![]() |
Piletina S Kikirikijem Na Kineski NaČin
KUPITI LONAC I KINESKE ZAČINE:
- VOK - (kineski tradicionalni lonac za kuhanje) - đumbir u prahu, sezamovo ulje, svijetli sojin umak, ljušteni i neslani kikiriki, gotov slatko-kiseli umak (kineski u vrećici ili Uncle Ben's, sadrže bambusove mladice), gustin, chili papričice. NAMIRNICE: - sezamovo ulje (2 kavene žlice) - đumbir - svijetli sojin umak - kikiriki - chili papričice - bijeli papar - slatko kiseli umak - pileći file - svježa paprika - svježa rajčica - slatko zelje - tikvice - kukuruz šećerac iz konzerve - grašak - luk - češnjak - mrkva - rajčica iz tube - vegeta PRIPREMA: - U voku na sezamovom ulju propržiti kikiriki dok ne potamni. Izvaditi ga i spremiti. Izliti polovinu ulja i na ostatku ispržiti povrće otprilike 10 minuta. Nakon toga povrće razgrnuti sa strane voka, ubaciti narezanu piletinu i pirjati dok ne pobijeli. Kad piletina pobijeli, vratiti prženi kikiriki, dodati gotovog umaka po želji, malo rajčice iz tube, malo đumbira, malo svijetlog sojinog umaka, chili i papar po želji, vegeta, zgusnuti s gustinom, sve izmješati i pirjati zajedno još oko 5 minuta. Napomena: dodaje se povrće po želji, pa se tako može dodati i npr. karfiol, sve je dobro, jedino ne smije biti mekano i prekuhano. Dobar tek. |
Re: Piletina S Kikirikijem Na Kineski NaČin
Citiraj:
Kakav karfiol????? Kaj hočeš da krepam od alergijske reakcije.:D :beer: |
Ne moraš dodati karfiol ak ti škodi. Umjesto njega dodaš još piletine.
|
Jel mogu mjesto povrća metnut svinjetinu, a mjesto kikirikija junetinu?
|
Ak se ne varam ovo spada pod žderonje
|
- ljušteni i neslani kikiriki,
- gotov slatko-kiseli umak - chili papričice - bijeli papar - tikvice - kukuruz šećerac iz konzerve - grašak - rajčica iz tube Ove namirnice ne spadaju pod Žderonje. Možda pod žderonje. |
Citiraj:
Veliki Chief .....:smoke: |
Ovo spada pod gurmanske žderonje,a Žderonje vole jednostavna,hranjiva jela(janje ili pajcek na ražnju,teletina ispod peke,...):D
|
Jeo ja i jedno mi od omiljenih jela....
|
Citiraj:
|
To je (moram priznat) za žderonje s malo "Ž", ali i za Žderonje koji imaju problema s tlakom.
|
To mi je od tlačenja na poslu, a ne od masnog odojka.:)
Iako još uvjek pijem Linex.:grrr: :fuming: |
znao ja da će biti sranja s Žderonjama čim se spominje jelo koje se jede bez krumpira i kruha.... nismo u rusiji da jedemo ručak bez kruha :D :beer:
|
Citiraj:
Prekjučer sam prešao 98,64 km na svom dragom biciklu, prosječnom brzinom od 25 km/h, gdje je trećina staze bila brdsko-planinska ili gradska. Sva sreća da nisam u nekoj dobroj formi i imam viška kila. Sve je to napravljeno baš na tikvicama i kikirikiju. Danas mislim pojesti karfiol da mogu napraviti nekih 70-tak km. Valjda ću moći nekada vratiti se u formu i otići do Siska (iz V. Gorice - 40 km) za 1:07 h i do Senja za 7:00 h. Već dugo nisam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:59. |