![]() |
spajanje dviju particija
dakle, kao što naslov kaže. želio bih spojiti dvije particije, ali baš i ne znam kako. radi se o tome što me malo zbunjuje ovakav prikaz iako su oba dvije particije izbrisane. ako mi itko moze pomoci, bio bih zahvalan.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...sasasaasaa.jpg |
Pa očito je problem u tome da je između tih dvaju segmenata jedna "parazitska" particija, prostor koji dodjeljuješ nekoj particiji (u ovakvom slučaju) on mora biti u komadu dakle zaredom recimo 90GB pa tek onda iduća particija, nemre biti 20gb c: pa 40gb d: pa opet 70gb c: diska... ;)
|
Sa partition magicom spojiš nealocirana mjesta sa particijama koje hoćeš...
Pazi što radiš da ne ostaneš bez podataka... Preporuka za rad: MiniPE |
Partition magic, on ti sam napravi sve postupke, zamijeni mjesta D particije i unallocated spacea i onda ti spoji unallocated i drugu particiju, samo što će ti trajat 100 god da to prebaci.
I nemoraš se brinut za gubitak podataka, PM će ti izričito reći da nešto mora obrisati, tak da nema slučajnog brisanja. |
Citiraj:
|
Osim kad ti izbaci neki blesavi error pri kraju operacije... Ah, desilo se toliko puta... :chears: Pa ostanes bez podataka i particija... Pazljivo sa ovakvim alatima, backup rulz...
|
Ili ako nestane struje prilikom operacija... To je najgora solucija... Osoito u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje dnevno zna nestati i do 10 puta, al ono, samo na 5 sekundi...
Fala onom tko izmisli UPS... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38. |