![]() |
Gdje kupiti 4GB DDR2 module?
Pozdrav svima,
gdje kupiti 4GB DDR2 module (nebitna brzina, kao i ECC podrska)? Jedino gdje sam ih nasao na cjeniku je Senso-IS i to po nekih tricavih 600njak kn, ali nemaju, ne znaju kada i hoce li ih imati a ne zele narucivati ni nista slicno. Je li netko u bilo kojem ducanu primjetio takvo nesto? TIA! |
pitaj Darka (www.hardveraj.hr može li tako što naručiti), koliko sam upoznat OCZ ima 4GB module...
|
Citiraj:
[1] naruciti - a) beskrajno cekati i natezati se s neprofesionalnim "trgovinama hardverom" u nas. b) ebay ili neka druga alternativna metoda [2] kupiti - dodjem u ducan, dam novac, izadjem s robom. Opcionalno, dobijem ponudu, platim preko firme, dodjem slijedeci dan po robu. |
i ja ih isto trazim.
emailiro sam herdveraj pocetkom tjedna, al nit pise nit se javlja... navodno asbis ima, a mozda i nema. vidjet cemo u ponedjeljak. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
i ja kupujem 4gb module za jedan desktop/workstation computer.
Kontaktirajući tokom prošlog tjedna naše vrle trgovce shvatio sam da od toga nema vajde. Moja sreća u cijeloj priči je da ne moram žuriti, imam mjesec-dva fore. Možda do tad bude moguće traženu robu kupiti i kod nas. Ako ne, bit će ili web shopping, ili preko rođakinje koja je trenutno u Tajlandu, pod uvjetom da ona tamo pronađe te module. |
ATTN: Jeftina memorija
Pozdrav svima,
http://cgi.ebay.com/8-GB-2-x-4-Kings...QQcmdZViewItem Covjek je super, kupovao sam prije izvjesnog vremena jedan drugi RAM od njega, iako pise da ne salje Worldwide, lako se da dogovoriti s njime, postarina je jos oko 10ak $, tako da 2x 4GB ispadne oko 800kn, sto je jeftinije nego kada uzimate 2GB module u Hrvatskoj. Kada sam narucivao od covjeka, memorija je dosla za manje od tjedan dana (ja sam platio i kontaktirao s covjekom u nedelju, memorija je dosla u slijedecu subotu!). Eto, mozda ce netko biti zainteresiran... (paznja: cini mi se da je memorija registrirana, pa pripazite na kompatibilnost). |
kod nas se mogu nabaviti 4GB moduli
marka OCZ kontakti na web stranici |
Citiraj:
|
neg zas nebi mogao u asbisu nesto kupiti ? pa ak se nevaram imas obrt ili je asbisova shema da neprodaju nik0ome osim partnerima ili ?
ovo ti je page http://www.callidus.hr/ |
Citiraj:
|
pa nema veze ak je veleprodaja trazis predracun preko obrta i voila ! :)
|
ne smijemo se ovdje reklamirati, i samim time što kažem da imamo je preko mjere..
|
Citiraj:
Ja sam d.o.o., avetinjo :); n'da, imas pravo, ja budala sam nesto pobrkao (to mi je kad lupam glavom o asfalt pri velikim brzinama), ali problem je sto ni ti poluidioti nemaju ono sto ja trebam, tj. mogu naruciti... Grbmlj... Citiraj:
|
Heh, dižem thread, ali me zanima jel ima kod nas za kupiti 4GB DDR2 DIMM-ova? BEZ ECC i barem 800MHz. Malo sam googlao (filtrirao hr stranice) i tražio po nabavi, ali ne vidim gdje bi ih mogao kupiti.
|
neces toga naci kod nas, jedino sto sam ja nasao je u lab2000 ovo:
4096Mb DDR2 ECC Reg 667MHz PC5300 530 kn dakle jos pdv na to. pokusaj eventualno kontaktirat calidus, ali bi se mogao neugodno iznenadit s cijenom. Posto sam vidio vani da su kitovi ddr2 800 bez ecc 2x4gb tek neznatno manje od 300€ |
Pocetkom godine smo u firmi uzeli 12x4Gb 800Mhz (nisu ECC), izaslo je mislim nesto manje od 9000kn, morao bih pogledati tocno bas cifru ako treba.
Uzeli smo u Callidusu. Najbolje se raspitaj, pa ces saznat tocnu cijenu: http://www.callidus.hr/frame.php?str...php?id=kontakt :chears: Edit: Rijec je bilo o Aeneon 4Gb keksima, 800Mhz, CL5 sa 5god garancije (24mj kod uvoznika + 36mj kod proizvodaca) |
Znaci 750kn za 4GB, nije tako strasno, ali nije isplativo za kucnog korisnika. Tj, bolje razliku u cijeni uloziti u jacu graficku :-(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A valjda će jednom i to postat dostupnije i "normalno".
|
pa vani ih ima po cca $200 za 2x 4GB kit što nije puno
|
Naletio danas na Asbis cjeniku na:
1. Kingston ValueRAM Server/Workstation 8GB 800MHz DDR2 ECC Fully Buffered CL5 DIMM (Kit of 2) Dual Rank/ x4 i 2. Memory Device KINGSTON KVR1333D3D4R9S (DDR3 SDRAM,1x4096MB,1333MHz(PC3-10600),{CL9-RCD9-RP9-27},ECC,512 x 72,DIMM 240-pin,Registered,Thermal Sensors), Retail Sjetio sam se da je Bubba ovo trazio kad je bio mlad, pa eto ako jos nekog interesira, ima ih. :) |
ima na memoryC. Tj, stanje je 0, ali znači da će vrlo brzo imati na lageru pošto znam ko je kupio to tamo :D
http://www.memoryc.com/computermemor...l6dualkit.html 204€ sa poštarinom. i lifetime garancija. |
dizem temu. zanima me da li ima gdje za nabaviti jos tih rama novih/polovnih ? Koja bi cijena bila ?
Hvala |
u HR ćeš eventualno naći ECC RAM
Telebit Optimum računala pogledaj link u mom postu iznad tvog. poštarina je 10 EUR-a, carinu izbjegneš samo tako. 150 EUR-a. požuri dok imaju još 3 kita. |
DEAL84 je kod za 5% popusta ako budeš naručivao iz memoryc.
|
ja ove pikiram vec mjesec dana
|
Koliko vidim, ovdje se radi o DDR2 memoriji :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:40. |