![]() |
(riješeno) Tipkovnica "kasni" u igrama
Prije par dana se počeo događati problem da tipkovnica (Logitech Ultra-Flat, iako vjerojatno nije bitan model) počinje "kasniti" u igrama, da bude još čudnije, tipkovnica bez problema radi u windowsimam, COD4 i NFS: Most Wanted, međutim u Crysis: Warhead te npr. NFS: Carbon - ista kasni :stoopid:
Primjer igram NFS: Carbon i želim skrenuti ulijevo, auto vozi ravno još 5 sek. i onda skrene ulijevo ali opet ne toliko dugo koliko sam ja stisnuo ulijevo nego još produlji za 5 sek. Pa tak opet za desno, Esc i sl. Bilo što. U čemu bi mogao biti problem? :stoopid: |
Probaj u device manageru uninstall usb portova te restartaj. Moguce je i da si interpolirao one Hz na usb portovima pa se sad blesira...
Probaj, neces izgorit. :) |
Inače spojena je na PS/2, probao prekopčati direkt u USB port - ista stvar. Probao ovo gore što si ti rekao - ista stvar - ne radi.
|
Citiraj:
Jesi probao neku drugu tipkovnicu? Mozda je procesor u tipkalu otiso kvragu. |
Isključi v-sync. Može i u tome biti problem.
|
meni se taj problem kasnjenja javljao u crysisu kad mi je proc (a64 venice) bio previshe clockan, dakle bio je relativno stabilan i nije se rusio u igrama al nije prolazio sinteticke testove..
smanjio na neki stabilni clock i sve proradilo normalno. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
mogu li biti problem "stari" Windowsi? od ~1. mjeseca su isti. jer prije (prije godinu ili kolko tj. prije par reinstalla windowsa) je sve radilo - sve igre sve ok na istoj tipkovnici koju sad imam. :stoopid: samo neznam kako objasniti da svigdje radi samo na (konkretno imam te dvije sad) - NFS: Carbon i Crysis: Warhead - ne radi... |
Mom frendu je to bilo na njegovoj 7600GS .Kad nakrka detalje na high,u GRID-u,onda mu kasni tipkovnica.Kad je smanjio detalje na medium,radilo je normalno.
|
Ajoj normalno da mu je kasnila kad mu je frame rate bio ispod 10FPS-a.A probaj reinsal wina ili reinstal igrica pa vidi...
|
Citiraj:
Citiraj:
reinstall igre sam već probao par puta - minimum grafika, maximum - isto. |
E a da mozda nemas neku drugu tipkovnicu da vidis dali je do nje problem????
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Mislio sam da stavis drugu tipku,da vidis da nije problem u tipkovnici????(na ovoj s kojom sad igras da nebi bilo zabune :D)
|
Citiraj:
s tipkovnicom je sve u redu - pošto savršeno radi u drugim igrama (npr. u NFS: MW hoće, u NFS: Carbon neće) i u windowsima nego negdje je "softverski problem" kojeg nikak da otkrijem...:nono: |
probhaj za probu smanjit detalje u igrama na medium uli low..pa probaj onda :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Vidis zanimljivo je ovo sa Logitechom.
Ja sam imao slicne probleme sa MX518 mišem, u igrama je lagovao. Onda sam uninstalirao onaj Setpoint (i nisam ga ponovo stavio) i poslije toga je radilo malo bolje, ali opet u nekim igrama ima malo laga (ne bas 5 sekundi, ali osjeti se da malo laguje). |
još neki prijedlog osim rušenja windowsa? miš radi sasvim ok, ali tipkovnica zeza.
Instalirao nakon ovih gore igrica kaj su počele štekat još Pure - radi besprijekorno :) instalirao sad maloprije Vampire - The Masquerade Bloodlines - pogodite...opet ne radi? di je kvaka? |
Imas li instaliran onaj software od logitecha za miš i tastaturu (mislim da se zove SetPoint ili tako nekako)? Ako imaš onda ga briši sa diska pa ponovo probaj.
|
zar nije SetPoint samo za miša? btw. ne, nemam to tj. nikada nisam ni imao.
EDIT: Mercaniers 2...radi...? niš, moram reinstall. nema druge očito... |
evo problem riješen :D
napravio kompletnu čistku :) (odustao od reinstalla) - od registrya, do toga da mi se smrdal ntldr pa i to popravljat, sve programe koje skoro ne koristim uopće, sve zaostatke u raznim -inim folderima od -inih programa, defragmentacija, anti-virus, anti-spyware, hijackthis itd. - kompletno sve. i pazi vraga - radi :D windowsi ko novi. iako sam probao ovo i prije, ali očito nisam bio dovoljno temeljit :) sad sam i sve ostatke ručno "delete". |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49. |