![]() |
Buffalo Firestix PC2-8000/8500
zanima me koji su cipovi na memorijama kupljenim kod nas(hrvatska)
dali je itko dobio micron cipove,obzirom da je,ako se ne varam,kolega bullet1 skinuo heat spreadere a ispod su bili elpida cipovi :chears: |
Bilo je micron čipova jedno vrijeme,sad su sve elpida.Izbjegavati.
|
kako ste mi usrali thread,ne pitam za mushkine,corsaire,ivanicgrad pcb overse,nego za doticni firestix,ima li netko kod nas to govno sa micron cipovima,a da je kupljeno u hrv??
:chears::chears::chears::lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
991535 / 996535 |
D9GKX i D9GMH nemaju kaj tražit na 2GB modulima E.O.D.
Jedino ako su ih uspjeli nakalemit 32 komada na jedan stik. Ovdje čovjek pita za 2x 1GB Kit Buffalo Firestix, a vi počnete o 2x 2GB kitovima.... FFS |
E kolega,pa nisam pogledao komp ima već 4 mjeseca,otkud ja da znam sad to. Hvala svejedno na objašnjenju. :)
Sad sam tek našao thread o Muskin memoriji; iako nisam još siguran dali uzeti nju ili GSkill..iako mi to ovisi i o nekim drugim parametrima. :) |
bullet ih je razotkrio, rječ je o elpidi
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne spominjite moje ime uzalud :fuming: :D
Mislim da se na njima nije ni nalazio nikad GKX jer sam i vserveru (da,da :D) natjerao da skine HSove sa svojih koji idu preko 1300MHz i vidio da je i na njima Elpida. Čudni su putevi Božiji a još čudniji Elpidini :D |
Citiraj:
|
Ne bih pričao da nije :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ne idu na 1300 upravo sad pito covjeka, i nije nikad ni reko da ide na 1300, ide na 1200 @CL5 @2,4v
|
Uvjeren sam da je rekao da idu na 1300MHz.
No ok, pitao sam ga i ja i dobio isti odgovor kao timmy tako da, isprika svima. Al da su Elpida i da su isli na 1200 sam se uvjerio no eto, reko je da nije izvuko još max. |
Evo link na 1180, idu sigurno i više jer je reko da idu najbolje s oko 2,6v, a ovo je na >2,4v tak da ima još malo prostora za napredak. Ne bas da idu na 1300 ali daleko nije sigurno. Naravno od stabilnosti vjerojatno nema ni s.
|
Pa šta podrazumijevamo pod "idu"?Ja sam mislio frekvenciju na kojoj se da izvrtit superpi 1M.A ovo što on može napravit s njima 1200 u suicide runu,to je kurac,i nemože se stavljat u isti koš s ballistixom koji zbilja idu na tu frekvu.
|
vrte super pi na 1200 na 2,4v cl5. imo sam single sided ballistixe koji su u suicide runu na 3v mogli ic na 1160. s njima ih uspoređujem, a ne sa starim ballistixima. Memorija je po kvaliteti negdje između starih i novih ballistixa
|
ok,isprika na duplom postu(koji to nije jer sam pitao za pc8500,a sada pitam za pc8000)neznam zasto je zakljucan thread
budem postavio pitanje u threadu o firestixima,dakle: dokopao sam se doticnih firestixa,koliko vidim kod nas se prodaju pc-8500 i upitno je koji su cipovi na njima,ovi moji imaju ovu oznaku: FSX1000D2C-1G to bi trebali biti navodno D9GKX cipovi? nebi htio skidati HS-ove nikako jos jednom isprika inace ako ovo moze ostati ovdje,molim moderatora neka izbrise onaj topic o pc8000 edit mali:zahvala moderatoru na promjeni naslova....:) |
pa jednostavno ih probaj, vidjet ces koliko idu, tesko da su GKX
|
Koji napon piše na naljepnici?
|
malo sam zavirio ispod HS-a,i dilema je otklonjena...
ovo su micron D9GKX cipovi,zaboravio sam nadodati da memoriju nisam kupio redovnim putem u ducanu u kojem je danas jedino ima u zg(svi znamo koji je to ducan....:)....)nego sam ju dobio iz jedne potpuno nove masine koja je bila slozena za neku recenziju koja nikad nije bila ostvarena hvala branx stari ratni druze.....:chears: http://img229.imageshack.us/img229/5...8107dd1.th.jpghttp://img229.imageshack.us/images/thpix.gif |
pozdrav
da ne otvaram novu temu, ja sam piknuo sebi iz dućana na vrbanima (sve znamo kojeg) 2x2GB Buffalo Firestix 1066MHz. Na ploči EP45-DS4 bih to probao potjerat do 1200, možda i malo više... Uz odgovarajuće dizanje napona. Imam li vaš blagoslov ili nema šanse da to prođe? Na poslu sam do kasno navečer pa ne stignem probat odmah, a živo me zanima. Hvala |
4GB na 1200MHz-ja kažem da nema šanse da to prođe :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
radije si popij max flu neg pivu,a ja ti kupim paket palomi |
ok, shvaćam...
no imao sam ocz xtc sli na 1066, ta đubrad je išla i preko 1200mhz... razlika između ova dva ne bi trebala biti toliko očita? ili se varam... |
Imao si 2x1GB kit.To za 1GB modul i nije neki problem,ako su čipovi dobri.Za 2GB modul jest,dakle,nema teorije.
|
hebemu mrkvu onda, sad me sve strah uopće dizat taj napon... a imam doma E7300 i to bi htel nagurat dokle mogu...
koje bi vi postavke za ram natrpali za neki optimalan rezultat? bi fsb 550 bio problem nagurat? s tim da je 1:1 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:09. |