PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Opcenito pitanje za ploce (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120950)

mister92 27.09.2008. 18:32

Opcenito pitanje za ploce

Da li ploca jako ovisi o performansama u igri, npr moju konfu vidite u potpisu i dal bi dobio vece performanse s skupljom plocom od ove moje ili to nema neke veze prevelike, pitam za u buduce

-POP- 27.09.2008. 18:44

Ne bi dobio bolje performanse, eventualno ploču koja može više potegnut, bolje se ponaša sa memorijom, ima više mogučnosti i sl, no ni sve to nije uvijek tako.

Skuplje nije uvijek bolje i brže...

Viperus 27.09.2008. 18:50

Neke ploče ti bolje podnose overclock od drugih, al same po sebi ne utječu puno.

edit: preteko me , peh XD

John Creasy 27.09.2008. 21:20

Citiraj:

Autor Viperus (Post 1148894)
Neke ploče ti bolje podnose overclock od drugih, al same po sebi ne utječu puno.

edit: preteko me , peh XD

Preteko te, a 6 minuta razlike između postova... Nisi mogo da ga hebeš,a da nevidiš POP-ov post.... ..:lol2:

Bambusha 27.09.2008. 21:25

John Creasy - krivo si ti to shvatio...-POP- ima bržu ploču od viperusa i napiso je brze post, a da ovaj to nije vidio:D

greg SE 27.09.2008. 22:20

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 1149003)
Preteko te, a 6 minuta razlike između postova... Nisi mogo da ga hebeš,a da nevidiš POP-ov post.... ..:lol2:

a mozda covjek forum pregledava kao i ja recimo - otvorim gomilu tabova i citam temu po temu. moze proci i pola sata ako na nekoj dugackoj zaglavim prije nego thread dodje na red i onda se lako desi da te netko pretekne :)

Bambusha 27.09.2008. 22:33

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1149037)
otvorim gomilu tabova i citam temu po temu.

heh i ja tako radim, i dobih infraction jednom od razera zbog nekakvog zakašnjelog spama...:lol2:

mister92 27.09.2008. 23:46

Fala ljudi samo me to zanimalo jer fkt ima ploca od 300 do 2 soma kuna

greg SE 28.09.2008. 02:27

Al nemoj ovo "sve su one iste" shvacati ni preozbiljno. mozda i vrijedi kada je brzina u pitanju (naravno i tu se treba ograditi i usporedjivati samo ploce s istim chipsetom) ali ako cemo o kvaliteti i musicavosti....e to je vec druga stvar. No tu ti ponekad niti cijena nece biti pravi pokazatelj. Nadji vec modele koji su ti zapeli za oko cijenom i onda malo googlaj. Preskoci one "ploca je super zato jer je moja" idiotarije koje mozes naci na svakom forumu pa tako i na ovome i koncentriraj se na probleme koje ljudi imaju s plocama. Odaberes onu s najmanje ili s najglupljim problemima i to ti je to. Tako sam ja radio nekada, dok se izbor po nasim trgovinama jos svodio na vise od dva i pol proizvodjaca :)

Uber Gosu 28.09.2008. 10:21

Uglavnom da dodam nesto:chears:
"TOP" modeli ASUSa, Gigabytea,DFIa,Foxconna..... imaju recimo odlicno izvedenu dobavu struje CPUu, sto je apsolutno nebitno 90% normalnih usera a znacajno dize cijenu ploce dok recimo extremni OC za rusenje rekorda u svemu i svacemu nije zamisliv bez takve ploce i bez takve regulacije napona, dodaj jos nekoliko ovakvih detalja na "TOP" model i shvatit ces di je razlika u cijeni + naravno BONUS na kupovinu top modela:nono:.

Uglavnom na defaultu recimo(sad govorim iz iskustva) ASUS P5K i Gigabyte p35-DQ6 rade normalno i performanse su im skoro iste dok recimo kod OCa E4400tke na >3GHZa je to druga prica di je pad napona na P5K ogroman, maksimalan OC je dosta manji nego na DQ6 i najvaznije stabilnost ploce u OCu je manja zbog losijeg hladjenja/regulacije, ovo sve je normalno jer je DQ6 cca 500kn skuplja, tako da za normalno koristenje "by the book" razlike recimo da i nema.
:zdero:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:09.