![]() |
popravak tipkovnice
dali se netko susreo sa tipkovnicom kojoj ne radi nekoliko tipki a recimo tipkovnica je od laptopa?ili nemora biti od laptopa.dali netko zna nacin na koji bi se mogla popravit,odnosno u cemu je kvar?
rastavio sam laptop i izvadio tipkovnicu,skinuo jedan gumb koji ne radi da vidim u cemu je greska,ali nisam naisao na nista. sad me zanima dali se izlizu kontakti od tipkanja i dali postoji kakav premaz kojim se to moze popravit?neki grafitni ili neznam kakav . jer ima gornja i donja folija na njoj i kad se na odredjenom mjestu spoje proradi tipka jel tak? |
tipke koje ne rade, ne rade nikako ili tesko hvataju? jer ako ne rade nikako, onda je otisao grafitni sloj, sto jos nisam vidio. i kontroler na samoj tipkovnici, ali onda mislim da nebi cijela tipkovnica radila, ali tko zna.
|
ne rade nikako,da rade nekako onda bi ih ocistio ili nesto,ovak nikako ne rade.kontroler je u redu jer rade ostale tipke,ne radi mi esc,f1,f2,home,delete.valjda su na istoj "masi" zato ne rade.
trebao bi se pozabavit sa tim grafitnim premazom...mozda bi bilo moguce i sa obicnom olovkom postic rezultat..... |
Upravo to, tih par tipaka su ti na istom zajedničkom vodu koji je očito negdje izgubio spoj pa ti zato ne radi.
|
evo da se nadovezem na temu jer nisam usppio nista napravit.....
dali postoji nacin (neki kod ili nesto) da dobijem da mi radi recimo tipka f2? jer kao fn+f2 mi je brightnes od monitora,a sad je nastelano slabije svijetlina i to me zivcira a nemogu pojacat. i nikako nisam uspio dobit da mi to radi... ima kakve nade? |
Mislim da ne jer funkcijske tipke na laptopima rade neovisno o OS-u.
|
a sta nema neka fora da se ukuca neki kod dok recimo drzim ctrl?ili to pali samo za znakove ?
|
Misliš na ASCII? Ne, oni rade u kombinaciji s ALT-om...
|
Citiraj:
zavisi kako kod kojega. za vaio trebas instalirati drajvere za dodatne funkcijske tipke kao i kod msi-a. ak si mislio na fn+nesto to radi. inace probaj skinuti tipkovnicu i ponovno ugurati flat kabel u plocu, mozda pomogne iako vrlo vjerovatno da ces trebati novu tipkalicu. |
inace sam rastavio cijelu tipkovnicu,pa nisam njubara XD,da vidim koji vod je u prekidu ali nemoze se tu nista pomoc,nista se ne vidi a vodovi su premazani na plastiku....znaci nema drugog nacina?
probao sam i normalnu usb tipkovnicu spojit i radi svaka za sebe ali kad na lapu stisnem fn a na ovoj f2 nista se ne dogadja,a po mom bi trebalo.... |
skini programčić koji mjenja funkcije tipki pa prebaci funckiju F2 na npr INS itd
http://www.sharewareconnection.com/t...board-keys.htm |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:15. |