ne daje znakove života nema ti druge nego što reče coconut, možeš probati nekog od ekipe tu s foruma koji imaju programatore doma (IIRC Bubba i Rak imaju a ima i drugih) ili ako imaš drugu takvu ploču koja je potpuno identična može se pokušati hotflash ali to svakako nije za one koji takve stvari nisu i prije radili...

2145 29.09.2008. 09:43

Sam možeš jedino ako imaš doma BIOS programator. Pogreška nije u tome što si flashao betu (koje su dostupne sa proizvođačeve strane ako se ne varam) nego u tome što si to radio iz windowsa. Meni je jednom to uspjelo, ali je trebalo ploči jedno 3-4 restarta da podigne BIOS. Ubuduće flashaj samo iz BIOS/DOS-a. Sad ti jedino preostaje da ju odneseš na servis (ili pitaš u linksu, ne stoji im više na strani ta opcija flashanja, mislim da je bila 50-ak kuna). Ako ploču odneseš na servis. pravi se glup i reci da je samo prestalo raditi.

E da, sjetio sam se jednog slučaja gdje je ploča mogla bez BIOS-a bootat sa USB/FDD uređaja i sama ga flashat pa provjeri na guglu za svaki slučaj.

domy_os 29.09.2008. 11:49

Kako sam rekao u drugoj temi, slobodno odnesi na reklamaciju jer Gigabyte uredno uvažava neuspješno flashane ploče. Zašto trošiti novce na reprogramiranje kad nema potrebe...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:06.