![]() |
Pasta za CD/DVD
Mislim da sam jednom davno čitao o pasti koja se namaže na zgrebani CD/DVD i da se nakon toga može ponovno normalno očitati tipa dva tri puta? Mislim da je to Verbatim proizvodio, nisam još pitao u dućanima za takvo nešto,da se nebi ljudi smijali,bolje ovak preko foruma,jer me nitko ne pozna.
Nadam se da nepostoji ovakva tema,ak da nek mi netko da link,jer neznam kaj da napišem i da traži. Znam da se CD/DVD može obnoviti, ali to košta najmanje 150kn/komad, al mi se ipak toliko neda za tih par koje moram obnoviti. |
Mislim da ćeš prije to nać po optikama i sličnim dućanima (možda bi i urari mogli to imati).
|
Znaš što možeš probati? Na prst stavi malo paste za zube (aka kaladnost), te utrljaj lagano površinu medija prstom kružnim pokretima. Pasta ima mikrokristale koji jako dobro obnavljaju oštećeni medij, te sam tim postupkom uspio spasiti svoj najdraži CD:
Deep Purple - Made in Europe Od tad je prepržen i original više NIKOM ne posuđujem... (al tad su bila druga vremena, nije bilo ADSL-a, nit si mogao glazbu kupiti u mp3 formatu ni ništa slično...) |
boja paste nema veze?mislim moja je bijela kao što je i većina pasti,ajd probat ću na nekom manje važnom cd-u,jer su mi na ovim cd-ima neki podaci koje na netu nema...
|
Pa baš i bijela pasta je dobra, za razliku od onih obojanih prozirnih zirodentovih.. Koristi kolgejt :D Vaš CD će biti zadovoljan... :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27. |