PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Tipkovnica "kasni" u igrama (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120214)

svebee 21.09.2008. 12:03

(riješeno) Tipkovnica "kasni" u igrama

Prije par dana se počeo događati problem da tipkovnica (Logitech Ultra-Flat, iako vjerojatno nije bitan model) počinje "kasniti" u igrama, da bude još čudnije, tipkovnica bez problema radi u windowsimam, COD4 i NFS: Most Wanted, međutim u Crysis: Warhead te npr. NFS: Carbon - ista kasni :stoopid:

Primjer igram NFS: Carbon i želim skrenuti ulijevo, auto vozi ravno još 5 sek. i onda skrene ulijevo ali opet ne toliko dugo koliko sam ja stisnuo ulijevo nego još produlji za 5 sek. Pa tak opet za desno, Esc i sl. Bilo što.

U čemu bi mogao biti problem? :stoopid:

De5tr0yer 21.09.2008. 12:08

Probaj u device manageru uninstall usb portova te restartaj. Moguce je i da si interpolirao one Hz na usb portovima pa se sad blesira...

Probaj, neces izgorit. :)

svebee 21.09.2008. 12:28

Inače spojena je na PS/2, probao prekopčati direkt u USB port - ista stvar. Probao ovo gore što si ti rekao - ista stvar - ne radi.

De5tr0yer 21.09.2008. 12:30

Citiraj:

Autor svebee (Post 1142888)
Inače spojena je na PS/2, probao prekopčati direkt u USB port - ista stvar. Probao ovo gore što si ti rekao - ista stvar - ne radi.

Eh, mogo si odmah rec da je na ps/2 portu...

Jesi probao neku drugu tipkovnicu? Mozda je procesor u tipkalu otiso kvragu.

Punio4 21.09.2008. 14:02

Isključi v-sync. Može i u tome biti problem.

stereotyp 21.09.2008. 14:14

meni se taj problem kasnjenja javljao u crysisu kad mi je proc (a64 venice) bio previshe clockan, dakle bio je relativno stabilan i nije se rusio u igrama al nije prolazio sinteticke testove..

smanjio na neki stabilni clock i sve proradilo normalno.

svebee 21.09.2008. 16:11

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1142890)
Eh, mogo si odmah rec da je na ps/2 portu...

Jesi probao neku drugu tipkovnicu? Mozda je procesor u tipkalu otiso kvragu.

ukopčao drugu - ista stvar.

Citiraj:

Autor Punio4 (Post 1142952)
Isključi v-sync. Može i u tome biti problem.

isključeno/uključeno - nema razlike.

Citiraj:

Autor stereotyp (Post 1142961)
meni se taj problem kasnjenja javljao u crysisu kad mi je proc (a64 venice) bio previshe clockan, dakle bio je relativno stabilan i nije se rusio u igrama al nije prolazio sinteticke testove..

smanjio na neki stabilni clock i sve proradilo normalno.

sve je na default.

mogu li biti problem "stari" Windowsi? od ~1. mjeseca su isti. jer prije (prije godinu ili kolko tj. prije par reinstalla windowsa) je sve radilo - sve igre sve ok na istoj tipkovnici koju sad imam. :stoopid:
samo neznam kako objasniti da svigdje radi samo na (konkretno imam te dvije sad) - NFS: Carbon i Crysis: Warhead - ne radi...

JuiceBox 21.09.2008. 18:48

Mom frendu je to bilo na njegovoj 7600GS .Kad nakrka detalje na high,u GRID-u,onda mu kasni tipkovnica.Kad je smanjio detalje na medium,radilo je normalno.

