![]() |
Linux
Koja je najbolja verzija Linuxa???
|
Ja koristim SUSE Linux 9.0,i radi sve ok. Verziju 9.1 nisam još probao,ali navodno neke probleme nakon instalacije,nestanu windoze.
|
Re: Linux
Citiraj:
|
Re: Re: Linux
Citiraj:
|
Onda pitaj koja je najbolja distribucija linux-a :).
Kako ljudi govore Slackware je jedna od boljih. |
suse 9.1 pro vrtim na serveru, i opako kika A$$... stvarno je stabilan, radi super brzo, i sto je najbolje na njemu mi sve radi... mandrake 10 sam probao, ali mi se nesvidja, to je linux za pocetnike, sve je napravljeno u stilu "first time linux user"...
jos zelim vidjeti kako se slackware 10 vrti na serveru, a kada to vidim onda cu odluciti na cemu ostajem... slackware vs suse |
Re: Re: Re: Linux
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: Linux
Citiraj:
|
suse 9.0 ili 9.1 ak se tek upoznajes sa Linuxom :clap:
9.1 nemoj stavljat kao dual boot da nebi imo problema (iako ih ja nisam imo) al je dosta ljudi imalo |
Citiraj:
Imao sam jednu verziju doma al kad cijeli proces instalacije završi onda dođe do problema i nemožeš ga zaobić pa ga hebeš. Mislim je bio Linux2003Free il tako nešto.:confused: |
Trenutno imam probe radi SuSe 9.0 i radi s Prozorima i DOS-om u tripl bootu :D
Sve bez beda. |
Ajde da ne bude jednoglasno moj glas ide za debian.
|
Ako počinješ, mislim da će ti se jako svidjeti mandrake!
Nabavi najnoviji... u osnovi, s obzirom da je linux JAKO konfigurabilan, to ti više neće biti toliko bitno, jer ćeš s praktički svakom distribucijom moći napraviti sve.Ova stvar je bitnija na početku... Dakle, ja misim da nema takve stvari kao NAJBOLJA distribucija, već stvar osobnog izbora, kao i trenutnog znanja, iako ne kažem da neke distre nemaju neke svoje prednosti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
što te točno zanima za konfigurirati? Jesi razmišljao o LFS(Linux From Scratch)?Praktički ko izrađivanje svoje distribucije... |
vjerojatno gentoo je najkonfigurabilniji. Mozes stvarno sve namjestiti a i ima dobar support.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:56. |