![]() |
(riješeno) Nece instalirat windows sa sata optike
Ubacim cd i on botta ali baca erore i nece da instalira, a na drugom kompu hoce normalno instalirati.
Kako da se to rijesi? |
kakve errore baca ?
|
Tipa ono da nemoze ocitat neki fajl i slicno.
Cd valja zato jer je instaliran windows s tog cda prije pet minuta na drugom kompu. |
cek...
ovako, prvo si na xxx komp, te si onda probao na trenutno racunalo sa sata optikom i nije htjelo ? ako je tako, moguce je da se ovaj cd u meduvremenu ostetio.. ne vjerujem da je problem u romu.. |
Evo isprobao sam na drugi komp koji ima ata optiku i radi a na mojoj SATA optici ne radi.
|
Koja ploča? Flash biosa bi mogao pomoći.
|
mislim neznam u cemu bi bio problem... mozda laser ?! al ponavljam , ne vjerujem..
a nista, onda uzmi ata optiku, spoji na komp na kojem zelis winse i instaliraj... pa poslije opet sata optika + provjeris dal rom normalno radi.. |
si probao cd rom promijeniti?
tako je mene zezalo na jednom kompu |
Ma mogu instalirat s ATA ali hocu da ovo rijesim, ajde idem flashat BIOS.
Ali ta Sata optika uredno radi na drugom kompu isto nece windows da instalira ali radi cita dvdove i przi. |
probaj instalirati novi firmware za tu optiku
|
Priskljuci tu SATA optiku na neki drugi SATA prikljucak pa vidi..Vec se spominjalo po forumu i bilo je situacija da disk/optika rade probleme ako su spojeni jedando drugog.
|
Bilo bi vrijeme da konačno kažeš o kojem ODD-u se radi i kako si namjestio postavke za SATA kontroler.
|
Evo me rijesio sam!
Samo sam napravio clearcmos i proradilo je ali jos uvijek nece windows xp CENSURED :) Hvala svima na pomoci;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58. |