![]() |
Ferax, 2M Computers, Polaris
Spremam stare časopise za odnijet na šufit, pa malo prelistao i uočio da su ovo bile 3 firme sa najviše reklama.
Još par zanimljivih stvari: 1. Nokia je 2000-te proizvodila monitore 2. Siemens M35 mobitel je koštao 7000kn 3. top konfiguracija u HG Spota je imala 6GB disk, 64mb ram, 15" CRT monitor i koštala 7500kn 4. Web kamere su koštale 500-1500kn |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Doma još imam njihov 17" monitor (doduše sa Dell naljepnicom) i 72cm TV iz 1990-te (1700DM šverc u duty free-u, by Ante Marković) :D |
Citiraj:
|
LOL u Feraxu sam cesto na kavi :D
|
Citiraj:
|
joj... koji komad je radio u 2M-u.... mmmmm:banana::banana:
|
Feraxa se sjecam, tamo je frend kupio komp negdje pocetkom 90-ih (bili su blizu bivse Maxime u Maksimirskoj) :)
@Brain32: mislim da ovaj Ferax i bivsi comp. shop Ferax imaju neke veze, odnosno da je birc Ferax neki pravni nasljednik tog shopa ;) |
Citiraj:
i lako vjerovatno da jos u zagradama iza cijene pise - (bez pdv-a), jer im je to bilo pod normalno stavljati na konfiguracije. ovisi koliko su stari casopisi, negdje '97-'98 su redovito tako stavljali cijene. sto se nokie tice, imali su oni i "kombo" - tv + video kao jedno. video ispod tv-a. |
A Pentagram? I Infogama..Casper,ček,tko je još bio in?
|
Infogama se još drži :)
A Ferax je mislim ostao dužan HTV-u par milijuna kuna...imali su reklama da to vjerojatno ne bi pokrila ni prodaja 1000 računala dnevno :D |
isprika...zjb :(
|
Citiraj:
|
ne, nisam :D
|
Citiraj:
To je tako Drago-like :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Koga zanimaju cjenici iz doba Adison-a, 2M-a...
Stari oko 8 god. :kafa: http://pce.hostili.com/images/cjenici2000ybfp_thumb.png Rapidshare 1714 KB |
u Feraxu sam kupio PRVI komp, bila je to 133Mhz, mislim AMD, 16mb ram-a i 850mb hard i S3 grafička kartica i platio sam 2300maraka nez PDV-a !!
bili su blizu Petrove ulice, a u tom je prostoru sada pizzeria, zaboravio sam kako se zove.. kakva me nostalgija sad opali.. a da budem najiskreniji, sa tim kompom sam se najviše i naigrao i imao ga najduže.. godinama bolje rečeno... imam negdje sken računa, evo našao sliku, razlika u računu e što je umjesto 100mhz stavljen za ekstra 200maraka gore 133mhz (high end tad), i još nešto za 100 maraka više... :) http://www.imagesforme.com/out.php/t166269_image6.jpg |
LOL - račun je priceless :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ferax je bio mislim tamo blizu MIOCa u prostorima Pastora ... jednom sam bio na onoj sada propaloj manifestaciji na velesajmu (neću pisat ime jel sada to više nije taj sajam već jad i bijeda kao i taj cjelokupni hrelić bliže areni) pa su bili neki Taiwanci se raspitat da di je taj lik da im visi nekih 50k dolara za miševe i tastature :) a ono lik nestao ... a bilo je puno dućana nekad ... Malcomp još uvijek živ ? Infogama je neko vrijeme dilala neku polovnu opremu iz "zapadnih" zemalja koju su presrtali prije ekološkog zbrinjavanja koliko se sjećam, tak je bila neka šema ?
Kako bubba reče, ko nije imao ADi iz Polarisa taj nije ni živio :) |
Infogama i dalje dila polovnu opremu, konkretno HP Renew (tvornički popravljeni) program desktopa i laptopa.
|
:D Sticky,Sticky,Sticky!!:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:38. |