![]() |
Samo da se pohvalim.
Uspio sam nakon par godina potrage nabaviti IBM-ovu mehaničku tipkovnicu.
Datum proizvodnje 08.01.1992. godina. Težina 4.7 Kg. Nakon čiščenja radi kao nova, a svaka tipka ima karakterističan klik. Inače su te tipkovnice nepoderive i rade doživotno, a svojevremeno su koštale kao i monitor oko 1000 DM. Sretan sam kak malo dete i novu tipkovnicu sam pospremil na tavan.:D |
Slika mehanizma tipke.
|
Slika 1
|
Slika 2
|
pravi taster, nema sta :)
i kvaliteta tastatura se mjeri u kg, ko napajanje. Jos malo ce i za glodavce bit, sto tezi to bolji :p |
HEHE Prelazimo na OC tipkovnica :beer:
|
Takvih je bilo tri-četiri u informatičkom razredu moje škole...
|
iman je ja.. :D na tavanu je negdje...
|
Jesu li i Dell i Unisys koristili takve tipkovnice samo sa svojim naljepnicama. Na desetke ih je kod mene u firmi zavrsilo u smecu.
|
Oni su pokušali napraviti nešto slično, ali nisu bile kvalitetne ko IBM-ove. Ovih tipkovnica ima u nekoliko varianti, a razlikuju se po boji logotipa i mjestu gdje je logotip otisnut.
Primjerice moja iz '92 ima crni logotip na lijevoj strani dok '93 do '95 ima plavi logotip. |
IBM
I ja imam sličnu. Moja je iz 1995. godine i ima plavi logo.
Nepoderive su. Imao sam prije nje Microsoft Office tipkovnicu, skupa ko otrov a ne valja, Štekaju slova. |
Još 8.:beer:
|
Ja imam jednu tipkovnicu staru ravno 12 godina! Proizvođač je "Peacock" iliti Paun:D
|
Da li ju još uvjek koristiš?
|
Mogao si dobiti i ranije da si se isprsio za jednu najšrot tipkovnicu bilo koje vrste. Ali Prigorec se nije mogao odvojiti od 30 kn.
Nisam li ti nudio takvu? |
Puno je to.
Za te novce kupim 1,25 kg svinjskih rebrica.:beer: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:52. |