PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Predložen 802.11n standard (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12064)

Bl@de 14.08.2004. 02:22

Predložen 802.11n standard

ovih 135-540 u ovo stvaro ljepo zvuci naci konacno bi mogli dobiti bezicnu mrezu na 100 Mbps. brijem da ce ovo biti velika injekcija u razvoju bezicne infrastrukture po gradovima i selima.:D

MadBoY 14.08.2004. 14:15

Kolika ce biti cijena tih uredjaja?
Ako bude malo visa od ovih 11Mbit/s bilo bi to super :).

Bl@de 14.08.2004. 14:54

ah. tek je usvojen standard pa se prvi uredjaji ocekuju kroz jedno dve godine. dakle jos bumo se jos uvjek furali na b i g standardu.

ince to je odlicna stvar je kao min propusnos bi bila nekih 100 Mbps sto je fenomenalno

LuXor 14.08.2004. 20:35

Pa to bi bilo full kull!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:burn:
Mog'o bi cijelo susjedstvo umrežit i igrat preko n-wirelessa!!;)
I što je najbolje od svega, imali bi propusnost jednaku FAST ETHERNETU!:gringo:

Elven 14.08.2004. 21:35

za igranje je dosta i .b. a bojim se da će biti isto sranje kao i sa .g tj da će veća propusnost značiti slabiji signal, odnosno da će se još brže signal gubiti s udaljenošću.

Bl@de 14.08.2004. 21:57

Citiraj:

Originally posted by Elven
za igranje je dosta i .b. a bojim se da će biti isto sranje kao i sa .g tj da će veća propusnost značiti slabiji signal, odnosno da će se još brže signal gubiti s udaljenošću.
da i ja si tak mislim, ali opet mozda nas iznenade.

ali ak bu osjetljivos opreme jos slabija nek na g standardu onda bas i nebu uzela maha, tj nitko je nubude htjel korisiti.

da za igranje je dovoljan i b standard.

medo 16.08.2004. 19:50

Citiraj:

Originally posted by Elven
točno. osim ako ne budu koristili neki drugi oblik modulacije signala, a ne DSSS. Osim toga, pitanje je koliko će novi standard biti upotrabljiv indoor, a koliko outdoor.

I ako to bude 100Mbps efektive, NIKADA neće biti ni blizu ethernetu na 100Mbps.

MasterX 19.08.2004. 13:48

osnovna prednost wired lan-a 100mbita je u tome sto je full duplex (uz odgovarajuci switch ili hub) za razliku od wireless-a koji je half duplex... jednostavno tako su ga tehnoloski izveli, dok ja saljem podatke tvom AP-u ti "sutis", kada ti saljes meni moj AP "suti"... nema full duplexa u wirelessu...

Raven_1 21.08.2004. 03:05

A i to kad dođe će vjerojatno biti skupo. Mislim da bi se do tada mogao proširiti T3 ili slična tehnologija. Baš sam nekidan pričao s jednim talijancem koji je stručnjak na području razvoja novih načina umrežavanja i pristupa net-u.
Trenutno u njegovoj firmi rade na projektu po kojem bi spajanjem posebnog modula na telefonsku centralu i daljnjim prosljeđivanjem kućanstvu mogli relativno jeftino dobit 15-20MBit-a u krugu do 20km.

Isto tako od sljedeće godine predviđaju da će broj korisnika "interneta preko struje" porasti za 30%. U Italiji njihova "Elektra" ima prilično veliku zaradu kao ISP.

MadBoY 22.08.2004. 22:09

Ovih dana sam bio u Pragu i Becu. Mogu rec da ima dosta AP-ova i antena za wireless na zgradama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:59.