Majo 21.09.2008. 19:22

Ajoj normalno da mu je kasnila kad mu je frame rate bio ispod 10FPS-a.A probaj reinsal wina ili reinstal igrica pa vidi...

svebee 21.09.2008. 20:07

Citiraj:

Autor xulos (Post 1143280)
Mom frendu je to bilo na njegovoj 7600GS .Kad nakrka detalje na high,u GRID-u,onda mu kasni tipkovnica.Kad je smanjio detalje na medium,radilo je normalno.

igra/e mi rade fluidno - stvar je da tipkovnica kasni, sa slikom je sve u redu :)

Citiraj:

Autor Majo (Post 1143313)
Ajoj normalno da mu je kasnila kad mu je frame rate bio ispod 10FPS-a.A probaj reinsal wina ili reinstal igrica pa vidi...

reinstall wina teško da će ići...mislim trebat će jednog dana ali ne baš sada. nemam strpljenja za to jer imam dosta toga sa spremit/sortirat itd. onda preko stotinu "hackova" za razne programe, same windowse itd...prevelik posao :D

reinstall igre sam već probao par puta - minimum grafika, maximum - isto.

Majo 21.09.2008. 20:12

E a da mozda nemas neku drugu tipkovnicu da vidis dali je do nje problem????

svebee 21.09.2008. 20:28

Citiraj:

Autor svebee (Post 1143121)
ukopčao drugu - ista stvar.

^^

Citiraj:

Autor Majo (Post 1143353)
E a da mozda nemas neku drugu tipkovnicu da vidis dali je do nje problem????

Majo 21.09.2008. 20:29

Mislio sam da stavis drugu tipku,da vidis da nije problem u tipkovnici????(na ovoj s kojom sad igras da nebi bilo zabune :D)

svebee 21.09.2008. 21:48

Citiraj:

Autor Majo (Post 1143378)
Mislio sam da stavis drugu tipku,da vidis da nije problem u tipkovnici????(na ovoj s kojom sad igras da nebi bilo zabune :D)

:stoopid: kakvu drugu tipku? tipku u igri ili fizički tipku?

s tipkovnicom je sve u redu - pošto savršeno radi u drugim igrama (npr. u NFS: MW hoće, u NFS: Carbon neće) i u windowsima nego negdje je "softverski problem" kojeg nikak da otkrijem...:nono:

Misek_Chipsy 22.09.2008. 10:33

probhaj za probu smanjit detalje u igrama na medium uli low..pa probaj onda :)

De5tr0yer 22.09.2008. 10:42

Citiraj:

Autor Misek_Chipsy (Post 1143794)
probhaj za probu smanjit detalje u igrama na medium uli low..pa probaj onda :)

mislim stvarno... citajte...

Citiraj:

Autor svebee (Post 1143349)
minimum grafika, maximum - isto.

Milentije 22.09.2008. 16:29

Vidis zanimljivo je ovo sa Logitechom.

Ja sam imao slicne probleme sa MX518 mišem, u igrama je lagovao. Onda sam uninstalirao onaj Setpoint (i nisam ga ponovo stavio) i poslije toga je radilo malo bolje, ali opet u nekim igrama ima malo laga (ne bas 5 sekundi, ali osjeti se da malo laguje).

svebee 25.09.2008. 13:14

još neki prijedlog osim rušenja windowsa? miš radi sasvim ok, ali tipkovnica zeza.
Instalirao nakon ovih gore igrica kaj su počele štekat još Pure - radi besprijekorno :) instalirao sad maloprije Vampire - The Masquerade Bloodlines - pogodite...opet ne radi?

di je kvaka?

Milentije 25.09.2008. 15:44

Imas li instaliran onaj software od logitecha za miš i tastaturu (mislim da se zove SetPoint ili tako nekako)? Ako imaš onda ga briši sa diska pa ponovo probaj.

svebee 25.09.2008. 15:48

zar nije SetPoint samo za miša? btw. ne, nemam to tj. nikada nisam ni imao.

EDIT: Mercaniers 2...radi...? niš, moram reinstall. nema druge očito...

svebee 28.09.2008. 18:32

evo problem riješen :D

napravio kompletnu čistku :) (odustao od reinstalla) - od registrya, do toga da mi se smrdal ntldr pa i to popravljat, sve programe koje skoro ne koristim uopće, sve zaostatke u raznim -inim folderima od -inih programa, defragmentacija, anti-virus, anti-spyware, hijackthis itd. - kompletno sve. i pazi vraga - radi :D windowsi ko novi.

iako sam probao ovo i prije, ali očito nisam bio dovoljno temeljit :) sad sam i sve ostatke ručno "delete".

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49.